Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с водна система на Брава :(

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с водна система на Брава :(

    Здравейте колеги,вчера дадохна брат ми фиат-ката да си сварши ниаква работа и ми се обади, че колата е загряла и почити е отишла в червеното на температурата. След като истина колата и я прибра я запалих пред блока и видях че перката на винтелатора не се включва.Помислих че е проблема в термостата.След което пипнах радятора и тои беше студен(според мен това означава , че не стига топла вода до него.)Вапросите ми са, от какво може да се получава това?Може ли да е от термостата?
    Brava SX 1.6i 16V 103PS

    #2
    Термостат, или водна помпа. Аз имах същият проблем, като направих грешка да сменя термостата... после се оказа счупена турбинка на водната помпа. Та се бръкнах и за нова водна помпа. Просто в началото не предполагах, че водна помпа може да се счупи! Нашите май са с пластмасови турбини, които след време дават фира...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

    Коментар


      #3
      А как мога да го проверя и проследя от каде идва проблема?А за водната помпа спомняш ли си каква и е цената и на термостата?От каде си ги копувал помпата и термостата ? Не ми се иска да вярвам че е това но ако трябва ще я сменям какво да правя ....А като карам на 2,3,4 или 5-та всичко е на ред и не загрява колата(стига до 90 С) само като е на свободна или на 1-ва.
      Brava SX 1.6i 16V 103PS

      Коментар


        #4
        Най вероятно е водна помпа аз имах същия проблем на старата Алфа и се оказа тя а иначе проверката е лесна ако можеш погледни в казанчето дали се върти водата като даваш газ или просто сложи термометър в казанчето като загрее колата и ще разбереш
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

        Коментар


          #5
          vg_sarev написа:
          А като карам на 2,3,4 или 5-та всичко е на ред и не загрява колата(стига до 90 С) само като е на свободна или на 1-ва.
          Избягвай да я караш така...rush hour в София, примерно
          1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

          Коментар


            #6
            Изпаднал ремък на водната помпа е възможно да е!Ако не е това, значи е термостат.

            Коментар


              #7
              И аз имам подобен проблем с браватаперката се включва много често и излиза пара през капачката на разширителя,на таблото си показва 90 градуса . Някой има ли идея от какво може да е това ?

              Коментар

              Working...
              X