Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

скърцане на предно ляво колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

скърцане на предно ляво колело

Преди около 10 дни сменях кормилен болт (ляв)Карах около 400км междуградско и там установих (вече карах бавно и на отворен прозорец), че отпред се чува от време на време (на всеки оборот когато го има) едно СРЪЪЪЦ.Дигнах я на крика, свалих гумата. Никъде нищо не се вижда да е трило.Прибрах се в София и тук сега вече е доста по-шумно.Установих, че изчезва когато ускорявам. Понякога и при лек ляв завой.На заден го нямаше, но снощи на пълен десен назад пак го имаше.Дигам пак на крика, паля и пускам на първа - няма нищо. Пускам я долу - пак същото СКЪЦ, СКРЪЦ ...Колата е Типо 1.6 двувалка.То се е видяло, че ще се ходи на майстор, ама аз да попитам първо тук.
    Tipo 1.6 [149C2046]

Re: скърцане на предно ляво колело

Mitko написа:
    Тръгнал си е лагера на главината според мен. Да видим другите какво ще кажат.
    Преди няколко месеца сменях десния лагер. Звукът беше постоянен вой, а не скърцане повтарящо се на всеки оборот СКРЪЦ, СКРЪЦ ...То е само по веднъж на оборот, докато воят от лагера беше постоянен и се менеше само от положението на колелата.
    Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Да не е нещо около спирачните апарати? На мен ми се случи след един ремонт по ходовата част, защитната ламарина зад диска беше изкривена и търкаше отвреме на време.
      FIAT Tipo 1,4mi - EX
      Alfa Romeo 146ti - EX
      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Според мен са спирачките, лагерите вият при определена скорост и никога не скърцат като колело на каруца. Мисля че е притискателят на накладките, които се изместват при определен натиск и завой. Ако е защитната ламарина отзад ще се види къде е търкало - няма начин.

Коментар

Хм

Да нямаш нявкакъв проблем с гумата? Такъв звук се получава точно тогава, по 1 скръц на оборот Още повече, че както казваш като я вдигнеш на крик няма шум?
          Пари от Интернет
          Всичко за колата
          Modsbg.com

Коментар

Re: Хм

BatGoro написа:
            Да нямаш нявкакъв проблем с гумата? Такъв звук се получава точно тогава, по 1 скръц на оборот Още повече, че както казваш като я вдигнеш на крик няма шум?
            И аз мислех, че е гумата - ама никъде не се вижда да е трило. Огледах гумата. Махнах я и пак гледах - никъде нищо. Отпред, отзад на спирачния диск. Никъде не се вижда нещо което поне малко да прилича на това зверско СКРЪЦ.Звукът се усили.То стана малко като във филм на Хичкок. Така зловещо ми изглежда Тайнствен шум и никакви следи ...
            Tipo 1.6 [149C2046]

Коментар

Working...
            X