Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с бордовия компютър на Brava 1.6 16v elx

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Re: Проблем с бордовия компютър на Brava 1.6 16v elx

1. Не си играй със смяна на ЕКУ-тата!!! След такава смяна съм сигурен, че ЕКУ-то трябва да мине "етап на самообучение" и т.н. Това ще ти го обяснят в някой читав сервиз! [/quote]Ок мерси за сажетите .Доколкото ми стана ясно казвете 4е проблема не е от ЕКУ-то така ли?Да сменя TFS-то .Само 4е като го замерваха казаьа ми 4е показжа нормални стоиности.НЕзнам сега то4но от кое е пак то 4есно казано в Варна не мога да намеря добри маистори явно.ТА кайете ми кое да пробжам да сменям само този дат4ик за топлината не сам пробwал(TFS)когато е на гас колата тои работи ли???Защото на гас проблеми нямам . са6то така Ако пробжам сам да сменя този дат4ик има ли вероятнос да се размарда няква центровка.
    Brava 1.6 16v elx

Коментар

vanko_Fiat написа:
      Ок мерси за сажетите .Доколкото ми стана ясно казвете 4е проблема не е от ЕКУ-то така ли?Да сменя TFS-то .Само 4е като го замерваха казаьа ми 4е показжа нормални стоиности.НЕзнам сега то4но от кое е пак то 4есно казано в Варна не мога да намеря добри маистори явно.ТА кайете ми кое да пробжам да сменям само този дат4ик за топлината не сам пробwал(TFS)когато е на гас колата тои работи ли???Защото на гас проблеми нямам . са6то така Ако пробжам сам да сменя този дат4ик има ли вероятнос да се размарда няква центровка.
      Датчик /потенциометър/ TPS /а не TFS, колега / и датчик за температурата са две различни неща!!! Ако държиш все още сам да експериментираш прочети тези неща:http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...tps&start=30и още .....Моя съвет: Намери си читав сервиз с добра компютърна диагностика /не Елкон/!!!
      BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
      Среден разход на газ

Коментар

Добре 6те отида о6те на един елкон.щте им кажя да проВерят този дат4ик.Само о6те един въпрос за6то когато размених компутрите с другото браВо,колата работеще без гре6ка,след което сложих моя компутар пак и пак праве6е мизерии??
        Brava 1.6 16v elx

Коментар

vanko_Fiat написа:
          Добре 6те отида о6те на един елкон.щте им кажя да проВерят този дат4ик.Само о6те един въпрос за6то когато размених компутрите с другото браВо,колата работеще без гре6ка,след което сложих моя компутар пак и пак праве6е мизерии??
          masterkar написа:
          Моя съвет: Намери си читав сервиз с добра компютърна диагностика /не Елкон/!!!
          masterkar написа:
          1. Не си играй със смяна на ЕКУ-тата!!! След такава смяна съм сигурен, че ЕКУ-то трябва да мине "етап на самообучение" и т.н. Това ще ти го обяснят в някой читав сервиз!
          Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
            1. Не си играй със смяна на ЕКУ-тата!!! След такава смяна съм сигурен, че ЕКУ-то трябва да мине "етап на самообучение" и т.н. Това ще ти го обяснят в някой читав сервиз!
            [/quote]Добре разбрах да не си играя с ЕКУ-то, но явно наистина е ЕКУ-то .Днес се ядосах и намерих по моргите са6тото ЕКУ (на добра цена)Слойиь го колата даржи обороти запали карах я о6те сам с него няма проблем пробжах пак моито са6тата работа .Не са ме излагали 4е е от ЕКУ-то .Само едно както бях казвал по рано бях пробжал друго ЕКУ и то запали и пак добре си варве6е но както и при него така и при сега с този компутар имобилаизера свети,но колата варви няма проблем.Ножа тема мойе ли да и стане не6то???Само да отбелейа 4е моито ЕКУ на другото Браво не го разпозна и дайе не даде да запаля.Яжно моя имобилаизер е отка4ен не6то само дет ми светиБлагодаря на вси4ки които ми писаха
            Brava 1.6 16v elx

Коментар

masterkar написа:
              След такава смяна съм сигурен, че ЕКУ-то трябва да мине "етап на самообучение"[/b] и т.н. Това ще ти го обяснят в някой читав сервиз!
              Това не е никакъв проблем - аз, всеки път паля колата със ресетнато ЕКУ и колата си работи ок - държи си обороти и всичко е на 6, когато я подкарвам първите минути на бенз.
              1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

nadq написа:
                masterkar написа:
                След такава смяна съм сигурен, че ЕКУ-то трябва да мине "етап на самообучение"[/b] и т.н. Това ще ти го обяснят в някой читав сервиз!
                Това не е никакъв проблем - аз, всеки път паля колата със ресетнато ЕКУ и колата си работи ок - държи си обороти и всичко е на 6, когато я подкарвам първите минути на бенз.
                nadq, а има ли разлика между ЕКУ-тата на 1.4 и 1.6??? И при 1.6 ресетва ли се ЕКУ-то с откачане на - клема на акумулатора??? И ако има записана грешка в ЕКУ-то на 1.6 не трябва ли да отиде на комп. диагностика за да я изчистят??? Помисли над тези въпроси - за мен отговорите са им ясни!!! Но vanko Fiat сам да си решава! Ако предпочита да даде 100-200лв за ново ЕКУ, преди да е отишъл на диагностика /20-25лв/ за да видят дали няма натрупани грешки в неговото ЕКУ и да ги изчистят - решението си е негово !
                Среден разход на газ

Коментар

Много точно казано!
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Добре 6те те послу6ам наистина сега за 20 лв не ми е проблем 6те го зака4я на елкон.Ако не ми дава някакви гре6ки проблем ли е ако не го преинсталирам ,за6тото както ти казах имобилаизера ми свет на таблото,но колата варви нормално.
                    Brava 1.6 16v elx

Коментар

Working...
                    X