Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хидравлични повдигачи или.....?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хидравлични повдигачи или.....?

Колеги, напоследък при мен се появява едно почукване на клапаните. Когато колата работи на едно място двигателя е тих и въпросното чукане не се чува. При тръгване между 2000-2500 оборота клапаните започват да чукат и при подаване на повече газ спират. Същото се наблюдава и при изкачване на по стръмен наклон докъто колата поеме. Чудя се възможно ли е това да е от повдигачите? Друго което ми прави впечатление е, че при работа на място и подаване на газ не се чува никакво чукане, един вид само когато колата е на скорост. В една от теми споменах че понякота при работа на място се чува чукане като от клапани и при натискане на съединител чукането изчезва. Вече се чудя какво може да е. Ще ви бъда много благодарен ако помогнете. Иначе като цяло колата върви перфектно и разхода си е в нормите

Колега, чукането по скоро е от съединител/аксиален лагер или скоростна кутия (малко веорятно) - първо ти чука при едни и същи обороти, чука повече като е по-натоварена колата, освен това спира като натиснеш съединителя. Ако са клапани - обикновено си чукат при всякакви обороти.Пък и биваше да кажеш каква ти е колата и с какъв мотор е!
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Забравих Брава 1,4 12V

Коментар

А колко струва аксиалния лагер и смяната му?

Коментар

Ако е лагер - би ли го имало (почукването) и когато колата не е на скорост?т.е. - съединителят не е натиснат, скоростния - на неутрална

Коментар

Върви да ти прегледат автомобила в някой сервиз стига си пълнил форума с твойто чукане. С писане нещата няма да се оправят. Щом ти не знаеш откъде точно е ние да не сме врачки че да познаем.

Коментар

Целта на форума е да си помагаме(поне така си мисля). Никой не съм задължил да чете това което съм написал. Помолил съм да ми дадете насока и ако някой е имал такъм проблем да помогне със съвет. Ходил съм на сервиз и там ми казват, че всичко си е наред, но проблема си остава. Мисля че описах какъв е проблема и се извинявам че не съм технически грамотен да Ви дам по пълна представа за проблема.Моля администраторите да спрат темата с мойто въпросно "чукане" и се надявам sstanchev да ме извини за причинения от мен дискомфорт който е получил четейки темата!Готово-заключвам !vesko.t

Коментар

а не може ли въпросния sstanchev да отдели време и да иде да си потърси възпитанието?Форумът е за това - някой да питаАко не се "пълни" значи е излишен.

Коментар

Working...
                X