Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava пукнато предно стъкло... Автокаското покрива ли?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava пукнато предно стъкло... Автокаското покрива ли?

Здравейте,Петък вечерта оставих колата да нощува както обикновено на паркинга пред блока. Сутринта ставам - гледам предният джам спукан... Ама доста 1-2 педим пукнатина - запиочва около чистачката на пасажера и върви нагоре и към шофьора... Кофти. Гледам и задната броня ожулена и със зелена боя по нея. Леко се е пукнала от горната страна.Някой има ли представа колко струва стъкло + смяна. От ДЗИ ми казаха да ида в понеделник до базата им, където правили оценка на щетите, та искам да имам предврителна информация.Освен това имам годишна винетка на предния джам (взех си я преди 2 седмици Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 ), гражд. отговорност и стикер за годишен преглед... Застрахователите ще ми ги покрият ли? Ако не - откъде да търся да ми ги подменат (без ново закупуване разбира се). Гражд. отговорност предполагам че от застр. който е направил гражд. отговорност, ама винетката?
    Fiat Brava 1.6
    Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
    Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Покрива без проблеми.Стъклото и монтаж в Кобра около 160 лв но си сложи испанско, а не турско или китайско.

Коментар

Там ще ти прехвърлят стикерите беэ проблем на новото стъкло.

Коментар

На мен ми се случи преди месец. Няма драми, отиваш при застрахователя. В Кобра ми смениха стъклото, за стикерите майсторите ме изнудиха с 5лв. Да са живи и здрави. Смяната взе 2-3 часа, аз се отдадох на кебапчета в едно снекбарче наблизо.Като го сменят стъклото колата я закарваш до вкъщи и не се кара 1 ден. Цената за моята кола беще 141лв. Застрахователя да му мисли.А, обърни внимание дали е залепено добре огледалото за стъклото после. При мен скоро ми падна та ходих пак в Кобра да ми го залепят (безплатно).
        Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Не забравяй да искаш да ти свалят всички стикери от старото стъкло и да ти ги залепят на новото. Аз имах винаги проблеми със винетката, защото бях забравил да си искам винетката от старото стъкло и цялата 2006 година ми правеха проблеми полицаите.

Коментар

Вчера направиха оценка на щетите, но не искат да ми покрият старото стъкло, а да ми дават турски ментаци, каквито аз не искам. Държа 100% на фиатско. Днес ще ходя до централата да се разправям. Казаха че няма да ми покрият оригиналното. Като ги питах защо ми казват "Ми колата е на 10 години". Моето мнение е че щом плащам същият процен застрахователна премия като новите коли трябва да ми платят ориг. стъкло. Никъде в договора не е уточнено че трябва да използвам турски вместо оригинални части.
            Fiat Brava 1.6

Коментар

така екой е застрахователя?а това че е турско не знам какво толкова те притеснява
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

mita написа:
                Вчера направиха оценка на щетите, но не искат да ми покрият старото стъкло, а да ми дават турски ментаци, каквито аз не искам. Държа 100% на фиатско. Днес ще ходя до централата да се разправям. Казаха че няма да ми покрият оригиналното. Като ги питах защо ми казват "Ми колата е на 10 години". Моето мнение е че щом плащам същият процен застрахователна премия като новите коли трябва да ми платят ориг. стъкло. Никъде в договора не е уточнено че трябва да използвам турски вместо оригинални части.
                Браво пич, евала!Аз минах по този път и да ти кажа е все едно да се бориш с "вятърните мелници" - няма смисъл.И аз исках оригинално, защото си казах, че това е челно стъкло и е много важно да е оригинално. Разправях се със застрахователите ("Витоша") със шефове и други разни, но ефекта беше нулев. Бях се заканил и телевизия да викам, но като почнах да търся оригинално стъкло по магазините и автосервизите се замислих - аз как ще позная дали е турско, гръцко или китайско или желаното от мен италианско? Ами няма как. Ще ми лепнат един стикер, че е произведено в Италия и какво - ще платя не 164 лв. , 370-400 лв. Замисли се!!!!! Вече 1 година карам със стъкло от "Кобра". Камъчета хвърчат какво ли не, но вече около 35 000 км нямам проблеми. Очаквам обаче да се пукне пак, защото като се движех преди две седмици по бул. Европа, не знам откъде се взе(нямаше камион или коли със стоителни материали), но една пръска като фрасна помислих, че се счупи отново. Като слязох видях, че е някаква смес от цимент и ситни камъченца. Сега върху стъклото има една едва забелезима следа и лека грапавина.

Коментар

слагай Pilkington и хич не си губи времето!

Коментар

Изгубих си целия вторник в разправии. Звънях до централата, оттам ме препращаха наляво-надясно и ме свързаха накрая с някакъв управител, който ми разясни че независимо че вноската на автомобила ми е такъв процент колкото на новите автомобили, то те не можели да си позволят да ми покрият оригинално стъкло. Новият автомобил бил внасял 5 пъти по-голяма вноска, на което аз му отговорих че и предното стъкло му струва 5 пъти повече.Каза че били използвали "алтернативни" доставчици, аз му казах че не ме интересува доставчика, а производителя. Каквото и да си говорим в общите условия е напълно точно и ясно обяснено какво точно би трябвало да получа срещу парите си. Сега търся офисите на комисиите за защита правата на потребителя, ако и те нищо не могат да направят ще викам телевизия. Лошото е че за момента ще трябва да го сменя с тяхното, защото не мога да карам със спукано стъкло.
                    Fiat Brava 1.6

Коментар

Майната му. Писна ми. Заебавам всико и си слагам стъклото, което ми дават от кобрата. Обаче ако му излезе дефект ще отида при застрахователния си агент и ще му го навра в задника.
                      Fiat Brava 1.6

Коментар

mita написа:
                        Изгубих си целия вторник в разправии. Звънях до централата, оттам ме препращаха наляво-надясно и ме свързаха накрая с някакъв управител, който ми разясни че независимо че вноската на автомобила ми е такъв процент колкото на новите автомобили, то те не можели да си позволят да ми покрият оригинално стъкло. Новият автомобил бил внасял 5 пъти по-голяма вноска, на което аз му отговорих че и предното стъкло му струва 5 пъти повече.Каза че били използвали "алтернативни" доставчици, аз му казах че не ме интересува доставчика, а производителя. Каквото и да си говорим в общите условия е напълно точно и ясно обяснено какво точно би трябвало да получа срещу парите си. Сега търся офисите на комисиите за защита правата на потребителя, ако и те нищо не могат да направят ще викам телевизия. Лошото е че за момента ще трябва да го сменя с тяхното, защото не мога да карам със спукано стъкло.
                        Аз карах със спукано стъкло около малко повече от месец или около 2000 км.Точно това бях намислил да правя и аз - телевизии, комисии, но се отказах, защото крайни резултат щеше да се нарече "много шум за нищо".Комисията за защита на потребителя се намира някъде около Графа и Раковска.

Коментар

Working...
                        X