Ако още веднъж платя за диагностика, общата сума ще доближи цената на нова сонда...Твърдо съм решил да я сменям, макар да не страдам от завишен разход, по-скоро търся по-добра динамика. Бях решил да чистя инжектори с ултразвук при Дунев, но ме отказаха със сроковете - цял ден (трабва да се свали колектора и маса други неща, за достъп до инжекторите). Ще видим какъв ще е резултата след смяната и ще ви информирам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на ламбда сонда
Collapse
X
-
Мисълта ми беше по принцип, като се ходи на диагностика да се искат разпечатки на данните /нали за това си плащаме/ и после да се търсят различни мнения. Да не се доверяваме само на това, каквото ни е казал "майстора". Защото всички гледат, но не всички виждат.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
venioid написа:Ако още веднъж платя за диагностика, общата сума ще доближи цената на нова сонда...Твърдо съм решил да я сменям, макар да не страдам от завишен разход, по-скоро търся по-добра динамика. Бях решил да чистя инжектори с ултразвук при Дунев, но ме отказаха със сроковете - цял ден (трабва да се свали колектора и маса други неща, за достъп до инжекторите). Ще видим какъв ще е резултата след смяната и ще ви информирам.
Коментар
-
masterkar написа:venioid написа:Ако още веднъж платя за диагностика, общата сума ще доближи цената на нова сонда...Твърдо съм решил да я сменям, макар да не страдам от завишен разход, по-скоро търся по-добра динамика. Бях решил да чистя инжектори с ултразвук при Дунев, но ме отказаха със сроковете - цял ден (трабва да се свали колектора и маса други неща, за достъп до инжекторите). Ще видим какъв ще е резултата след смяната и ще ви информирам.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
-
venioid написа:А каква сонда и на каква цена?
Коментар
-
venioid написа:Аз чух че Нико66 продават оригинални Марели сонди. Смятам там да проверя първо.
Коментар
-
Мудна ли е ламбда сондата, пиши я бегала! По-добре си я смени да ти е мирна главицата. В България или по-точно в пловдив произвеждат автомобилна електроника за някоя известна фирма(не зная точно коя) и са на сносни цени. Преди 2 месеца един приятел си купи такава сонда(с 4 извода) за 110лв. а за BOSCH му искаха 280 Това е официалната страница на производителя http://www.spectromatic.net/Bravo HGT 2001
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар