Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на ламбда сонда

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако още веднъж платя за диагностика, общата сума ще доближи цената на нова сонда...Твърдо съм решил да я сменям, макар да не страдам от завишен разход, по-скоро търся по-добра динамика. Бях решил да чистя инжектори с ултразвук при Дунев, но ме отказаха със сроковете - цял ден (трабва да се свали колектора и маса други неща, за достъп до инжекторите). Ще видим какъв ще е резултата след смяната и ще ви информирам.
    Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
    Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
    Ex: Marea 2.4 JTD 2000
    Ex: Brava 1.6 1997
    Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Мисълта ми беше по принцип, като се ходи на диагностика да се искат разпечатки на данните /нали за това си плащаме/ и после да се търсят различни мнения. Да не се доверяваме само на това, каквото ни е казал "майстора". Защото всички гледат, но не всички виждат.
      Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
      двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

venioid написа:
        Ако още веднъж платя за диагностика, общата сума ще доближи цената на нова сонда...Твърдо съм решил да я сменям, макар да не страдам от завишен разход, по-скоро търся по-добра динамика. Бях решил да чистя инжектори с ултразвук при Дунев, но ме отказаха със сроковете - цял ден (трабва да се свали колектора и маса други неща, за достъп до инжекторите). Ще видим какъв ще е резултата след смяната и ще ви информирам.
        Диагностиката на ламбда сондата в същия сервиз при мен я направиха с някакъв тестер - е и аз видях, че изписваше, че сондата е сдала багажа. Ефекта при мен беше - пали колата на бензин, обороти, минава на газ - гасне ! След смяна на сондата - всичко е ОК засега /вярно, че смених и кабели и свещи/! А ако почистиш инжекторите там - моля те дай отзиви - цена, по-добре ли върви колата /динамика, разход/ и т.н.
        BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
        Среден разход на газ

Коментар

masterkar написа:
          venioid написа:
          Диагностиката на ламбда сондата в същия сервиз при мен я направиха с някакъв тестер - е и аз видях, че изписваше, че сондата е сдала багажа. Ефекта при мен беше - пали колата на бензин, обороти, минава на газ - гасне ! След смяна на сондата - всичко е ОК засега /вярно, че смених и кабели и свещи/! А ако почистиш инжекторите там - моля те дай отзиви - цена, по-добре ли върви колата /динамика, разход/ и т.н.
          А каква сонда и на каква цена?

Коментар

venioid написа:
            А каква сонда и на каква цена?
            Ламбда сонда BOSCH LS03 - универсална с 4 кабела - 170 лв + 20лв за монтаж /на 20.09.2006г./.Можеш да погледнеш и тук - предполагам цените ще са подобни :http://www.axm-auto.com/http://tech-...ts/Tomco.phpА тестера /по спомен/ изглеждаше така: http://car-diagnostic.com/components...7ebdcd7dc9.jpg
            Среден разход на газ

Коментар

Аз чух че Нико66 продават оригинални Марели сонди. Смятам там да проверя първо.

Коментар

venioid написа:
                Аз чух че Нико66 продават оригинални Марели сонди. Смятам там да проверя първо.
                Провери - лошо няма http://www.niko66.com/index.htm
                Среден разход на газ

Коментар

Мудна ли е ламбда сондата, пиши я бегала! По-добре си я смени да ти е мирна главицата. В България или по-точно в пловдив произвеждат автомобилна електроника за някоя известна фирма(не зная точно коя) и са на сносни цени. Преди 2 месеца един приятел си купи такава сонда(с 4 извода) за 110лв. а за BOSCH му искаха 280 Това е официалната страница на производителя http://www.spectromatic.net/
                  Bravo HGT 2001

Коментар

Working...
                  X