Здравейте, в процес на избор съм на първата си кола и се оказва доста труден избор. Парите които съм приготвил варират от 6000-7500.От всякъде чувам какви ли не съвети не тази а онази, немска японска повечето против френските и в никакъв случай Фиат. А на мен фиатите нещо ми харесват Брава/Браво/Мареа даже съм набелязал една Мареа 98г. уж. 84 000 км. (купето беше доста запазено така че може и да са верни километрите) двигателчето добре работи. Ще помоля колкото се може по честно(все пак си давам сметка че тук е форум на фиат) да ми кажете верно ли са толкова чупливи Фиатите колкото ги изкарват и къде са им основните проблеми
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предимства и недостатъци на Мареа
Collapse
X
-
Първо, Добре дошъл във форума! Прав си, че тук никой няма да ти каже лоши неща за Фиат. Пък и на дали има кой знае какви недостатъци в сравнение с другите марки автомобили. По - скоро проблемите на автомобилите втора ръка (в частност Фиат) са, че предишните собственици са ги спуквали от каране, а поддръжката е била минимална или никаква. Въпроса е да случиш на поддържана кола поне малко от малко.Съвета ми към теб е ако не си много наясно какво да гледаш по колата, вземи някой с поне малко опит в покупката на автомобил 2-ра ръка. Обикновенно километрите на автомобила са най - малкия фактор при избора на кола, защото в на 90% от случаите е имало манипулации по уредите.За да добиеш някаква представа прочети тази тема http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=557.Колегата го е описал доста подробно.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
-
Ако случайно не си видял тази тема:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=12894Дано ти е полезна ...
Коментар
-
Re: Предимства и недостатъци на Мареа
А на мен фиатите нещо ми харесват Брава/Браво/Мареа даже съм набелязал една Мареа 98г. уж. 84 000 км. (купето беше доста запазено така че може и да са верни километрите) двигателчето добре работи. Ще помоля колкото се може по честно(все пак си давам сметка че тук е форум на фиат) да ми кажете верно ли са толкова чупливи Фиатите колкото ги изкарват и къде са им основните проблеми[/quote]Хайде един съвет и от мен. Моите впечатления от Фиат са много добри. От 2002 карам Стило 3 врати 1.6 16v бензин. В момента колата е на 120 000км.и единственият проблем който съм имал с колата е, че след краят на миналата зима открих, че ми се беше спукала фреоновата тръбичка на климатика.Откровенно казано друг проблен с автомобила не съм имал. Тъй че ако Мареата е със същия двигател и ако е на 84 000км. както спомена колегата по-горе мини всички възможни прегледи и ако няма проблеми я взимай. А ако е дизел, вече за по-старите дизели на Фиат не знам много, даже почти нищо. Никой тук няма да ти каже да си купиш Немско или Френско. Прецени сам какво да си купиш.
Коментар
-
Valentin Simeonov написа:Хайде един съвет и от мен. Моите впечатления от Фиат са много добри. От 2002 карам Стило 3 врати 1.6 16v бензин. В момента колата е на 120 000км.и единственият проблем който съм имал с колата е, че след краят на миналата зима открих, че ми се беше спукала фреоновата тръбичка на климатика.Откровенно казано друг проблен с автомобила не съм имал. Тъй че ако Мареата е със същия двигател и ако е на 84 000км. както спомена колегата по-горе мини всички възможни прегледи и ако няма проблеми я взимай. А ако е дизел, вече за по-старите дизели на Фиат не знам много, даже почти нищо. Никой тук няма да ти каже да си купиш Немско или Френско. Прецени сам какво да си купиш.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Благодаря за съветите, днес минах с Мареята през Динекспрес(оторизирания сервиз на Фиат в Пловдив) нямаха никакви забележки по колата и утре най-вероятно ще съм и собственик. Още един въпросбихте ли споделили личните си разходи за гориво и от какво най вече зависи висок или нисък разход/каране проблеми по колата и т.н./
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Valentin Simeonov написа:Хайде един съвет и от мен. Моите впечатления от Фиат са много добри. От 2002 карам Стило 3 врати 1.6 16v бензин. В момента колата е на 120 000км.и единственият проблем който съм имал с колата е, че след краят на миналата зима открих, че ми се беше спукала фреоновата тръбичка на климатика.Откровенно казано друг проблен с автомобила не съм имал. Тъй че ако Мареата е със същия двигател и ако е на 84 000км. както спомена колегата по-горе мини всички възможни прегледи и ако няма проблеми я взимай. А ако е дизел, вече за по-старите дизели на Фиат не знам много, даже почти нищо. Никой тук няма да ти каже да си купиш Немско или Френско. Прецени сам какво да си купиш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар