Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

...Като хора каращи фиатове да ми помогнете....!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

...Като хора каращи фиатове да ми помогнете....!

Искам да си купя Фиат Пунто модел след 95-96 година но всичките ми приятели се смеят и казват "Купи си фиат да те е яд".... Те не карат фиатове но пък двама от тях са доста наясно с сервизните особенности на колите та тяхното мнение малко ме смущава... Ето доводите им :1.- Евтина в сравнение с другите марки коли на тези години (имало защо да е била така)2.- В сервиза на Фиат работели само идиоти ( нямат части на склад и са некадърници... скъпо взимат за всичко)3.- Сглобките на корите и таблото били калпави (все нещо трака в тези коли)4.- Предницата не била здрава за тези пътища (поне те твърдят че всяка година ще я правя ако карам толкова колкото сега тоест около 40000км)5.- Седяла нестабилно на завоите (щото била малко висока)6.- Ремонтите по дребните неща били много (гърнета гниели като луди... проблеми имало с електрониката... запалването... таблото)Та хайде някой дето кара такова возило да ми каже как е...как се държи на пътя... Наистина ли е толкова чупливо и толкова ли трудно се намират части за тези коли...Благодаря Ви предварително за времето което ще ми отделите..Просто имам нужда отпомоща ви защото никога през живота си досега не съм карал тази марка кола....

Нека и аз си дам мнението за тая прословута фразичка, всички и на мен така ми викат, са.. с това Punto само проблеми ще имаш, не върви колата, нестабилна е.. трака... и сега, аз вярно от скоро я карам, ама проблеми почти не съм имала, да корите тракат, ама да не би на някоя немска кола сичко да и е тихичко. Дразнещо е, ама ако се позатегнат и се справя човек, а за разтраканата предница - не е проблема във фиата а в това как си пазиш колата - хвърляй се във всяка дупка и ще я правиш... И като тръгнат да я сравняват с немските коли и с това кое колко върви се стига до въпроса, ще искате да сравнявате нещо дето е 2 литра с нещо което е 1.1. И даже доста често на светофарите големите бързаци гледат само задницата... А за това какво да те посъветваме като избор на кола - еми ти не си казал за кво ти трябва тая кола. Ако си я ползваш за града си е идеална, икономична, маневрена, бързо набира, добра возия има, са тесничка е, ама ако нямаш много да я караш на дълъг път е перфектна. Аз съм си много доволна от мойто пунто, то е 97 год и въпреки, че не е 90 коня не оставам длъжна на изгнилите голфове.
    Punto 1.1

Коментар

Re: ...Като хора каращи фиатове да ми помогнете....!

scorpion написа:
      Искам да си купя Фиат Пунто модел след 95-96 година но всичките ми приятели се смеят и казват "Купи си фиат да те е яд".... Те не карат фиатове но пък двама от тях са доста наясно с сервизните особенности на колите та тяхното мнение малко ме смущава... Ето доводите им :1.- Евтина в сравнение с другите марки коли на тези години (имало защо да е била така)2.- В сервиза на Фиат работели само идиоти ( нямат части на склад и са некадърници... скъпо взимат за всичко)3.- Сглобките на корите и таблото били калпави (все нещо трака в тези коли)4.- Предницата не била здрава за тези пътища (поне те твърдят че всяка година ще я правя ако карам толкова колкото сега тоест около 40000км)5.- Седяла нестабилно на завоите (щото била малко висока)6.- Ремонтите по дребните неща били много (гърнета гниели като луди... проблеми имало с електрониката... запалването... таблото)Та хайде някой дето кара такова возило да ми каже как е...как се държи на пътя... Наистина ли е толкова чупливо и толкова ли трудно се намират части за тези коли...Благодаря Ви предварително за времето което ще ми отделите..Просто имам нужда отпомоща ви защото никога през живота си досега не съм карал тази марка кола....
      Имам 2 броя,и съм много доволен,едното е 97,а другото е 99ТД,с малко подобрения(като джанти 15-ки)стават жестоки и стоят доста спортно на пътя

Коментар

И аз от скоро карам Пунто и съм страшно доволен. Мойто е 96 година-1.1. Малко разхода ми е голям но това е от Ламбда сондата, като я сменя вероятно ще се оправи. А иначе е много пъргаво и нещо много важно за мен : напълно безшумно! Има много добра возия и вътре е много просторно!Успех
        Fiat Punto 1.1 1996

Коментар

Аз съм с Браво 1.6, колата ми е оффтопик за тази тема, но искам да дам мнение относно скъпите части на фиатките.Смених 4-те амортисора за 260 лева (общо 300 лв. с маншоните и тампоните за предните амортисьори)!!! Амортисьорите са италиански, марка Globe, с гаранция 1 година, което нио не значи за нашите пътища. Ако ще и амортисьор с гаранция 10 години да дадат - пак ще им се види сметката в БГ.Е, я сега питай някой който кара колата мечта за всеки селянин-стрийтресър - Голф3 или селянин-роудкруизър - Мерцедес 190Д - Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45

Коментар

Пич,частите за Пунто са си като без пари в сравнение с другите марки от този клас!А и се намират толкова,колкото и за другите марки :D !Аз по моята кола съм сменил това онова и е в перфектно състояние.Вътре незнам защо,ама нищо не ми скърца(изключение е поплавъка на АГУ-то ),нито ми тропа.Колата е пъргава и динамична и почти нищо не ми харчи като гориво-на газ 7/100 градско
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

изтрих си мнението понеже много ви пре4и!
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba84 написа:
                кой я похвали ама колата вози като кару4ка, тесни4ка и ниска, ако си по-висок не знам как ще се побираш, тъй като наистина е малко висока, тясна е и съответно не е особено стабилна
                Висок съм 1,90(или по точно 1,89м) , а над главата ми остава повече от педя разстояние(на седалката имам механизъм за регулиране на височината на седалката), колата е мноооого по широка от другите в своя клас-Голф-четата например.По широка е и от Ауди 80.... В обратен завой при скорост над 80км/ч. колата е наистина нестабилна ако си сам в нея,но все пак това е малко купе
                SKODA 105L '78
                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                FIAT 126p '89
                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

pakumba84 написа:
                  първо мисля, 4е въпроса ти не е за тук, попитай в някой друг форум например на рено за някое рено и ще видиш как ще го хвалят.аз карам уно от пове4е от 2 години и 4естно да ти кажа освен проблеми друго не съм видял /сега някой ще каже то е до поддръжка не знам си какво, ама от вси4ките ми приятели аз най-много и най-4есто ремонтирам/Единстевено признавам, 4е 4асти се намират и са евтини.НО комфорт никакъв, возията е ужасна, предницата ми я сменям на година година и нещо/а аз не карам по 40 000 като теб/ проблема със скърцащите пластмаси е много сериозен при мен няма оправия това.ВСИ4КО ТОВА ГО КАЗВАМ НА БАЗА ОТИТ ОТ УНО, А НЕ ОТ ПУНТО все пак при пунто може вси4ко да е разли4но.а ел инсталацията наистина е слаби4ка. каквото имам като опит от пунто то е съвсем малко и то возене-доста кофти возия не знам кой я похвали ама колата вози като кару4ка, тесни4ка и ниска, ако си по-висок не знам как ще се побираш, тъй като наистина е малко висока, тясна е и съответно не е особено стабилна, а предполагам, 4е 40 000 км не ги правиш градско т.е. ще ти е доста неудобна за дълъг път. според мен има много по-уда4ни варианти за тази цена. не ме нападайте сега просто съм безпристрастен докато вси4ки останали май не са
                  1) не става ясно с какво сравняваш уното;2) това е малко офф топик, щото човека пита за пунто;3) малкото което е по темата не е конкретно - "според мен има много по-уда4ни варианти за тази цена" - не казваш кои са тези варианти.4) пунтото сравнено примерно с корса на еднакви години/километри я превъзхожда по всички важни показатели, но пък най-вече по вътрешно пространсво - просто пунтото от вътре е мноо по-широко.и последно, едва ли всички във форума ще се надпреварват да "прецакват" някой друг, само защото и те са се "прецакали"!
                  "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                  (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

pakumba84 написа:
                    НО комфорт никакъв, возията е ужасна, предницата ми я сменям на година година и нещо/а аз не карам по 40 000 като теб/ проблема със скърцащите пластмаси е много сериозен при мен няма оправия това.
                    колега нищо лично, но знам аз каква возия и комфорт може човек да очаква от УНО :D - кола която е на доста години, малко по-голяма от трабант (всички знаем че УНО е "трабанта на европа"). единствено съм съгласен с проскърцването на пластмасите.
                    Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
                    Lancia Dedra 1.6 91г.

Коментар

damianoff написа:
                      pakumba84 написа:
                      кой я похвали ама колата вози като кару4ка, тесни4ка и ниска, ако си по-висок не знам как ще се побираш, тъй като наистина е малко висока, тясна е и съответно не е особено стабилна
                      Висок съм 1,90(или по точно 1,89м) , а над главата ми остава повече от педя разстояние(на седалката имам механизъм за регулиране на височината на седалката), колата е мноооого по широка от другите в своя клас-Голф-четата например.По широка е и от Ауди 80.... В обратен завой при скорост над 80км/ч. колата е наистина нестабилна ако си сам в нея,но все пак това е малко купе
                      Малко оффтопик. Скоро си премерихме размера на купето с един приятел с Ауди 80. Щото като седнах да се повозя и му казах че ми е доста тесничко. Той пък се заяде (и аз го бях возил в Типото си) и каза хайде да премерим и да видим. Речено - сторено. Взехме ролетка и замерихме. Ето резултата:Фиат Типо 1.4 (на 350 000 км, сменил съм само клапани по двигателя-Януари тази година)ширина 145см мерено на мястото на шофьора от кората на вратата, на нивото на лакета, до срещуположната врата, същото място.дължина 169см мерено от таблото/касетофона до гърба на задната седалка.Ауди 80, 1.8ширина 130смдължина 169смСлед замерването му предложих да направим едно дърпане по нагорнището на "Драган Цанков" към телевизионната кула, за да има шанс да изравни резултата. Не знам какво му стана, но отказа, точно сега Аудито което е 1.8 и "много върви" не било съвсем в ред и като го пооправи, тогава ще се "дърпаме". А Типото е на 350 000км и няма ремонт на двигателя.Мноо сташно туй Типо бре !!!
                      минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
                      Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

pakumba84 написа:
                        тесни4ка и ниска, ако си по-висок не знам как ще се побираш, тъй като наистина е малко висока, тясна е и съответно не е особено стабилна,
                        пак малко извън темата, ама ти пунтото го искара нещо наистина фанатастично, как така хем е ниска, хем е малко висока...?
                        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
                        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

:D
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

charlie написа:
                            pakumba84 написа:
                            тесни4ка и ниска, ако си по-висок не знам как ще се побираш, тъй като наистина е малко висока, тясна е и съответно не е особено стабилна,
                            пак малко извън темата, ама ти пунтото го искара нещо наистина фанатастично, как така хем е ниска, хем е малко висока...?
                            Лесно, колоните са подвижни, ту се свалят, ту се вдигат, като някои други работи Извинявам се за офф-а

Коментар

Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X