Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на спирачки на Типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Има друг вариант, който обмислям да направя, когато се затопли времето (не че сега не е топло ) за лятото в жегите става въпрос. Може да се направят въздуховоди, които да отвеждат въздуха към спирачните дискове
    TIPO 1.6 SX
    <ОцВеТиТеЛ>

Коментар

batkrasi написа:
      Има друг вариант, който обмислям да направя, когато се затопли времето (не че сега не е топло ) за лятото в жегите става въпрос. Може да се направят въздуховоди, които да отвеждат въздуха към спирачните дискове
      Малко OFF, но няма смисъл по 2 причини:1. Спирачките работят по-добре при висока температира. А и в Италия например да не мислиш, че е по-хладно от в България?2. В градски условия няма да постигнеш нищо - трябва ти скорост!Поздрави!
      Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Forsaken написа:
        batkrasi написа:
        Малко OFF, но няма смисъл по 2 причини:1. Спирачките работят по-добре при висока температира. А и в Италия например да не мислиш, че е по-хладно от в България?2. В градски условия няма да постигнеш нищо - трябва ти скорост!Поздрави!
        Е ако работеха при по висока температура инженерите нямаше да измислят вентилирани дискове двойно вентилирани дискове, а също така и въпросните въздуховоди! Не една марка коли използват и този начин на охлаждане. Иначе за градско съм съгласен че няма да е много ефективно. Принципно идеята за въздуховодите идва от това, че два пъти след като карам "малко" по агресивно и си изпускам пресечката за блока щото спирачките са загряли повечко и няма спиране Иначе с нормално каране всичко е ОК
        TIPO 1.6 SX
        <ОцВеТиТеЛ>

Коментар

И аз знам, че има такива коли с охлаждане на спирачките, но едно атакова нещо според мен е необходимо за ралиджийките, а твоята като че ли не е таква(ако не си я пипал де :D )
          N.Y. State of Mind

Коментар

стига бе типо 1,6 много върви . оставете човека щом иска да си слага негова си работа, обаче това, че като позагрееш спирачките и изпускат определено не трябва да става така! това са кофти накладки или стара спир течност/за течността не го казвам от опит, чел съм и са ми го казвали/
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Тя нема и как да върви! С АГУ+150 кг. музика и аз 80кг. нали се сещаш,че и е малко нанагорно
              TIPO 1.6 SX
              <ОцВеТиТеЛ>

Коментар

Working...
              X