здравейте...давайте съвети че вече не знам какво да правя.имам punto 1.1 sx -95г.-проблема е че както си карах колата започна да прекъсва .паднаха оборотите до 500 и после изгасна.няма палене вече.всичко свързано със запалването е здраво и не иска.инжектора впръсква много бензин и я дави.възможно ли е да от компютъра .казват че той дава информация на инжектора колко бензин да пуска.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
инжектор впръсква много бензин-всичко е на 6 вече
Collapse
X
-
sachma написа:При Типо има един датчик-ламбда сонда-който регулира количеството на впръсканото гориво.При Пунто не е ли пак така?Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
А като погледнеш дюзата прави ли хубав конус и разпръсква ли добре горивото? Макар да е малко вероятно - може да хвърлиш едно око. Това за ТПС-а изглежда доста логично предположение...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
ТПС е потенциометъра на дроселовата клапа, за който спомена BlueStorm и наистина би трябвало да е някъде отстрани на инжекциона, така, че отварянето на дросеволата клапа да му променя съпротивлението.Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
Като застанеш срещу двигателя се намира отляво на инж. тяло. Стои наклонен и е с букса от 3 пина. Зад него се намира стъпковия мотор за празен ход. Зад въздушния филтър се намират релетата, които дават ток на помпата и инжектора. Извади ги всички ( заедно с четирите бушона ), изчистваш контактите със ситна шкурка. Разглобяваш релетата ( оригиналните са с метални капачки ), и проверяваш пъпките за нагар или прогаряне.При слаб ток компа увеличава времевия импулс на дюзата за да компенсира мудната скорост на отваряне!!!Fiat Tipo <<149C2>> + momo pack
Alfa145 16V TC <<AR67601>> RossoCorso
BlueStorm transforms . . .
. . . !!!
Коментар
-
Аз имах подобен проблем на Бравата,незнам как е при Пунтото,при мен се оказа регулатор на налягането,даже ми течеше от него бензин.www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
Коментар
-
BlueStorm написа:sachma написа:При Типо има един датчик-ламбда сонда-който регулира количеството на впръсканото гориво.При Пунто не е ли пак така?www.avi7.hit.bg
Видеонаблюдение и системи за сигурност
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар