Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ви е волана?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моите впечатления от пунтото са че просто не му трябва хидравлика!С тези 13-ки все едно си имам Даже понякога има чувството че е прекалено лек и това влияе и на стабилността при не добра настилка и при по-високи скорости. Немога да си представя какво им е на колегите с хидравлика(на Пунто) Нека ако има някой да сподели мнение.
    Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
    ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

Коментар

Много ми харесват рейките на някои Алфи 145 , 146 . 2 оборота от крайно ляво до крайно дясно. Много удобно за шофиране особено в нашия засукан град. Ако имам как да си насадия такава в пунтото - за съжаление не открих много общи неща между двете рейки

Коментар

gogata написа:
        Моите впечатления от пунтото са че просто не му трябва хидравлика!С тези 13-ки все едно си имам Даже понякога има чувството че е прекалено лек и това влияе и на стабилността при не добра настилка и при по-високи скорости. Немога да си представя какво им е на колегите с хидравлика(на Пунто) Нека ако има някой да сподели мнение.
        На моето Пунто-90ELX волана /с хидравлика/ е определено по-тежък от Брава/о Мареа,но по-лек от Голф/за сравнение /.Карал съм същия модел Пунто-90-същата работа,не съм сравнявал с други, но мисля,че конструктивно е така.../маслото е сменяно,разлика няма/.При летните гуми 175/60/14-"Michelin Energy"XSE е по- тежък в сравнение със зимните 165/65/14-"BFGoodrich"T/A-M+S-тези размери ги дават в книжката,с такива и карам...
        Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Аз мога да кажа за моето типо- в сравнение с пунтото на жена ми което е с зимни 175/65R14 се върти значително по-леко на място. Като е с летни 165/65R14 и то Michelin при нея става по-лек но пак е по-тежък от на Типото.Аз повдигнах въпроса защото гледам че от казанчето на хидравликата излизат дава маркуча и те са овлажнени въпреки доста пъти стягане. а течноста не намалява в казанчето!
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Смених маслото профилактично. Никаква разлика няма. Изключително лек волан. В руския форум коментираха, че е прекалено лек и на сняг губиш чувство за положението на колелата. При скорост над 170км/ч. волана се втвърдява.
            Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан

Коментар

фиат темпра 1,6 волана ми е доста лек, не мога да се оплача, само дето един ден нещо започна да сжири леко, и сега започва да се засилва, незнам какво да правя, сменил съм маслото, няма течове, не свири в крайните положения ама свири докато си карам, чак ме е срам като карам из града, мотора не се чува ама нещо си вие ако някой може да помогне да дава съвети
              СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
              бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
              сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Колеги, при мен волана се втъти супер леко, но понякога когато въртя на място в крайно положение се чува едно тупкане.Много рядко се чува - да кажем на 10 пъти 1 път.Някой има ли идея от какво може да е?

Коментар

phoenix написа:
                  фиат темпра 1,6 волана ми е доста лек, не мога да се оплача, само дето един ден нещо започна да сжири леко, и сега започва да се засилва, незнам какво да правя, сменил съм маслото, няма течове, не свири в крайните положения ама свири докато си карам, чак ме е срам като карам из града, мотора не се чува ама нещо си вие ако някой може да помогне да дава съвети
                  Птицо Огнена :о) да не ти свири някой ремък, разхлабен, ей така както си караш? Може да няма нищо общо със сервото.
                  Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

еми дано да си прав, утре ще откача ремъка на пустата хидравлика и ще разбера дали е от нея, ама всички ремаци са си ок, поне не са хлабави, може ли да е от някоя обтягаща ролка, щото шума идва точно от хидравликата. Но дабно ти да си прав, а аз да съм глух :D
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

на кромата сервото е супер, върти се лесно и едновременно с това усещаш колата, докато сека при избирането на темпра карах няколко и ми направи впечатление адски лек волан, даже ме притеснява, че няма да се усеща при висока скорост. карал съм доста марки и модели ама толкова лек като темпра не съм виждал/за мен е неприятно лек/
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

stenli написа:
                        Много ми харесват рейките на някои Алфи 145 , 146 . 2 оборота от крайно ляво до крайно дясно. Много удобно за шофиране особено в нашия засукан град. Ако имам как да си насадия такава в пунтото - за съжаление не открих много общи неща между двете рейки
                        :D подкрепям те колега.5 оборота от крайно ляво до крайно дясно,понякога чак се изнервям
                        Alfa Romeo Giulia 2.0T 280hp TI RWD '17 & Fiat Punto Evo 1.4 77hp '10
                        ex Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm Q-Tronic '09, ex Fiat Punto 1.2 60hp ELX '00, ex Alfa Romeo 147 1.9 JTDm '05, ex Alfa Romeo 145 1.4 TS 16v '97, ex Fiat Punto 1.1 S '95

Коментар

Волана ми е супер лек, можеш да го въртиш с два пръста. Представа си нямаш обаче какво стана, когато ми падна ремъка за сервото - тогава трябва да си културист, за да въртиш кормилото. Но това съм го описал в "Общи приказки - История с котка" Между другото понеже темата е за волана, ми прави впечатление че в крайно положение на волана като че ли нещо не му харесва, питах един майстор, той прецени че нищо му няма, но за мен има нещо, улавям го по слух .
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                            Волана ми е супер лек, можеш да го въртиш с два пръста. Представа си нямаш обаче какво стана, когато ми падна ремъка за сервото - тогава трябва да си културист, за да въртиш кормилото. Но това съм го описал в "Общи приказки - История с котка" Между другото понеже темата е за волана, ми прави впечатление че в крайно положение на волана като че ли нещо не му харесва, питах един майстор, той прецени че нищо му няма, но за мен има нещо, улавям го по слух .
                            нормално е в крайно положение да се чува един специфичен звук карай наистина нищо му няма
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Колеги на Бравата волана ми се върти ужасно, ужасно леко, чак се плаша като дигна 130 на магистрала и не си позволявам лукса да дигам, защото имам чуството, че като завърта малко по така и се обърна. Кажете ми има ли начин волана да се направи нормално твърд? Като се кача на Рено Меган 2 със ел. усилвател, все едно карам бетоновоз. Искам да ми е малко по-твърд.
                              http://www.pljuvalnik.com
                              Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

Working...
                              X