Предстои ми смяна на ламбда сонда. Въпроса ми е мога ли да карам без нея (свалям, отивам да купя новата, за да съм сигурен, че е същата, и слагам), и налага ли се след смяната диагностика/ресет на компютъра, или просто сменям?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ламбда сонда
Collapse
X
-
sstanchev написа:сваляш,отиваш в магазина пеш или с друг алтернативен транспорт, копуваш,прибираш се, монтираш, караш.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
Re: Смяна на ламбда сонда
venioid написа:Предстои ми смяна на ламбда сонда. Въпроса ми е мога ли да карам без нея (свалям, отивам да купя новата, за да съм сигурен, че е същата, и слагам), и налага ли се след смяната диагностика/ресет на компютъра, или просто сменям?
Коментар
-
venioid написа:sstanchev написа:сваляш,отиваш в магазина пеш или с друг алтернативен транспорт, копуваш,прибираш се, монтираш, караш.
Коментар
-
Ако караш, дори и малко без ламбда сонда компютъра ще натрупа грешки и ще трябва да се чистят. Може да се кара и без ламбда сонда /аварийно/. Компа ще приема усреднени стойности за горивната смес. В средните режими на работа на двигателя дори не се усеща. Проблеми ще има на празен ход и в по-високите обороти. Но след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! трябва да се изчистят грешките. Ако си на газ и имаш ламбда емулатор - нямаш проблеми.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Petko написа:Ако караш, дори и малко без ламбда сонда компютъра ще натрупа грешки и ще трябва да се чистят. Може да се кара и без ламбда сонда /аварийно/. Компа ще приема усреднени стойности за горивната смес. В средните режими на работа на двигателя дори не се усеща. Проблеми ще има на празен ход и в по-високите обороти. Но след това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! трябва да се изчистят грешките. Ако си на газ и имаш ламбда емулатор - нямаш проблеми.
Коментар
-
За да сте сигурни, че ламбда сондата е за смяна идете на диагностика, където имат компютър с осцилограф. Той може да заснеме импулсите на датчика и да ви ги разпечата на принтер. Не зависимо какво ви казват, вземете си разпечатка, снимайте я и я пуснете във форума. Тука може да получите много компетентни и безпристрастни мнения. Аз на "майстори" много не вярвам.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар