Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за прехвърляне на автомобил

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за прехвърляне на автомобил

    Ситуацията е следната: в момента сме двама собственици на автомобила - аз съм от Силистра, а другия собственик е от Кюстендил. Колата е с КН регистрация. Сега искаме другия собственик да се откаже от собствеността над колата. Как може да се оформи това правно - продажба,дарение или как. Необходимо ли е след това да правя пререгистрация в КАТ и в какъв срок и ще трябва ли да сменям регистрационните табели. Мен талона във вида в който е ме устройва защото името ми е вътре и мога да си карам колата спокойно и честно казано не ми се занимава със смяна на табелите. Моля някой, който има представа да помогне със съвет.

    #2
    Отивай при нотариус. Можеш да дариш колата или да ти я дарят, или ако е покупко-продажба ти я продават чрез прехвърляне пак там. После се сменя талона и това е. Няма срок, но ако не го смениш, поне трябва да имаш генерално пълномощно и деклапация от другия собственик, че няма отношения към колата. Нотариуса ще ти обясни по-добре.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

    Коментар


      #3
      Обърках се...трябва си нотариус, договор, цял ден висене пред КАТ...и 100 лв поне ще хвръкнат.
      1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

      Коментар


        #4
        Ей стига бе 100лв. За какво са тия 100лв. Мислите ли че ще трябва да сменям номерата или ще може да си карам със Кюстендилските? И в кой КАТ трябва да отида? Дали ще стане в КАТ София, защото тук живея или ще трябва да си ходя до Силистра?

        Коментар


          #5
          ...

          Коментар


            #6
            Най-общо: иди при някой нотариус и питай какво се иска. Ако ортакът е женен, вероятно ще трябва да присъства и жена му, защото колата е семейна собственост, може да има и други врътки...Получава се тъпо, но той не може да ти издаде пълномощно там и да ти го прати, защото за пълномощното вероятно ще искат да присъстват и двамата собственици, абе мани...
            Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

            Коментар


              #7
              значи до колкото разбирам ти си втори собственик на колата (във талона)ако искаш да стане твоя със авера ти трябва да отидете при нотариус(ако има половинка по документи вземете и нея) той ша ви вземе малко кинтии ти после ако си със софийска лична карта отиваш в кат софия и слагаш софийскиномера, ако си със силистренска лична карта отиваш в кат силистра и там пак нови номера.но със кюстендилски номера на твое име нема кък да стане.
              уно 1.5i.e. имах,
              типо 1.6.i.e. имах,
              дедра2.0i.e. метанката, но вече бивша

              Коментар


                #8
                За момента съм със Силистренска лична карта и там е работата, че не ми се играе на "смени си номерата", защото след няколко месеца като си сменя личната карта със Софийска пак ли ще трябва да ги сменям. Сигурни ли сте, че не може да остане със Кюстендилските номера, защото и такива мнения има. Сигурно ли е също така, че ще трябва да ходя до КАТ Силистра за смяна на талона? С "ортака" няма проблеми не е женен (по скоро не е омъжена.

                Коментар


                  #9
                  Абе земете се тогава и да приключвате тая сага, к’ъф Кюстендил, к’ва Силистра. Сериозно, не виждам как ще стане номера със КН-номерата. За да имаш талон на твое име трябва да идеш в КАТ по местоживеене, а там не могат да ти издадат талон с номера от друг окръг. Така де, уж.... Никога не съм го разбирал това да знаеш точно кога да предложиш 5-те лева
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

                  Коментар


                    #10
                    GTipo ти е казал-вземи генерално пълномощно.След като си вземеш софийска лична карта,прехвърли я на себе си,иди в КАТ-София и си смени номерата.Какво като покараш малко със КН номера?Пък и половината народ кара с пълномощни.
                    Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

                    Коментар


                      #11
                      Благодаря на всички за помощта. Наистина се оказа че ако прехвърля колата на мое име трябва да сменя номерата веднага, затова се спрях на варианта с пълномощното. Сега мога когато искам да си я продам сам на себе си :D и като си сменя личната карта ще го направя и ще си сложа софийски номера. Мерси отново! Сега чакам мненията ви по въпроса как да си оправя осветлението на регулацията за парното (http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...=123051#123051)

                      Коментар

                      Working...
                      X