Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помагайте - драма със спирачен апарат

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помагайте - драма със спирачен апарат

Бях писал из темите че преди известно време ми се прецака резбата (М10) на единя спирачен апарат. Ходих на стругар, наряза ми М12, разпробихме шенкела и сложиме нови болтове (които също стругаря наряза). Обаче вчера сутринта ми се наложи да "скачам на спирачката" и днес резултата беше наново разхлабен апарат тропане яко изобщо неприятности.Та сега и въпроса - има ли някакви по специални болтове със законтряне? Резбите не са прецакани, Наско ги натегна днес пак с лепило, но явно след месец - два пак ще се разхлопа... или трябва да търся нов шенкел и апарат ( на сегашния шенкел разпробихме М12 заради новите болтове)?
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Стандартното средство против саморазвиване там е стъпката на резбата-напр.М10х1 или М10х1.25Щом сте минали на М12,предполагам,стъпката също не е стандартната,а напр.М12х1.25.Ако е направена стандартна М12,нормално е да се саморазвива...Друга причина да се саморазвива е ако новите болтове са направени от по-мек материал,или резбова сглобка направена с хлабина Анаеробните уплътнители/законтрящи лепила имат достатъчна сигурност за целта,и не би трябвало да има повече проблеми.
    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Браво на Веско, както винаги е точен. и отговора на въпроса правилен, някой ще има да черпи
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Резбата май я направи с по-голяма стъпка от 1.25 не съм сигурен обаче... Иначе Наско сложи доста лепило, явно проблема е в материала на болтовете.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Working...
        X