Спирачките блокираха. Свалих едната гума да видя какво става и се оказа, че буталото не помръдва. Направих ужасната грешка при отстранени накладки и свален апарат да натисна педала 40минути се мъчих да го върна обратно и да сложа накладките.Ако някой има опит и знае някой чалъм за радвижване, моля да помогне, че го закърших.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се радвижват блокирали бутала на спирачките
Collapse
X
-
Правил съм го едно време на руска кола която е стояла около 10 години без да е карана.Задължително трябва да свалиш цилиндрите и да промиеш всичко с бензин.Ако по буталата и стените на цилиндрите има отлагания и окиси трябва да ги изчистиш препоръчително с много финен абразив.Може с паста за зъби и яко търкане но трябва да светнат.След това се раздвижват поставяш нови уплътнителни пръстени и си готов.Задължително трябва да имат въхру буталата защитни маншони които ги предпазват от вода и прах.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Как се радвижват блокирали бутала на спирачките
sedici написа:Fiat Uno 1.1 Fire, предни спирачкиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Re:
Благодаря за помощта.Направо ме отчая. Чудя се само как са блокирали така при положение, че карам колата постоянно 50-60км на ден.Ако завра в апарата някакъв винт и се опитам да прибера буталото докрай, после да се натисне педала на спирачките и така няколко пъти си мисля, че може да се получи с тази уговорка, че не знам още какъв да е този винт
Коментар
-
Ако ще ги прибираш така мажи със масло и с щанга ще успееш да ги прибереш но внимавай със диска да не стане беля.Успех.И все пак ако успееш след като ги прибереш започваш разджижване като един стои със щангата и не дава на цилидъра да излезе а друг натиска педалаFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Re: спирачки
kluchar написа:е не си първия и аз направих тази беля направо смених апарата и се оказа че са на Брава/Браво. а това където го бях взел за Пунтото не стана, сега си имам едно в повече, но незнам дали ако се отремонтира по горния начин ще може да се сложи уплътнението вътре.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колегите те съветват да промиваш с нафта или бензин.Недей прави този експеримент.Промивай само със спирачна течност и използвай шкурка от 320 нагоре.Материала на гумичките е много капризен и от бензина или нафтата може да се раздуе и загуби качествата си.И внимавай да не надраскаш цилиндърчетата когато ги почистваш.УспехFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
lu40 написа:Колегите те съветват да промиваш с нафта или бензин.Недей прави този експеримент.Промивай само със спирачна течност и използвай шкурка от 320 нагоре.Материала на гумичките е много капризен и от бензина или нафтата може да се раздуе и загуби качествата си.И внимавай да не надраскаш цилиндърчетата когато ги почистваш.УспехFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Лъчо, бъркаш. няма проблем да се промие с нафта или с бензин/ако е по моя метод де/, защото се почиства само буталцето. после се подсушава и се слага в цилиндъра и гумичката не е виждала нито нафта нито бенин. аз също не препоръчвам шкурка, няма смисъл просто, ръждата излиза веднага и с парцалчето, а с шкурката рискуваш да съсипеш буталото. аз гумичките не съм ги сменял никога, карах колата около година след като почистих 2-те предни буталца по описания начин и не са протекли. после вече не знамLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Недей така,Торнадо.Имал съм преди Фиата и Лада,и Москвич,така,че съм правил спирачки безброй пъти.Виждал съм как спирачна гумичка след третиране с бензин става като л..но!А ръждата в началото на цилиндъра не може да се отстрани само с промивки.Изобщо при ремонт на спирачките се работи само със спирачна течност-това е правило!Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар