Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за зареждане на акумулатор 44ah Искра?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за зареждане на акумулатор 44ah Искра?

Преди 6 месеца си купих нов акумулатор 44 ah Искра, необслужваем. Преди 4 дена (беше доста студена нощ) слизам, връткам и няма никой. Дойдоха колеги, дадоха ток, запалих, гледахме за утечки - няма, алтернатора зарежда 13.80 в, няма забравени консуматори, покарах и засега всичко е ОК. Обаче "зеленото око" си е "черно" което ще рече че акумулатора е незареден. Понеже карам на къси разстояния реших че няма как да се зареди акумулатора и затова малко по малко си е паднал. Днес минах около 130 км. и окото все така си седи "черно". Та въпроса е колко време примерно трябва да се кара за да се зареди тоя акумулатор че да светне тва "зелено око"? И дали мога със нормално зарядно с 4А ток (не знам колко време???) да заредя акумулатора максимално? Притеснението ми е че има 24 месеца гаранция, и има лепенка отгоре под която пак се напипват капачки и явно пак се долива електролит при нужда. И при заряд от зарядно дали не трябва да се отворят капачките (ще трябва да се скъса лепенката и да загубя гаранцията)? Или да си карам тъй щом сега пали безпроблемно без да ме е грижа за "черното око"? Или да ида при търговеца от който съм го купил защото може да има дефект и да не се занимавам със зареждане да не го прецакам аз?
    Пунто 1.1 1994 г.

Най- добре направи рекламация при търговеца...На старата ми кола ,малко след изтичане гаранцията,окото отказа...заредих го всичко ОК,но окото черно...сдало багажаПри заряд нищо не се отваря капсолования си има вентилация...иначе под лепенката има капачка ако се извади се виждат клетките и електролита.Нормалния заряден ток е 1/10 от капацитета...при напълно разреден и ток 4А/8-10часа,или ако имаш ампермер на зарядното,при напълно зареден тока почва да пада...Ако не се зареди за това време е дефектен или Акк,или окото.
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re: Въпрос за зареждане на акумулатор 44ah Искра?

mmony написа:
      Или да ида при търговеца от който съм го купил защото може да има дефект и да не се занимавам със зареждане да не го прецакам аз?
      Колегата от горния пост го каза - отивай за рекламация. Особено, щом ти е паднал през нощта и имаш заверена гаранция; за нов акумулатор, няма значение, че не въртиш всеки ден по 50 км извънградско, примерно, за да седи "буден" за 1,2,5 нощи...
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Абсолютно ненормално е това поведение! Ходи да правиш рекламация и да ти го сменят. За всеки случай преди това отново провери за утечки и дали алтернатора зарежда добре, защото, ако нещо по колата не е наред няма да ти го подменят! Мерят гадовете...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодаря на всички за съдействието. Днес заредих акумулатора с 4А. За 4 часа заряд се показа зеленото око. Сложих го. Запалих, направих едно кръгче и засега всичко изглежда нормално. Ако пак се получи същия проблем ще се обърна към търговеца. Още веднъж Благодаря.
          Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Working...
          X