Колеги от известно време пренебрегвам проблема, но вече ме дразни, а и ми се струва че ме набутва откъм бензин.Значи при продължително поддържане над 3500 оборота до около 4000 (не повече) и скорост от около 110 на Пунтото от подписа(някой ще каже толкова му е вътъка ти му изкарваш ангелите - но все пак при продължително имам предвид не 100-200 км, а максимум 30-на) ми светва лампата на инжекциона и седи така докато не сменя темпото на каране. Върна ли оборотите или да пусна по баир без много газ надолу и изгасва. Та освен стандартния отговор отиди на компютърна диагностика да видиш каква е грешката - то това ясно че ще го направя. Нещо предварително за ориентир какъв може би е проблема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лампата на инжекц. свети при продълж.поддържане над 3500 об.
Collapse
X
-
Re: Лампата на инжекц. свети при продълж.поддържане над 3500
Punto SX написа:Колеги от известно време пренебрегвам проблема, но вече ме дразни, а и ми се струва че ме набутва откъм бензин.Значи при продължително поддържане над 3500 оборота до около 4000 (не повече) и скорост от около 110 на Пунтото от подписа(някой ще каже толкова му е вътъка ти му изкарваш ангелите - но все пак при продължително имам предвид не 100-200 км, а максимум 30-на) ми светва лампата на инжекциона и седи така докато не сменя темпото на каране. Върна ли оборотите или да пусна по баир без много газ надолу и изгасва. Та освен стандартния отговор отиди на компютърна диагностика да видиш каква е грешката - то това ясно че ще го направя. Нещо предварително за ориентир какъв може би е проблема
-
И за мене е ламбда сондата-така ,на първо четене-няма правило,в кой диапазон е ленива,като почне да умира...Можеш да я провериш най-грубо,без Комп.диагностика-вързваш DMM /от средна класа,като R вх. и бързодействие/ паралелно на изводите,показанията трябва да варират 0.4-1V скорост на изменеие няколко Hz...Ресурс на сондата-~90-120КEx. Grande Punto Driver
Коментар
-
vesko.t написа:И за мене е ламбда сондата-така ,на първо четене-няма правило,в кой диапазон е ленива,като почне да умира...Можеш да я провериш най-грубо,без Комп.диагностика-вързваш DMM /от средна класа,като R вх. и бързодействие/ паралелно на изводите,показанията трябва да варират 0.4-1V скорост на изменеие няколко Hz...Ресурс на сондата-~90-120КPunto SX 1.1 55
Коментар
-
vesko.t написа:DMM e??? Сори ама въпреки любителските ми ел.познания това ми е китайско писмо.Punto SX 1.1 55
Коментар
-
Добре де и какво стана не бъди егоист с хората с подобни проблеми,че вече ме е яд че карам Фиат! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06FIAT Punto 1.6 GOLF`S KILLER
FIAT Bravo 1.6 16v моят домашен любимец
LANCIA Ypsilon Elefantino blu
http://fiat-bravo.oneinform.com/teh.html
http://automedia.investor.bg/catalog.../cartech_4479/
Коментар
-
mr_bobs написа:Добре де и какво стана не бъди егоист с хората с подобни проблеми,че вече ме е яд че карам Фиат! Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Punto SX 1.1 55
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар