Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

МАЙ ГРИЗНАХ ДЪРВОТО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

МАЙ ГРИЗНАХ ДЪРВОТО

Вдигам днеска пръчката за маслото всичко 6 маслото бистро на 2 хил км. , и ей така отворих капачката за маслото от вътрешната и страна цялата в някакви бели полепи като паста нещо, брькнах с пръст в отвора и там също, какво е това?Да не е няква добавка за издухан мотор колата обаче я карам от близо 3 месеца и е супер върви яко, като я купих смених всичко масла филтри тогава не сам забелязал нищо.Колата е Браво 1.6 16в 98г.Някой знае ли какво е това предполага ли поне?
    bravo-bravisimo

Колата на газ ли е.Има съмнения за ........ в маслото.Не искам обаче да съм лош пророк нека и другите колеги да си кажат мнението.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: МАИ ГРИЗНАХ ДЬРВОТО

kireto_007 написа:
      Вдигам днеска пръчката за маслото всичко 6 маслото бистро на 2 хил км. , и ей така отворих капачката за маслото от вътрешната и страна цялата в някакви бели полепи като паста нещо, брькнах с пръст в отвора и там също, какво е това?Да не е няква добавка за издухан мотор колата обаче я карам от близо 3 месеца и е супер върви яко, като я купих смених всичко масла филтри тогава не сам забелязал нищо.Колата е Браво 1.6 16в 98г.Някой знае ли какво е това предполага ли поне?
      Обикновен конденз - не виждам причина за тревоги!

Коментар

Колата е само бензин.
        bravo-bravisimo

Коментар

Споко бате нищо не си гризнал. Това е ефекта от предимно градското ти каране на къси разтояния. Тоест тамън да загрее колата и ти вече си стигнал и гасиш. После пак и пак. И както казва hit-ko конденза се е образувал. Не бива да се притесняваш - не че е много добре да се използва кола по този начин на спри - тръгни но това да ти е болката.
          Punto SX 1.1 55

Коментар

наистина съм на тръгни спри, работата ми е на 3 км. от нас. дано да е така както ми казвате. конденз
            bravo-bravisimo

Коментар

kireto_007 написа:
              наистина съм на тръгни спри, работата ми е на 3 км. от нас. дано да е така както ми казвате. конденз.
              За 3 км. на твое място бих си ходил с колело и то с кеф! Ако е много лошо времето пешачката.
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Колега,най-вероятно е конденз,но за всеки случай си провери и антифриза.Ако в него имаш същите гадости,то вероятно става дума за издухана гарнитура(пукната глава).....Следи също и дали ти намалява антифриза.нормално е да е само конденз,но хвърли и едно око на написаните от мен неща.Не струва пари и ходене при майстор.Дано да е конденз.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

да ти може би, обаче аз сам на 24, а от 18 годишен не съм ходил пеша и вече незнам как става това.
                  bravo-bravisimo

Коментар

Най-вероятно е конденз както казват колегите! Ако тръгнеш на дълъг път ще се изчисти! Знам го от личен опит!
                    Space Star 1.9 DID

Коментар

Ще се научиш Кире и пеша да ходиш .Млад си и още колко неща те чакат.А колицата я карай и следи да има масло и антифриз.
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Нищо не губиш, ако провериш антифриза дали е чист. Ако има л.айна в него, значи имаш гарнитура на главата за смяна. Ако е така, може да си късметлия и да не е спукана главата. Но ако този, който ти е продал я е прегрял... Плаче за бой. Щом я караш на кратки разстояния, не можеш да видиш дали загрява антифриза в охладителната система. Аз ако съм на теб, паля и поне 30 минути яко каране. Ако има нещо, ще започне да загрява и ще стигне 130 градуса. Но ако не стане така, значи е бил тоя конденз, за който за пръв път чувам.
                        Citroen C8 2.2 HDI-FAP 16V 130HP;
                        Toyota Yaris 1.0 VVT-i 16V 68HP;
                        Toyota Carina II 2.0D 75HP

Коментар

Punto SX написа:
                          Споко бате нищо не си гризнал. Това е ефекта от предимно градското ти каране на къси разтояния. Тоес тамън да загрее колата и ти вече си стигнал и гасиш. После пак и пак. И както казва hit-ko конденза се е образувал. Не бива да се притесняваш - не че е много добре да се използва кола по този начин на спри - тръгни но това да ти е болката.
                          TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                          UNO 1.0 FIRE

Коментар

Чакаите че ми стана интаресно защото ляатото бяахме на една вила и там позагряа колата и то доста беше стигнало подчти до червено на датчика за температура,и после започнах да губя антифриз по малко но трябва да доливам колата седи в гараж а не виждам да тече от няакаде та да не се окаже че сега аз сум лапнал дървото

Коментар

kikoto написа:
                              Чакаите че ми стана интаресно защото ляатото бяахме на една вила и там позагряа колата и то доста беше стигнало подчти до червено на датчика за температура,и после започнах да губя антифриз по малко но трябва да доливам колата седи в гараж а не виждам да тече от няакаде та да не се окаже че сега аз сум лапнал дървото
                              споко бе пич, като лапнеш дървото то се усеща , не може да караш от лятото досега с дърво някаде :D
                              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                              Fiat Bravo'97 1,6 16v
                              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                              X