Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

клапата за въздуха

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

клапата за въздуха

когато копчето е натиснато и лампичката свети това според мен означава че върти въздуха вътре.Махам филтара и виждам вентилатора как се върти.Въпроса ми е така ли трябва да е заштото според мен клапата трябва да е затворена а като е затворена не би трябвало да се вижда вентилатора? ако има нещо неясно по въпроса питайте
    Fiat bravo 1.6 16v 103hp

A добре дошъл в клуба :D Половината италианки с клима са така. Счупен ти е механизма който движи клапата. Много често срещан проблем. Обаче като ти кажа как се оправя ще се откажеш Общо взето се разкачва почти всичко по таблото (виж по-долу)Ако все пак се решиш, кажи. Ще помагам квото мога.
    Прикачени файлове
    FIAT Tipo 1,4mi - EX
    Alfa Romeo 146ti - EX
    Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

Аз имам същият проблем. Вчера свалих моторчето, което е ужасно трудна и неудобна работа. Разбира се не мина гладко и счупих две от стойките държащи вътрешните два винта. Счупена е оста (пластмасова) която вдига и сваля клапата. Новото моторче струва 181 лв. във ВантоТрейд. Аз най-вероятно ще мисля за някакво приспособление да я затварям механично с някакво жило или лостче. А може просто да си карам с отворена клапа. Не е болка за умиране. Ако намерите няк’во друго решение, пишете зе съвет. Успех
      Bravo 1.8 16V

Коментар

клапата ми работи не ме е ясно като е на положение да взима въздух от вън вентилатора на парното трябва ли да се вижда след като съм махнал филтараСъмнявам се че мие обаркано не6то
        Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Колега,интересно, че и при мен на Марея 1,8 е същото положение-махам филтъра и виждам вентилатора.Утрепах се да гледам,да пипам и да търся начин да вдигна клапа макар и механично, но уви.Интересно че като натисна копчето за клапата и притока на въздух намалява-дали няма клапа и вътре в таблото?
          Марея 1,8 16V

Коментар

дано някой ни помогне
            Fiat bravo 1.6 16v 103hp

Коментар

Когато си натиснал бутона за вътрешна циркулация, клапата трябва да е плътно затворена и през отвора на сваления филтър ще виждаш само нея. Обратно, когато изключиш вътрешната циркулация, клапата е плътно стояща в другото положение и ще виждаш вентилатора. Моята се движеше, но не винаги затваряше външния въздух, най-често я намирах някъде м/у двете положения където не и е мястото.
              FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Gugev написа:
                Когато си натиснал бутона за вътрешна циркулация, клапата трябва да е плътно затворена и през отвора на сваления филтър ще виждаш само нея. Обратно, когато изключиш вътрешната циркулация, клапата е плътно стояща в другото положение и ще виждаш вентилатора. Моята се движеше, но не винаги затваряше външния въздух, най-често я намирах някъде м/у двете положения където не и е мястото.
                Ако не се мести клапата, а моторчето бръмчи, раотата е ясна
                Ludmil Mandichev написа:
                Аз имам същият проблем. Вчера свалих моторчето, което е ужасно трудна и неудобна работа. Разбира се не мина гладко и счупих две от стойките държащи вътрешните два винта. Счупена е оста (пластмасова) която вдига и сваля клапата. Новото моторче струва 181 лв. във ВантоТрейд. Аз най-вероятно ще мисля за някакво приспособление да я затварям механично с някакво жило или лостче. А може просто да си карам с отворена клапа. Не е болка за умиране. Ако намерите няк’во друго решение, пишете зе съвет.
                Начи при мене беше счупено колелце. Обаче в повечето случаи се чупи оста. Ако имаш и двете парчета, може да се възстанови. Има описано много подробно в ланча-форума как става: цъкС благодарност на колегата за подробния материал!пс: при мен снимките не се виждат, прилагам моите
                Прикачени файлове
                FIAT Tipo 1,4mi - EX
                Alfa Romeo 146ti - EX
                Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

И не забравяй да сложиш последователно на моторчето резистор 45-55Ом/2W, така клапата ще мърда по-бавно, но оста ще остане здрава :D
                  Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

И аз днес разглобих всичко под чистачките. Е как може да направят такива смотани щифтове дето държат дългите пластмаси. Естествено и трите щифта вече са счупени. Както и да е въпроса ми е за тая клапа - веднага ли трябва като натиснеш копчето вътре клапата да реагира? Защото аз пусках климатика, натисках копчета, въртях и какво ли не - клапата стои отворена, т.е. въздуха влиза отвън. Малко се помотах около колата и след няколко минути натискам копчето за въртене на въздуха и хоп клапата се затвори. Радостта ми беше за кратко, защото тая клапа повече не можах да я накарам да се отвори. Изобщо има ли някакъв механизъм, който да не позволява да се отвара/затваря по всяко време? Оста на клапата сигурно не е счупена, защото на ръка изобщо не мога да я помръдна.Сори за качеството на снимките
                    Прикачени файлове
                    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Не Spark, клапата трябва да се движи след всяко натискане на бутона, по всяко време и да застава в крайните положения.

Коментар

Добре де, защо този капак за външен и вътрешен въздух, не го застопорите механично в отворено или затворено положение?Лятото ще го затваряте, а зимата ще го отваряте.И моята клапа не работи и мисля така да го направя.

Коментар

doofiat написа:
                          Добре де, защо този капак за външен и вътрешен въздух, не го застопорите механично в отворено или затворено положение?
                          Да не мислиш, че е много лесно (не се заяждам) , моторчето е с редуктор и ако го напънеш става още по- лошо. Имаше и още нещо лошо, че при всяко даване на контакт, (при мен) се чуваше претракване-нещо такова, задействане. Не ми се пишеше по тази тема, защото и при мен все още е някаква стъкмистика, ще я оправя тая бъзикня, но като и дойде времето. В момента действам сезонно, по следния начин: Прекъснал съм веригата към моторчето с ЦК-ключе. Махам поленовия филтър. Клапата съм пробил и завил една вида. Давам команда за вътрешна циркулация от истинския бутон, след това включвам ЦК-кл. и бягам вън, улавям клапата чрез видата и й помагам(дърпам) да застане в крайно положение(да затвори притока от вън, в противен случай я застане, я направи няколко опита и застане някъде в средата). После, изключвам ЦК-кл., така че и контакт да даваш и погрешно да натиснеш бутона на таблото, системата е игнорирана. Така карам лятото. Есента започва пак италианската офанзива Превключването на бутона и ЦК-кл. са вече ясни, бягам и натискам от вън с линийка за чертане или нещо такова, установявам я в другото положение, изключвам ЦК-кл. и така карам зимата. Колеги това е истинска micro-италианска ситуация. Преди години пускахме една италианска инсталация. Какви ситуации къде, къде, по-по-най, съм виждал --- бягаш- пускаш, бягаш - спираш, то вече спряло и обратно и т.н.т - италианска му работа

Коментар

Working...
                          X