Моделът ми е 1.6 моно 1992г. и искам да си сменя предните спирачни дискове с такива от Типо 1.8или 2.0.По-големи са, осигуряват по-добро спиране.Въпросът ми е-с дисковете се сменят и спирачните апарати,или старите пасват?Освен това сменят ли се и маркучи, цилиндър, буталце или нещо друго?Идеята ми е с парите, които съм заделил, да сожа нещо на колата, което ще е ПОЛЕЗНО.А не там разни сенници, брони, прагове и т.н.за визия.А и опитните "рацери" знаят, че тунингът на една кола трябва да почне именно от спирачките
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на спирачки на Типо
Collapse
X
-
Сменят се и апаратите. На типото ми накладките не излизаха по каталог и се оказа, че са сменени и апаратите и дисковете с по-големите. Ама пък аз бях с 1.4. Не знам общо колко различни диаметри дискове има за типо. С две думи - смениш ли диаметъра на дисковете - сменяш и апаратите.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
Колега не искам да ти се бъркам но защо си решил да предприемеш такава крачка,това си е опасно начинание ,освен ако не знаеш какво точно правиш,аз бих оставил колата така както е излязла от завода ,хората са го изчислили и бих финансирал в нови и по добри дискове и накладки,това е разбира се лично мое мнение за нещата.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Replay написа:Колега не искам да ти се бъркам но защо си решил да предприемеш такава крачка,това си е опасно начинание ,освен ако не знаеш какво точно правиш,аз бих оставил колата така както е излязла от завода ,хората са го изчислили и бих финансирал в нови и по добри дискове и накладки,това е разбира се лично мое мнение за нещата.N.Y. State of Mind
Коментар
-
gdd55
sachma написа:Replay написа:Колега не искам да ти се бъркам но защо си решил да предприемеш такава крачка,това си е опасно начинание ,освен ако не знаеш какво точно правиш,аз бих оставил колата така както е излязла от завода ,хората са го изчислили и бих финансирал в нови и по добри дискове и накладки,това е разбира се лично мое мнение за нещата.
Коментар
-
Не съм на 100% сигурен, но освен апаратите май ще трябва и шенкелите да смениш Мотаеха ми се едни апарати от типо ТД (на 1,8 са същите) из гаража и помня че пробвах на старото типо (1,4) Освен че са по големи за да влизат по-дебели (вентилирани) дискове, имаха и друго разстояние м/у болтовете за захващанеОсвен това после само 14’ и нагоре джанти 13’ няма да влизатFIAT Tipo 1,4mi - EX
Alfa Romeo 146ti - EX
Alfa Romeo 156 2,4JTD
Коментар
-
sachma написа:А знаеш ли нещо друго дали излиза по смяната?Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Значи колега, проблема при слагането на дискове от типо с по голям мотор е в самия размер на дисковете! Аз лично съм се пробвал да сложа дискове с апаратите от Типо 2.0 16v но уви няма начин! Самите дискове са доста по големи и спирачните апарати не стигат до стойката на която се държат, а и болтовете са по дебели! Ако мислиш вариант със смяна и на главина също не става полуоската при 1.6 е по тънка и с по малко зъбци,и оттам разминаване Ами с 2 думи не става, всичко е различно.TIPO 1.6 SX
<ОцВеТиТеЛ>
Коментар
-
sachma написа:Демек ша си седя на гъза и няма да барам спирачкитеLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар