nadq написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
downgrade на браво- джанти 13"- има ли странични ефекти
Collapse
X
-
при 2.2 атм гумата седи мека, като спукана и при най-малката неравност настилката опира в джантатта и стават лоши работи но това само на зимните, изглежса са изключително меки, за много дълбоки снегове и силни ледове. при 2.6 атм е малко по-добре, ама пак са леко меки. в момента съм с две зимни и две летни и при еднакво напомпване, както казах, зимните направо изглеждат като мекици.Bravo SX TD100, 1997
Коментар
-
simps написа:при 2.2 атм гумата седи мека, като спукана и при най-малката неравност настилката опира в джантатта и стават лоши работи но това само на зимните, изглежса са изключително меки, за много дълбоки снегове и силни ледове. при 2.6 атм е малко по-добре, ама пак са леко меки. в момента съм с две зимни и две летни и при еднакво напомпване, както казах, зимните направо изглеждат като мекици.
Коментар
-
като съм ги нафраскал между 2.5 и 2.6 атм ги замерих с един стар руски манометър, на който му имам доверие като возия не откривам АБСОЛЮТНО никаква разлика. но психологическия момент е важен- сега се чувствам доста по сигурен през дупките а това с гумите ми го каза друг колега от форума, който зимата кара със същите 15" и гуми и ги помпа на 2.6 а лятото е с 16" и ги праска на 3 атм и кара така вече две години без проблем.дадената 2.2 атм е за гуми 185/60/14. от там нагоре, колкото по-ниски гуми слагаш, толкова обема на въздуха в гумата се намалява и трябва да се компенсира с по-голямо налягане, така си го обяснявам азBravo SX TD100, 1997
Коментар
-
simps написа:като съм ги нафраскал между 2.5 и 2.6 атм ги замерих с един стар руски манометър, на който му имам доверие като возия не откривам АБСОЛЮТНО никаква разлика.1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
nadq написа:simps написа:като съм ги нафраскал между 2.5 и 2.6 атм ги замерих с един стар руски манометър, на който му имам доверие като возия не откривам АБСОЛЮТНО никаква разлика.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
doofiat написа:Добре де, ама твоите не са нископрофилни. Защо трябва да са на 2,8?http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:nadq написа:simps написа:Защо се присмиваш Я вземи прочети малко повече преди да даваш "компетентни" мнения Щом колегата ти казва, че кара 16" това ме навежда на мисълта, че са нископрофилни -> нормално е да се помпат към 2.8-3.0, особено ако височината е 50 или по-малко Аз в момента карам Опел Корса и пише, че за икономично каране гумите трябва да са напомпани 2.8/2.6 (предни/задни) Размера е 185/65/15 Друса еднакво с това ако са напомпани 2.2/2.0 Всички сме карали накакви "каруци" преди сегашните "каруци"1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
nadq написа:... стига да не си лимонада ...http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Dodo 155 написа:nadq написа:... стига да не си лимонада ...1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
С горния ми пост исках да посоча, че съм от хората които пазят Ама не си прочел между редовете ... чичовото Аз на Алфата ми направих 35К км преди да я продам без да се разхлопа окачването Там обаче карах с гуми 205/50/15 и 195/55/15 напомпани 2.6/2.4 (предни/задни) Видя ли дупка спирам, видя ли легнал полицай минавам все едно се плъзгам по него Може да ме сметнеш за бабичка, ама съм свикнал да си пазя вещите, още повече колата. Така карам и служебните - все едно си е моя Кой както иска да си кара колата. Кой както иска да си помпа гумите. Всеки си има глава на раменете и си носи отговорност сам за себе си Аз просто дадох пример какво пише в дадена сервизна книжка и как не е имало проблем с окачването, защото съм си пазил колата Хайде и ти със здравеhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
за колегата nadq: ако беше прочел по-внимателно, щеше да видиш, че карам с 185/55/15, за това казвам, че след 3 унищожени нови гуменетки вече ще карам поне на 2.6 атм- по-добре да изхвърлиш износена, но здрава гума, отколкото спукана и нова и колата е браво, не мариика.разлика във возията няма, само дето вече съм си взел поука и както казва колегата по-горе, карам мн внимателно, дето се вика бързай бавно и не винаги този дето дава най-много газ стига първиBravo SX TD100, 1997
Коментар
-
simps написа:за колегата nadq: ако беше прочел по-внимателно, щеше да видиш, че карам с 185/55/15, за това казвам, че след 3 унищожени нови гуменетки вече ще карам поне на 2.6 атм- по-добре да изхвърлиш износена, но здрава гума, отколкото спукана и нова и колата е браво, не мариика.разлика във возията няма, само дето вече съм си взел поука и както казва колегата по-горе, карам мн внимателно, дето се вика бързай бавно и не винаги този дето дава най-много газ стига първиsimps написа:дупките ги минавам със 100. а возията е все същата, безценните ни италианки са си доста твърдички.1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
браво ХГТзиме - 15" 185 55 - 2.8 помпамлете - 16" 215 40 - 3.0 та и до 3.2 ги помпам1. защото си харесвам много джантите :D и искам да си ги имам и да не ги изправям на машина при всяка смяна.2. защото си пазя окачването - всеки удар по джантата е и удар в окачването 3. 185 55 15" може да не са много нископрофилни ама не са и много високопрофилни по средата са - и понеже караме в България аз съветвам да се помпат повечко, така дупките не са сериозен проблем4. и освен това джантите имат размер и на ширина - МНОГО ВАЖЕН ЗА РАЗМЕРА НА ГУМАТА - т е може да има голяма разлика м/у две 15" и 185 55 гума на едната джанта да не държи и да трябва да се помпо яката пък на другата да държи и с 1.9и за пример - старите ми гуми - 16" 205 45 напомпани на 3.0 като се фраснах в една ямя и строших амортесиор и носач - на джантата и нямаше нищо и гумата не спадна и си се прибрах - вярно, че гупата беше с балон и я изхвърлих /ма я карах докато намеря нови/- но ако беше на 2.6 или нещо подобно джантата със сигурност щеше да си замине и не се знае дали и нямаше и други по - сериозни неща.SASTEZATEL
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар