Оказа се че това е част от промените на ЗДП,приет на първо четене на 18.01 от НС.Едва ли ще го приемат днес на второ четене,но все пак ще го приемат.Глобата ще е 50 лв. ако нямаш такава жилетка!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От 1.02.отражат. жилетки били задължителни????
Collapse
X
-
От една страна е добре: безопасност и т.н., но си задавам въпроса чия ли е фирмата която ги произвежда та го нагушиха с този закон?FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Ако спукаме гума на пътя, ще я сменяме, облечени със светлоотразителна жилетка. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които вече са внесени в парламента. Жилетката е едно от задължителните неща, с които трябва да са оборудвани автомобилите, пише в документа. Това се налага заради инцидентите по шосетата. Миналата година има поне 10 блъснати шофьори, поправящи колите си, които не са били забелязани от останалите шофьори на пътя.Освен жилетката във всяка кола трябва да има както досега обезопасителен триъгълник, аптечка и пожарогасител. Задължителни обаче стават и резервните крушки за фаровете и мигачите. За липсата на някое от тях глобата е 20 лв. Ако правите ремонт на колата на пътя само с пуснати аварийни светлини и сложен триъгълник, но без жилетка, пак плащате 20 лв. Отразителните жилетки стават задължителни и за групите малчугани до 10 години, които се водят от възрастни. Такива ще носят първото и последното дете в групата. Слага се край и на безразборното лепене на плакати и реклами по светофари и пътни знаци. Новите текстове забраняват върху тях да се поставят неща, които нямат отношение към движението.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
"Нови правила за шофьорите въвежда парламентът. 50 лева глоба ще плаща всеки водач, който няма светлоотразителна жилетка в багажника на колата си. Това решиха депутатите вчера, след като приеха на първо четене промените в Закона за движение по пътищата. Освен жилетка в багажника всеки седнал зад волана трябва да има и триъгълник, аптечка, пожарогасител, резервни крушки и гума.Същото се отнася и за каруцарите и мотопедистите. Те трябва да носят всичките обезопасителни атрибути като шофьорите. Цената на една светеща жилетка в момента е 7,40 лева. Експерти обаче прогнозират, че тя ще се вдигне след месец, когато законът влезе в сила. Тогава търсенето ще се увеличи десеторно, тъй като у нас в момента има над 3 млн. шофьори.Двойно скача глобата с фиш, с който се наказват маловажните нарушения на пътя. Досега тя бе 20 лв. В промените е записано, че на всеки платил фиша си на място няма да му бъдат отнемани контролни точки от талона. Без книжка ще остава всеки, който не плати наложената му глоба в едномесечен срок.По-високи ще бъдат и наказанията за превишена скорост и шофиране в пияно състояние. Зайците зад волана вече ще бъдат глобявани, ако дрегерът отчете алкохол повече от 0,2 промила. Актовете започват от 100 лева. 250 лв. пък ще плаща всеки, който бъде засечен да шофира с 51 км/ч над допустимата скорост. Той ще остава без книжка за 3 месеца."Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:"... В промените е записано, че на всеки платил фиша си на място няма да му бъдат отнемани контролни точки от талона. Без книжка ще остава всеки, който не плати наложената му глоба в едномесечен срок."Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
-
момчета поне вие не трябва да се съмнявате знаете как се вижда нощем особено човека ако е с тъмни рехи за едни 5 лв да си рискувате живота ако колата ви се скапа не си заслужава но вие си знаете аз имам такава жилетка от две три годин и ми е помагала не веднъжFiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
Коментар
-
do4ko написа:момчета поне вие не трябва да се съмнявате знаете как се вижда нощем особено човека ако е с тъмни рехи за едни 5 лв да си рискувате живота ако колата ви се скапа не си заслужава но вие си знаете аз имам такава жилетка от две три годин и ми е помагала не веднъжСега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
-
Колеги,в цяла западна Европа,в случай на авария хората си слагат жилетката,докато ремонтират.Мотористите карат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с такива!Дори преди седмица гледах в един магазин за хранителни стоки,че са пуснали намалени,ама като не си спомням цената.....Нека не реагираме така остро,когато става въпрос за нашата сигурност.На всеки може да му се повреди колата или да спука гума в тъмното.Не ми се иска да прочета тема във форума ,че някой от нас го е отнесла кола в тъмното и да сипем после ругатни по виновника.Затова всеки да се бръкне за 5 лева и нека се грижим за нашата безопасност сами!Бъдете живи и здрави!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
От както ми се откачи жилото на газта и не само това в колата имам толкова инструменти,че имам възможност ако има двама яки с мен щще извадя мотора на земята.Днес включих и щанга заедно със пълен комплект гедоре.Общо взето возя си непрекъснато около 20-30 кг багаж от инструменти.В комплекта влизат винтоверт,зеге,малък ъглошлайф,бормашина,задължително осветителен елемент за глава на Лед ленсър клещи на Гербер и нож с 15-16 см.острие.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Tornado написа:От както ми се откачи жилото на газта и не само това в колата имам толкова инструменти,че имам възможност ако има двама яки с мен щще извадя мотора на земята.Днес включих и щанга заедно със пълен комплект гедоре.Общо взето возя си непрекъснато около 20-30 кг багаж от инструменти.В комплекта влизат винтоверт,зеге,малък ъглошлайф,бормашина,задължително осветителен елемент за глава на Лед ленсър клещи на Гербер и нож с 15-16 см.острие.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
dudulia написа:Нека не реагираме така остро,когато става въпрос за нашата сигурност.На всеки може да му се повреди колата или да спука гума в тъмното.Не ми се иска да прочета тема във форума ,че някой от нас го е отнесла кола в тъмното и да сипем после ругатни по виновника.Затова всеки да се бръкне за 5 лева и нека се грижим за нашата безопасност сами!
Коментар
-
masterkar написа:dudulia написа:Нека не реагираме така остро,когато става въпрос за нашата сигурност.На всеки може да му се повреди колата или да спука гума в тъмното.Не ми се иска да прочета тема във форума ,че някой от нас го е отнесла кола в тъмното и да сипем после ругатни по виновника.Затова всеки да се бръкне за 5 лева и нека се грижим за нашата безопасност сами!Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
Polo 1.0, юли 1997г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар