Колеги, от една седмица ми прави впечатление, че след като запаля на топла кола, кутията на въздушния филтър трепери все едно играе ръченица. пипах мотора да видя дали не е тампон, но той стои ок в общи линии. тресе жестоко нагоре обаче и вирациите се предават и във волана. Направи ми впечатление. Някой може ли да подскаже от какво е. и дали да бягам на диагностика или на обикновен майстор. оборотите са си ок, в началото помислих, че е заради студа , но не е студено вече. Преди една седмица точно сложих добавка за изчистване на нагари прочее, от тези червените шишета. Можа би излях повечко за бензина, който имах. възможно ли е от това да е. Сменях ангренаж, заради един теч на масло, но не би могло да е от него. И нещо шие като шевна машина под въздушния филтър, точно зад мотора. И се чува яко. трака-трака. все едно цъка, но на много бързи обороти и се чува. дайде акъл, какво да правя . Благодарности предварително. Митко
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
спешно имам нужда от мнението ви
Collapse
X
-
И при моето пунто имаше подобен проблем и се оказа че пластмасовата кутия на филтъра не беше закачена добре и въпреки, че от натиск не помръдваше като запаля двигателя вибрираше доста. Тракането и треперенето се появяват като загрее колата, защото като е студена и оборотите са по-високи вибрациите на двигателя са по-малки, а като загрее оборотите падат и капака почва да трака. Оправих проблема като натегнах щипката на кутията отпред. Тя е една метална скоба и с малко кривене се наглася. Пробвай на запален двигател като почне да трака да натиснеш хубаво кутията отгоре и ако спре вече знаеш какво е.Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
Fiat Stilo '02 1.6 16V
Коментар
-
Благодаря ти, обаче не е от нея.. Погледнах я още вчера, като забелязах вибрациите. Щот волана ми трепери повече отколкото е нормално. Тракането е механично, в смисъл някаква джаджа. Не е от кутията. Аз кутията че трепери я давам като най-горен индикатор, щот около нея нема нищо друго, което да трепери. Но е хваната яко... абе простотии ))) ще се ходи на доктор явно )
Коментар
-
mitenze написа:Благодаря ти, обаче не е от нея.. Погледнах я още вчера, като забелязах вибрациите. Щот волана ми трепери повече отколкото е нормално. Тракането е механично, в смисъл някаква джаджа. Не е от кутията. Аз кутията че трепери я давам като най-горен индикатор, щот около нея нема нищо друго, което да трепери. Но е хваната яко... абе простотии ))) ще се ходи на доктор явно )TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
mitenze написа:ами и аз това си помислих, обаче ремъка е ок. една седмица след като го сложиха, ходих да го видят дали е ок, казаха ми, че е опънат нормално... може би трябва да мина пак.. не знамTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар