Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Типото се "разчекна" - помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Типото се "разчекна" - помогнете

Здравейте момчета (и момичета-ако има).От известно време карам едно Типо 1.4 моноинжекцион, `89 год. и като цяло съм доста добре изненадан. Честно да си кажа, преди това италианските коли не бяха сред "фаворитите" ми .Наскоро обаче задните гуми - най - вече дясната - започна да се "разчеква".Ако някой може да даде съвет какво е, какво трябва да се направи и откъде да се вземат необходимите части - предварително благодаря.

@MitkoБлагодаря за информацията. То че ще е в сервиз, в сервиз ще е Ако се сещаш за линк към темата, щом вече е писано, ще бъда благодарен. Защото аз преди да поствам първия път прегледах всички теми, но явно съм го пропуснал.

Коментар

Re: Типото се "разчекна" - помогнете

Mitko написа:
      dee1bg написа:
      Здравейте момчета (и момичета-ако има).От известно време карам едно Типо 1.4 моноинжекцион, `89 год. и като цяло съм доста добре изненадан. Честно да си кажа, преди това италианските коли не бяха сред "фаворитите" ми .Наскоро обаче задните гуми - най - вече дясната - започна да се "разчеква".Ако някой може да даде съвет какво е, какво трябва да се направи и откъде да се вземат необходимите части - предварително благодаря.
      Познат ефект при колите с надлъжен носач отзад. Писано е по въпроса.За смяна са селеновите втулки на носачите. По-лесно е да се направи в сервиз защото за демонтажа е необходимо сваляне на резервоара.
      Митко, и аз си спомням че се писа по темата, обаче беше още във форума на дира, за типото на китаеца май ставаше дума ако добре си спомням.
      Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Имах същия проблем, когато взех Типото , но не толкова ясно изразен- да речем че кравата се готвеше да пикае , не беше почнала.Това са лагери. Няма нужда да се сваля резервоара за това. Комплекта го бях взел доколкото си спомням около 90лв.( и за двете страни). Всичко "заспа" веднага. От 5 години не е мръднала задницата.
        Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
        Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
        BlueStorm transforms . . .
        . . . !!!

Коментар

BlueStorm написа:
          Имах същия проблем, когато взех Типото , но не толкова ясно изразен- да речем че кравата се готвеше да пикае , не беше почнала.Това са лагери. Няма нужда да се сваля резервоара за това. Комплекта го бях взел доколкото си спомням около 90лв.( и за двете страни). Всичко "заспа" веднага. От 5 години не е мръднала задницата.
          и аз мисля че са по-скоро лагери... при мен беше същия проблем, но трябва да се провери все пак в сервиз...

Коментар

100% това са лагерите на задния носач!В магазина питай за "ремонтен комплект за заден носач"-това са две лагерчета и един голям болт с пластмасова втулка.Аз си купих такъв за 39 лв. от Ал.ауто.
            SKODA 105L '78
            PUNTO 1.2 MPI ELX '94
            FIAT 126p '89
            TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
            GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

damianoff написа:
              100% това са лагерите на задния носач!В магазина питай за "ремонтен комплект за заден носач"-това са две лагерчета и един голям болт с пластмасова втулка.Аз си купих такъв за 39 лв. от Ал.ауто.
              здравейтекажете ми моля Ви къде сте си правили този ремонт на задницата , искам да отида да им дам ключовете и парите и да си я взема след няколко часа готова Моля препоръки, например за двигатели и всичко под капака имам такъв човек, но за задно окачване нямам за съжаление.
              Mit®

Коментар

Един мой познат ми ги смени за 20 лв. за носач.
                SKODA 105L '78
                PUNTO 1.2 MPI ELX '94
                FIAT 126p '89
                TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
                GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Working...
                X