Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По-широки гуми:

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

milky написа:
    Калкулатора,който предлагаш не е лош,но за изчисляване на диаметъра на гумите и съответно отклонението на километража,но не виждам какво би ми помогнал да разбера колко (горе-долу) ще ми се качи разхода от да кажем 20мм по-широки гуми???Иначе сметнато с калкулатора:При фабрични 165/65/14,дори и 275/40/14 са НОРМАЛНИ !!!Успехи !!!
    Калкулатора ще ти покаже дали грешиш с размера. Иначе с разхода...зависи от карането ти и от максималния размер преди да започнат да закачат гумите в купето. На мен лично ми казаха че ако са по-меки но широки гуми ще харчи по-малко отколкото стари с твърди примерно но нормален размер. Примерно с нормалното било 0.5л. на размер на ширина отгоре. Височината вече трябва да се спазва.С 275/40/14 ще караш само напред. :DНа един сайт видях и 205 17-ки...
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

geshabeli написа:
      С 275/40/14 ще караш само напред. :DНа един сайт видях и 205 17-ки...
      Тука ще те поравя малко. С 275/40/14 ще може да кара освен напред, също и назад.
      Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Кейн написа:
        geshabeli написа:
        С 275/40/14 ще караш само напред. :DНа един сайт видях и 205 17-ки...
        Тука ще те поравя малко. С 275/40/14 ще може да кара освен напред, също и назад.
        и аз да внеса една поправка в тоя стил: - има възможност да не се движи назад с този размер

Коментар

Здражейте, аз съм с gumi 185/60/14 и извънградско ми гори 6.5л на 100. С 100лв /на цена 1.7л за литър бензин/ минавам 930км.
          Brava 1.6 16V ELX

Коментар

колега излишно се мъчиш да вмениш по-висок разход на газ на гумите. по-широка или по-мека гума води до по-добра возия и устойчивост, но до по-голям разход - спор няма. но на газ високия разход си е следствие на газовата. карай си и не се тормози.
            TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Working...
            X