Колеги днес в тези задръствания колата си загряваше, но не много, някъде 3-4 чертички над половината. Всичко нормално. Влизам си долу в гаража и нагласям колата да си я вкарам назад. Тъкмо включвам на задна и чувам един шум като че нещо тече. Гледам почва да излиза дим изпод капак. Загасих двигателя веднага и отворих капака. Гледам тече няква течност точно срещу пробката на маслото, ама точно. След като изтече, разбрах че е антифриз. Като поизстина колата, проверих маслото, запалих я, нямаше проблем, но в отделението за антифриза няма абсолютно нищо. Всичко е изтекло. Ако някой знае от какво може да е(маркуч или нещо друго) моля да каже. И ще има ли проблем, ако я закарам сега до някои сервиз, за да може утре да я оправят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo-то прегря! Изтече натифриза! - Проблема оправен!
Collapse
X
-
ми колега, аз не разбрах откъде е изтекло, но без антифриз колата ще загрее и прегрее за около 2 мин. ако сервиза е на 500 метра-да, можеш. но ако е на повече недей. ако е от големия кръг може да караш малко повечко време докато го отвори, но не се знае откъде тече.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
Ами сервиза е на 4км от гаража където съм спрял. Казаха ми, че няма проблем да я карам. Само да наливам вода като загрее. Иначе за изтичането и аз не знам точно от къде изтече. Беше силна струя тоно срещу пробката за маслото. Дори от начало си помислих, че тече масло, но след като изтече разбрах, че е антифриз. Възможно ли е да от радиатора? Да се е спукал или нещо подобно. Честно казано не разбирам и за това, ако има някой по-компетентен нека пише.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
megamuscle написа:Ами сервиза е на 4км от гаража където съм спрял. Казаха ми, че няма проблем да я карам. Само да наливам вода като загрее. Иначе за изтичането и аз не знам точно от къде изтече. Беше силна струя тоно срещу пробката за маслото. Дори от начало си помислих, че тече масло, но след като изтече разбрах, че е антифриз. Възможно ли е да от радиатора? Да се е спукал или нещо подобно. Честно казано не разбирам и за това, ако има някой по-компетентен нека пише.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
megamuscle написа:Беше силна струя точно срещу пробката за маслото. Дори от начало си помислих, че тече масло, но след като изтече разбрах, че е антифриз. Възможно ли е да от радиатора? Да се е спукал или нещо подобно. Честно казано не разбирам и за това, ако има някой по-компетентен нека пише.
Коментар
-
maiden написа:Най-вероятно се е откачил някой от 2та дебели маркучи към водния радиатор. Тогава тече силно и за нула време свършва водата Прегледай ги - често срещана авария.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
masterkar написа:megamuscle написа:Беше силна струя точно срещу пробката за маслото. Дори от начало си помислих, че тече масло, но след като изтече разбрах, че е антифриз. Възможно ли е да от радиатора? Да се е спукал или нещо подобно. Честно казано не разбирам и за това, ако има някой по-компетентен нека пише.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
spark написа:Наистина от много калпава пластмаса е направено. Моята отгоре се е отчупила и хванах целия радиатор с една планка. Можеха да ги направят от някакъв метал ама от икономии страда клиента най-накрая.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
megamuscle написа:Колега видях ти пост чак след като пуснах моя. Ако е от тази капачка ще съм супер доволен. Благодаря ти много за снимката. Дано е това проблема. Вдъхна ми надежда. :D
Коментар
-
Колега, напълни системата с вода и прегледай тия работи дето са ти ги посочили колегите. Сложи един леген под колата, запали я и ако пак тръгне силна струя гасиш веднага и да не си посмял да я палиш повече...А тоя "майстор" дето ти е казал да я караш с изтичащ антифриз...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар