Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв Акумулатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Другия въпрос към всички със мотор ТД 100 колко им е размера/дължината/на 75 ач защото като гледам
    Точните размери, взети преди минути, на основата на акумулатора, които пасват точно на рамката са 265х165 и височина 190.
    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

doofiat написа:
      sachma написа:
      И аз така мисля.А и не се знае дали алтернатора ще може да зарежда напълно 74 амперчасовия.
      Пак се изказа Алтернаторът на TD 100 зарежда до 100 Ah.Въпросът е дали ще събереш голям акумулатор?! Моят 74 Ah-часов се събра без да махам поставката.
      Мисля, че Владим ти обясни относно моето "изказване"А и едва ли един 10-годишен алтернатор зарежда като нов.Вие всички ли сте сменяли четки на вашите?
      N.Y. State of Mind

Коментар

nadq написа:
        Vladim написа:
        По-добре по-малък и марков, отколкото голям и български!
        Аз залагам на Bosch. Много са вдигнали цените всички, сега зимата - август за ладата купих Монбат 62 ah, за 67 лв!
        Е не е чак токоз много, аз МонБат взех 55ач за...80лв!Ама го взех от Шел, щото стария реши, че трябва да ме остави точно там
        N.Y. State of Mind

Коментар

И аз съм с Topla 60Ah с размери като на акумулатор от 42Ah! Взех го от hit-ko преди година и нещо.Мисля, че взех един от последните такива 60Ah, защото на сайта им не виждам вече с този външен вид и размер. Има само по 50.http://www.topla.cz/topla/050.htmЕто и всички останали:http://www.topla.cz/cenik_topla.htm
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

sachma написа:
            doofiat написа:
            sachma написа:
            И аз така мисля.А и не се знае дали алтернатора ще може да зарежда напълно 74 амперчасовия.
            Пак се изказа Алтернаторът на TD 100 зарежда до 100 Ah.Въпросът е дали ще събереш голям акумулатор?! Моят 74 Ah-часов се събра без да махам поставката.
            Мисля, че Владим ти обясни относно моето "изказване"А и едва ли един 10-годишен алтернатор зарежда като нов.Вие всички ли сте сменяли четки на вашите?
            Пич ти пак не четеш какво е написал Vladim:
            Vladim написа:
            doofiat написа:
            Изписано е много по темата... При това непрекъснато каране на фарове съм леко скептичен дали алтернатора ще зарежда, както трябва акумулатор 100Ah, при положение, че от завода дават колата да се кара с 60Ah. За мен е излишно презапасяване с повече от 5-10Ah освен, ако не се съмнявате в запалителната система По-добре по-малък и марков, отколкото голям и български!
            sachma, знаеш ли колко въртене е нужно някой път за да обезвъздушиш дизел, ако смуче въздух?!Не знаеш!!!Но аз знам!!! Преди бях с един 54 Ah и като ми почна един двумесечен проблем с гонене на въздух от системата и сутрин палеше едва от третия опит за запалване, този малкия акумулатор едва въртеше.От 4 дни пак ми се появи трудно палене, пак поради въздух, и ще ти кажа, че 74 Ah акумулатор и на 3-4 опит върти с еднаква скорост. Има полза от голям акумулатор. Ако ви се появят моите проблеми с въздуха(и всеки майстор казва готово, утре сутрин ще запали от раз, оправил съм проблема) и си карате с малък акумулатор, ще му скъсите живота поне с 1 година.Купете си голям!

Коментар

Знам как се обезвъздушава дизел, не бой се Представи си, че съм обезвъздушавал дизел на бус ФВ Транспортер, при това съвсем не с "въртене".С въртене може да си въртиш до утре и пак нищо да не стане.Моята идея беше, че както казах няма смисъл от 100ач или 74, 62 за ТОЗИ дизел е напълно достатъчно.По-кофти е ако имате голям акумулатор и се окаже, че алтернатора не го зарежда достатъчно.
              N.Y. State of Mind

Коментар

Аз съм с Exide 70Ah и съм много доволен
                Peugeot 406, 2000 HDi 90
                ex. Peugeot 106 1,5 D
                ex. Ritmo 70 138B2.000
                ex. Tempra 2.0 159A6.046
                Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

Коментар

Backo написа:
                  Аз съм с Exide 70Ah и съм много доволен
                  От къде го купи ако не е тайна.Ако е от Габрово дай адрес,ако ходя на Търново днес да мина да си взема от там,че не се знае в Пловдив дали ще намеря магазина.
                  Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                  Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                  X