Колеги,като спирам при скорости над 60 лм/ч. чувствам по педала едни много гадни вибрации,сякаш спирачните ми дискове са криви!Но аз ги смених наскоро,накладките са нови,спирачната течност също е нова.Може ли проблема ми да е от луфта на шарнирите,тъй като са заминали и са за смяна?Или от какво друго може да е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вибрации при спиране
Collapse
X
-
Re: Вибрации при спиране
damianoff написа:Колеги,като спирам при скорости над 60 лм/ч. чувствам по педала едни много гадни вибрации,сякаш спирачните ми дискове са криви!Но аз ги смених наскоро,накладките са нови,спирачната течност също е нова.Може ли проблема ми да е от луфта на шарнирите,тъй като са заминали и са за смяна?Или от какво друго може да е?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Задните барабани са ми наистина доста поизносени.Не съм се замислял,че проблема може да е в тях.Последно като смених накладките имаха доста голям ръб,който изпилих внимателно с ъглошлайфа.А предните си ги купих от Ал.ауто,като те ми гарантираха за качеството!SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Смених си задните спирачни барабани и.......пак си има вибрации!Много е досадно,а пък и да си харча парите за щяло и нещяло Вибрацията я усещам основно в педала-все едно леко слиза надолу и после се вдига с ход от няколко мм..Дали може да е от изкривена джанта или небалансирани гуми?SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Humppa
Възможно е проблема да е от носачите или изпуснали амортисьори. На мен Бравото ми имаше някакви такива вибрации отпред при по-експтремно спиране, което изчезна след смяната на носачитте с тампоните и селеновите втулки (комплект).
Коментар
-
Humppa
-
Колата ми вече спира перфектно :D Просто смених предните гуми и ги балансирах,защото при скорост над 120 км/ч имаше вибрации,тръгнах,натискам спирачката и няма вибрации,няма нищо,колата спира идеално!Ускорявам до 130 и пак спирам-никакви вибрации :D Е сега съм с изцяло подмененна спирачна система само заради небалансирани гуми :D :D :DSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар