Здравеите на всички , имам проблем с бензиновата помпа която работи доста шумно и не качи бензин до двигателя , а и стрелката на икономаизера показва все едно че си я настъпил докраи.Ако някои може да ми каже защо ще съм му много благодарен.Благодаря предварително!!!!!!!! Колата ми е Fiat Tipo 1.6 i.e.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с бензиновата помпа на фиат типо
Collapse
X
-
Не искам да те плаша колега но има две възможности:1.Помпата може да си бучи и да изкара още много работа.За да бучи или се замърсила цедката на помпата или филтъра в които се намира помпата...най -вероятно този в който е помпата,но е вероятно да се е зацапала цедката на помпата.Другия вариант е да си отива,което не ти пожелавам.Може да те дразни но това е положението...ако имаш парички може да я смениш!Мойта също бучеше но предната неделя я смених с нова....150лв...една камара боклуци имаше в филтъра в който е помпата.Възможное да не създава необходимото налягане....2.Може да е зацапан и горивния филтър, ако не си го сменял скоро го смени и там може да е причината.за икономайзера нямам идея от какво е по мой съвет карай ако не те дразнино ако пътуваш на далече ....аз затова я сменихnow. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
За икономайзера:като отвориш капака на колата, от модула на дигиплекса излиза едно маркуче, което посла влиза в един "тройник"-демек от тая Т-образна пластмасова джаджа излизат общо 3 маркучета.Точно те са свързани с икономайзера.Проверяваш и тройника, и маркучите.Ако нещо е спукано-смяна.Тройник по принцип трудно се намира, аз реших този проблем с поксипол.Но щом икономайзера е на макс, със сигурност ти смуче въздух някъде оттам.За помпата-като свалиш маркуча от нея и караш някой да дава газ бензина трябва да се впръсква на равномерни интервали по равно количество.Но най-сигурно при някой помпаджия, той ще измери и дебита на помпата и ще ти каже, не знам коко е за твоя двигател.Успех!N.Y. State of Mind
Коментар
-
sachma написа:Но щом икономайзера е на макс, със сигурност ти смуче въздух някъде оттам.Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
BlueStorm написа:sachma написа:Но щом икономайзера е на макс, със сигурност ти смуче въздух някъде оттам.N.Y. State of Mind
Коментар
-
gdd55
ако е избила помпата виж откъде е избила и я залепи с покципол безцветен.Аз така направихи кара вече много години.А нова помпа не копувай.ПО добре вземи втора употреба.Купих нова бош оригинална и изгоря за 2 години.И се налоби да залепя старата която беше само избила и в момента работи като нова
Коментар
-
BlueStorm написа:...точно обратното. Икономайзера работи, като следи подналягането ( вакуума) във всмукателите. Ако смуче въздух от някое място, ще показва по-ниска консумация, защото ще понижи вакуумаFIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
tonov написа:BlueStorm написа:...точно обратното. Икономайзера работи, като следи подналягането ( вакуума) във всмукателите. Ако смуче въздух от някое място, ще показва по-ниска консумация, защото ще понижи вакуумаFiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Е хайде да не издребняваме кой крив, кой прав, идеята е да си провери вакуумите. а относно бензиновата пома....ми ако имаш газова карай докато помпата умре, при някой колеги е така с години, е разбира се ако имаш излишни 100-180 лв. можеш да я смениш по всяко време, не повече от час е работата. за повече инфо можеш да погледнеш в моята тема където търся въпросната гадhttp://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=13951СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
И аз искам да питам нещо свързано с помпата!Преди две седмици я смених и тая вечер като заредих бензин започна да вие леко все едно не и стига ток....освен това колата вдига обороти, като стрелката на разходомера пада 2-3 черти под средната.След това оборотите падат и стрелката се връща в средно положение(на разходомера)някой имали идея какво ставаnow. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
-
shoker написа:Мерси момчета, а да ми кажете как се свалят тия марку4и на имобилаизера ?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Преди известно време като четох тази тема,нямах идея за икономайзера Сега пък забелязвам следното на моя.....колата вдига обороти, като стрелката на разходомера пада 2-3 черти под средната.След това оборотите падат и стрелката се връща в средно положение(на разходомера),дали помпата има някво участие в това или някой вакуум прави бела .....или и дветеблагодаря предварително на всички колегиnow. BMW E39 523i '98 170hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар