Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Облицовка (шумозаглушител) ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Облицовка (шумозаглушител) ???

Здравейте колеги,за първи път ми прави впечатление, че на предния капак нямам никаква шумозаглушителна облицовка (плат или нещо подобно), която съм забелязвал при други коли. Та въпроса ми е дали, просто при мойто Типо липсва, или по принцип няма такава?
    Фиат Типо 1.4 DGT, карбуратор

По принцип мисля,че нямат.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

Мисля, че имат само дизеловите коли.На моята има.Двама колеги с чисто нови Пежо 206, бензиновото няма, дизелът 1.4 HDI си има.
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Моето няма, но типото на приятелката ми (двувалка) има. И като ги сравнявам, определено има ефект! То зависи и от състоянието на моторите де.
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Re: Облицовка (шумозаглушител) ???

silazarov написа:
          Здравейте колеги,за първи път ми прави впечатление, че на предния капак нямам никаква шумозаглушителна облицовка (плат или нещо подобно), която съм забелязвал при други коли. Та въпроса ми е дали, просто при мойто Типо липсва, или по принцип няма такава?
          Привет!На моито уно съм залепил стиропор 10мм.Не е проблем да пригодиш някаква шумоизолация,иска се малко мерак и желание! :D
          FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
          FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Колеги ,аз също нямах такава кора и ето как реших проблема В един магазин за строителни материали видях материя подобна на порест кучук от едната страна с фолио, а от другата със самозалепващо покритие.Имаше различни дебелини ,аз си взех 6мм.И ето го резултата
            Прикачени файлове
            Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
            Brava 1.4 12V SX

Коментар

Прикачени файлове
              Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
              Brava 1.4 12V SX

Коментар

:D
                Прикачени файлове
                Brava 1.4 12V SX

Коментар

Nino написа:
                  Мисля, че имат само дизеловите коли.На моята има.Двама колеги с чисто нови Пежо 206, бензиновото няма, дизелът 1.4 HDI си има.
                  На дизела е нормално да има, все пак двигателят е по-шумен - трака.
                  N.Y. State of Mind

Коментар

dfxc753 написа:
                    Колеги ,аз също нямах такава кора и ето как реших проблема В един магазин за строителни материали видях материя подобна на порест кучук от едната страна с фолио, а от другата със самозалепващо покритие.Имаше различни дебелини ,аз си взех 6мм.И ето го резултата
                    Супер е! То си е направо тунинг! Иначе за какво се използва този материал в строителството и издържа ли на по-високи температури? На снимката изглежда като дунапрен
                    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Незнам за какво го използват, но на температура държи. Сложих го преди месец и няма проблеми.Преди около седмица видях на една Лада Нива ,от новите 4 вратките,че е с такава изолация но по дебела и то от завода.Има дебелини от 6мм. до 30мм. но и цената се променя доста.За 6мм. дадох 12 лв. квадратния метър, а най дебелите стигат 60 лв.
                      Brava 1.4 12V SX

Коментар

dfxc753 написа:
                        Незнам за какво го използват, но на температура държи. Сложих го преди месец и няма проблеми.Преди около седмица видях на една Лада Нива ,от новите 4 вратките,че е с такава изолация но по дебела и то от завода.Има дебелини от 6мм. до 30мм. но и цената се променя доста.За 6мм. дадох 12 лв. квадратния метър, а най дебелите стигат 60 лв.
                        Благодаря ти за инфото, не казваш какъв е ефекта от шумозаглушаването.
                        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Има ефект ,не само в шумо изолацията ,но и в топло изолацията на двигателния отсек.Сигурно ефекта ще е по голям ако се сложи от изолацията с по голяма дебелина,но това вече е въпрос на финикийски знаци :P Дано идеята е в помощ.
                          Brava 1.4 12V SX

Коментар

dfxc753 написа:
                            Има ефект ,не само в шумо изолацията ,но и в топло изолацията на двигателния отсек.Сигурно ефекта ще е по голям ако се сложи от изолацията с по голяма дебелина,но това вече е въпрос на финикийски знаци :P Дано идеята е в помощ.
                            Доста добре си изрязал парчетата и си запълнил отворите... Според мен обаче е добре да се облепи целият капак, а не само да се запълнят нишите. Така отново имаш чист метал между мотора и капака...
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim , съгласен съм с теб ,че ефекта ще е по добър ,но времето не достига,а и ще е доста пипкава работа на пролет като иляза в отпуск и съм по свободен сигурно ще довърша работата.
                              Brava 1.4 12V SX

Коментар

Working...
                              X