ако става за въпрос за жилетка и резервни крушки за колата винаги съм имал и винаги ще имам даже не по две от вид ами от обикновените имам по 5 от вид а от халогените имам 2 моите са комбинирани за къси и дълги а забравих да спомена ако имаш стопове с комбинирани светлини ще ти трябват и две с две светлини
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От 1.02.отражат. жилетки били задължителни????
Collapse
X
-
do4ko написа:Направо ми кажи че трябва да ти кажа като на дете отзад на колата имаш 3 вида крушки две крушки с фасунки едните с малък балон за габаритите и всички други са с голям балон и са еднакви за мигачи, стопове, задна даже за мъглата светлините са стакива крушки другите по различни са за осветление на номера които са като за габаритите отпред без фасунка така до тука станаха 2 с малък балон 2 с голям балон 2 без фасунка общо 6 кришки така отпред имаш крушки за мигача същите като за отзад крушки за мигачите (мущачките) в калника като за габарита без фасунка за габаритите в фара без фасунка и една крушка за късите и една за дългите значи общо стават 8 крушки нали така? или аз не мога да смятам или тиосветяване и светлинна сигнализация;
Коментар
-
Не знам дали е приета промяната в закона за движение по пътищата, но известните на мен факти са:- одобрена е промяната от правителството (на официалния сайт има такава информация изнесена от пресслужбата на правителството);- приет е от парламента на първо четене.Дали е приет окончателно не знам, но не виждам причина това да не стане (ако не е станало). В общи линии като излезне в държавен вестник и ще могат да ни глобяват на воля Аз си взех една жилетка от Метро, както и 2 крушки за стопа и предните мигачи. Имам такива за къси/дълги и по една за страничните мигачи. Т.е. имам (нови и използвани, но работещи) по един брой за всеки тип, а не по 10 броя за всеки един. Поне за мен израза "резервен комплект" може да се интерпретира по много начини, но аз лично си го превеждам като наличие по една крушка за всеки тип, така, че в случай, че ти изгори някоя крушка да имаш с какво да я смениш.Ако ти изгорят две крушки от еднакъв тип едновременно е хипотетичен въпрос, защото по същата логика могат да ти изгорят всички крушки едновременно, да ги смениш на пътя и след още 5км да ти изгорят отново (да речем имаш проблем с инсталацията и пренапрежение).. и тогава "какво правим"?FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Не виждам какво спорите и интерпретирате текста.1. Полицая не знае какви са ви крушките на фаровете - има най-малко 10 вида.2. За да смениш крушка - трябва да си го правил преди - т.е. да знаеш как, а малко хора знаят как се сменя, особено от женски пол :D 3. За смяната им в повечето случаи трябват помощни инструменти - отверка, а нея не си длъжен да носиш 4. В тъмното едва ли ще можеш да видиш нещо, че да си смениш крушката - трябва да ползваш фенерче - но не си длъжен да го носиш.5. Длъжен си да имаш резервна гума - но не си длъжен да имаш крик и ключ - ок няма проблеми - с едната ръка държиш колата, а с другата сменяш гумата 6. "Деца под 12 години или които са по-ниски от 150 см..." - пак подлежи на тълкуване - това означава ли, че някой малолетен на 15г, но под 150см ще трябва да е със столче? Или пък някой на 11г, но 170см и 80кг пак ли трябва да е със столче?7. "...срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв.." - това означава, че на двама различни шофьори при едни и същи условия - да речем първо провинени от 0,55 промила - единият може да получи 1месец и 200лв, а другият 12месеца и 500лв в зависимост от това шефа на КАТ дали му е познат и дали е на кеф.8. "за превишаване до 10 км/час - с глоба 10 лв.;" - значи ако радара покаже 51 км/ч в града то плащам 10лв? В този си вариант закона е една абсолютна недомислеца, даваща право на изпълнителните органи да си тълкуват закона както решат и съответно да тормозят обикновените граждани. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29Сега: Пунто 1,7 ТД ЕЛХ
Преди: Браво 1,6 16в SX
Коментар
-
wwweb написа:do4ko написа:Направо ми кажи че трябва да ти кажа като на дете отзад на колата имаш 3 вида крушки две крушки с фасунки едните с малък балон за габаритите и всички други са с голям балон и са еднакви за мигачи, стопове, задна даже за мъглата светлините са стакива крушки другите по различни са за осветление на номера които са като за габаритите отпред без фасунка така до тука станаха 2 с малък балон 2 с голям балон 2 без фасунка общо 6 кришки така отпред имаш крушки за мигача същите като за отзад крушки за мигачите (мущачките) в калника като за габарита без фасунка за габаритите в фара без фасунка и една крушка за късите и една за дългите значи общо стават 8 крушки нали така? или аз не мога да смятам или тиосветяване и светлинна сигнализация;Fiat Croma 2.5TD 86
Alfa Romeo 2.5TD 94
Коментар
-
blato написа:В този си вариант закона е една абсолютна недомислеца, даваща право на изпълнителните органи да си тълкуват закона както решат и съответно да тормозят обикновените граждани. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29wwweb написа:20 пъти съм разглобявал предните фарове на мойта + още толкова пъти задния стоп. Отпред в предния фар има точно 4 крушки! Отзад в задния стоп има точно 4 крушки! ... Имаш и странични мигачи на колата!
Коментар
-
masterkar написа:blato написа:В този си вариант закона е една абсолютна недомислеца, даваща право на изпълнителните органи да си тълкуват закона както решат и съответно да тормозят обикновените граждани. Yellow_Flash_Colorz_PDT_29wwweb написа:20 пъти съм разглобявал предните фарове на мойта + още толкова пъти задния стоп. Отпред в предния фар има точно 4 крушки! Отзад в задния стоп има точно 4 крушки! ... Имаш и странични мигачи на колата!
Коментар
-
Много спорите за глупости,колеги!Темата се измести и никакви консултации не се дават,а само се спори за правопис,кой как и дали може да чете и т.н.Естествено,че щом караш с 51км/ч ще те глобят!В Германия по пътищата има сложени радари с камери,който те снимат,когато си превишил скороста.Освен това,когато се засича скорост,винаги полицайте нагласят радарите да запомнят скороста след като надхвърли с 3-5 км ограничението.Иначе казано ограничение 50км/ч,минаваш с 51км/ч -не ти правят проблем,но ако минеш с 56км/ч те спират.Все пак и полицайте са хора и не мисля,че ще направят проблем за 1км.В Чехия всички карат с 5км под ограничението,защото глобите са зверски и никой не иска да плаща големи глоби,ама се чудя къде е проблема да караш с 3-4 км/ч под максимално допустимата скорост?Аз съм за това да има високи глоби при превишена скорост.Само така може да се окротят ненормалниците по пътя.И като завършек искам да ви попитам колко от вас пресичат на червено?Сигурно не са малко?Защо пресичат на червено?Защото няма кой да ги глобява!Ако Ви глобят с 50 лева,то си мисля,че няма да пресичате на червено......Това е и отговора на въпросът защо хората на "запад" са дисциплинирани участници в движението.Понеже има ГЛОБИ!!!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Споренето ме навежда на една идея.Преди години пътувах за Бургас и по пътя ми изгоря крушка на левия мигач отпред .Усетих я че когато дадох ляв мигач да задмина предната кола то контролната лампичка на таблото ми замига учестено. Спрях на първата отбивка свалих стъклото и махнах крушката но не си носех никаква резервна а мигача ми е преден и то ляв.Тогава ми дойде на акъл та свалих от единия заден стоп лампата която свети за заден ход.Става въпрос за Мерцедес 190.На него и на двата задни стопа има по четири лампи за стоп за габарит за мигач и за светене когато включиш задна . Така че при такава ситуация може да се ползват и тия крушки за задно виждане .Предполагам че и на Пунтото ми е така отзад.Колкото до крушка за фар винаги имам един брой в джапката.Днеска си сложих и по една жилетка във всяка кола.По 4.50лв ги продаваха.
Коментар
-
dudulia написа:Аз съм за това да има високи глоби при превишена скорост.Само така може да се окротят ненормалниците по пътя.И като завършек искам да ви попитам колко от вас пресичат на червено?Сигурно не са малко?Защо пресичат на червено?Защото няма кой да ги глобява!Ако Ви глобят с 50 лева,то си мисля,че няма да пресичате на червено......Това е и отговора на въпросът защо хората на "запад" са дисциплинирани участници в движението.Понеже има ГЛОБИ!!!
Коментар
-
masterkar написа:...Но колега dudulia и аз искам да те попитам нещо - на "запад" по колко пъти в годината /месеца / променят закон/ите за щяло-нещяло - да не ти посочвам примери, че има в някой закони в БГ повече поправки отколкото членове и параграфи е имал първоначално дадения закон ! ...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Колеги,ето линк към вълнуващите ви теми ,относно проекта за промени и допълнения в ЗДвП http://www.parliament.bg/?page=app&l...=show&lid=1690Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
Brava 1.4 12V SX
Коментар
-
dfxc753 написа:Колеги,ето линк към вълнуващите ви теми ,относно проекта за промени и допълнения в ЗДвП http://www.parliament.bg/?page=app&l...=show&lid=1690Dezki написа:Един ТЪП въпрос: Трябва ли да имам в колата жилетка (по закон)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар