Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Страшно ли е да се кара с високооктанов бензин?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Страшно ли е да се кара с високооктанов бензин?

Колеги, кажете си мнението, вредно ли е за двигателите да се кара с високооктанов бензин? Говорим за 100+ октан.
    Brava SX 1.4 12V

Няма проблем...по-опасно е обратното-да караш с ниско октанов-то вече такъв не се продава...
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Re: Страшно ли е да се кара с високооктанов бензин?

pepo_fiat написа:
      Колеги, кажете си мнението, вредно ли е за двигателите да се кара с високооктанов бензин? Говорим за 100+ октан.
      В България такъв няма така, че карай спокойно. Може да пише 100+, но това е само надпис.Колегата НСО хвали много този от ОМВ.

Коментар

Имах комшия който караше преди време със самолетно гориво.То е поне 120 октана.Каза че изкарва макс.150 хил.км и от двигателя не става нищо.
        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Газта също е там някъде
          Punto 55 SX

Коментар

MartoModev написа:
            Имах комшия който караше преди време със самолетно гориво.То е поне 120 октана.Каза 4е изкарва макс.150 хил.км и от двигателя не става нищто.
            По принцип можеш много лесно да си направиш 150-октанов бензин.Хакаш тулол и гледаш какъв ще е резултата-поне 8 криви клапана.
            N.Y. State of Mind

Коментар

Re: Страшно ли е да се кара с високооктанов бензин?

doofiat написа:
              pepo_fiat написа:
              В България такъв няма така, че карай спокойно. Може да пише 100+, но това е само надпис.Колегата НСО хвали много този от ОМВ.
              То от ОМВ до ОМВ също има разлика
              N.Y. State of Mind

Коментар

mentor написа:
                Газта също е там някъде
                не точно...съкращава живота макс с 20% а иначе да, не е много полезно, но пък от време на време, не виждам какво пречи
                A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                e30 forever!

Коментар

До колкото знам и нафталина вдига октановото число,но не препоръчвам такива експерименти.Даже пише че го съдържа и добавката Хелиос.
                  И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Аз затова не си слагам нито Хелиос, нито нафталин :DСя к’во, на нафталин само не бяхме карали...
                    N.Y. State of Mind

Коментар

MartoModev написа:
                      До колкото знам и нафталина вдига октановото 4исло,но не препоръ4вам такива експерименти.Даже пише 4е го съдържа и добавката Хелиос.
                      нафталина не вдига октановото число а разтваря водата във бензина
                      уно 1.5i.e. имах,
                      типо 1.6.i.e. имах,
                      дедра2.0i.e. метанката, но вече бивша

Коментар

MartoModev написа:
                        Имах комшия който караше преди време със самолетно гориво.То е поне 120 октана.Каза 4е изкарва макс.150 хил.км и от двигателя не става нищто.
                        той няма никакви мазителни качества и за това му се керосин
                        уно 1.5i.e. имах,
                        типо 1.6.i.e. имах,

Коментар

joni_go написа:
                          MartoModev написа:
                          До колкото знам и нафталина вдига октановото 4исло,но не препоръ4вам такива експерименти.Даже пише 4е го съдържа и добавката Хелиос.
                          По принцип и аз така съм чувал.Но това не е достатъчна предпоставка, за да сипя нафталин в колата
                          N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                            joni_go написа:
                            MartoModev написа:
                            По принцип и аз така съм чувал.Но това не е достатъчна предпоставка, за да сипя нафталин в колата
                            не съм казал да слагаш нафталин постоянно,просто не е грешно на едни 50-60000км да се слага съвсем малкоама когато имаш 5-6лт бенц в резервоаравярвай ми аз съм го правил товаама не прекалявай те
                            уно 1.5i.e. имах,
                            типо 1.6.i.e. имах,

Коментар

За да разтвориш водата от резервоара,по-добре си сложи метанол или спир за горене има сащия ефект.
                              COUPE 1.8 16V
                              Volvo XC90 T6

Коментар

Working...
                              X