Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

FIAT STILO-мнения

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега Emzo, можеш ли да кажеш нещо повече за Стилото - най - честите дефекти и имат ли някой дефекти,които са "заработени" още от завода - както е при Браво/а дръжките.
    Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Колега niko09 - всичко сме коментирали в онази дългата тема.Ако имаш интерес ще я изчетеш.Да кажем, че всичко коментирано в UK форума го има сбито там
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Фиат Стило 1.9JTD има два двигателя-115 кс и 80 кс.Кой е по-добрия избор и от къде се получава такава голяма разлика в мощноста на мотора?
        Petar

Коментар

Здравейте колеги автомобилисти,от известно време се ровичкам в търсене на нов автомобил и така попаднах на няколко оферти за Fiat Stilo и според мен най-естественият въпрос,който първи изниква е - защо , по дяволите , са толкова евтини!? прегледах на бързо няколко теми из форума , но така и не попаднах на основателна причина за това необяснимо(поне за мен) ценово равнище....Затова се обръщам към Вас ,хора които най-добре познавате +вете и -ите на даден модел от марката. :D Моля за кратко , бързо , горе-долу изчерпателно мнение-заслужава ли си Stilo-то И още нещо - според Вас заслужава ли си някоя от следните оферти-http://www.cars.bg/u217589 и http://www.cars.bg/u205812 Дали освен дребните козметични забележки .... какво може да се очаква- дали ще запалят , дали ще тръгнат въобще :D :D Бтв забравих да спомена ,че съм се ориентирал главно към дизеловия 1.9 агрегат - ако може и няколко думички за него да кажете....

Коментар

Виж първо негативната тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=64414После полезната - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38790и накрая потърси с търсачката.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здравейте колеги,Предстои ми покупка на кола ... много ми харесва Стилото по изброими причини (дизайн, базови екстри .... цена). За тези години кола единствено Seat Ibiza 2003 се вписва в изискванията, какви са основните предимства на Stiloto според Вас, Благодаря?!... спрял съм се на 1.6 и 1,8 бензиновия мотор на Стилото, искам да сложа в последствие и газ, кой от двата е по-добрия и по-здравия мотор?

Коментар

bugtrack написа:
                Здравейте колеги,Предстои ми покупка на кола ... много ми харесва Стилото по изброими причини (дизайн, базови екстри .... цена). За тези години кола единствено Seat Ibiza 2003 се вписва в изискванията, какви са основните предимства на Stiloto според Вас, Благодаря?!... спрял съм се на 1.6 и 1,8 бензиновия мотор на Стилото, искам да сложа в последствие и газ, кой от двата е по-добрия и по-здравия мотор?
                Трудно можем да ти кажем кой е по-добрия автомобил Стилото или Ибизата - тук втората кола не я познаваме и ще чуеш препоръки да избереш стилото,обратното ще е във форума на Сеат.Според мен Сеата е по-нисък клас автомобил - ако не се лъжа е базиран на Поло,съответно сравнението става малко нелогично.Относно бензиновите мотори на които си се спрял и двата са успешни и доказали се в годините - това са наследени мотори от Фиат Браво/Брава с малки разлики основно в електрониката.1,8 е с вариатор - та трябва да се вземе под внимание при избора дали случайно не трака като дизел.1,6 е може би малко по-евтин при евентуални проблеми в електроника и запалителна система......А защо отхвърляш дизеловите мотори ?
                Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
                Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
                I am in love with my cars

Коментар

здравейте пичове. Реших да си купувам кола, обаче нямах ясна идея каква искам да бъде. най-много клонях към Renault Megane, но един ден случайно минах покрай едно Stilo и реших да ги проверя в Mobile-то. Тааа там попаднах на едно от моя град. 1.6 16V с всички възможни екстри (кожен салон, навигация, панорамен покрив, автопилот, парктроник и т.н.) Цената й беше 4350 но онзи ден ходих да я гледам какво представлява иии мацката която я продава ми каза че има тук таме по някоя забележка и ще ми смъкне на 4000 лв. Реших да я откарам до един майстор, който да я погледне. Откарах я, поогледа я отдолу, включи я на компютър за диагностика ии намери някой забележки, след коато се опита да ме разубеди да я взема. Компютърът откри проблем с ламда сондата, акумулатора, някакъв airbag се показваше на таблото но не успя да установи какъв точно е проблема. Трябва също един тампон да се смени, единият от стоповете е леко счупен и е за нови гуми. Последният собственик е жена и естествено че е поодраскана и поочукана леко но все си мисля че цената е доста приемлива в предвид с екстрите които има. Тааа доста се чудя всъщност, бях се навил адски много да я взема, но както казах майсторчето се опита да ме разубеди...Дайте си вашето мнение...

Коментар

Ламбдата се сменя, тя е консуматив.Еърбега си свети на таблото - оправя се.Има писано тук как.Тампона е нищо работа, обикновено и задните тампони се сменят.Термостат също и т.н.Други грешки ако няма не пуши синьо отзад като я настъпеш и върви като за 100 коня, що да не я вземеш ?Има си болежки ама на 99% се лекуват.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Взимай я колега , но и бъди готов за 1000 лв да я спретнеш заради гореизброените от теб неща, и изпробвай всяко копче вътре дали изпълнява зададената му функция при активиране!! Но за тази цена 4 000лв, и още 1000лв ще я направиш като нова, дай линк ако я има в нета качена обявата за колата да я видим на снимка поне!!

Коментар

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...373&f1=details Тази ли е ?? Копчетата по навигацията могат според мен да се изчистят виждал към тема в интернационалния форум, че се свалят и се киснат в обезмаслител мисля и стават като нови, но как ще се свалят е друг въпрос, и скоростния лост е доста изтъркан, което означава доста изминати километри, но може да се намаже с възстановител за кожа и поне кожата ще стане като нова!!!

Коментар

И ръчката за отваряне на предния капак в купето, май нещо липсва, на последната снимка ми се вижда, че жилото стърчи само, но едва ли е проблем от някоя морга да се намери, иначе джантите и кожения салон много радва, а може би и кожения салон ще иска да се намаже със съответните кремове за кожа за да стане мек и издражлив, че ако не е мазана скоро кожата се втвърдява, замърсява и къса след време

Коментар

Провери и панорамния покрив за течове има тема за него във форума, разгледай я и нея! Това с аербега и мойта така я взех, и решех , че няма да давам 200лв за симулатор, или 500лв за нов кантар, който се седалището на пасажерската седалка и е причина за тази грешка, и си карам така 2 години вече, като ти излезе надписа за грешка като запалиш натискаш кръглия бутон Mode в ляво от волана, и се скрива, след 1 минута пак изписуква и излиза надписа, пак натискаш Mode и слава богу докато не загасиш колата и запалиш отново няма да писука и изписва грешката,само 2 лампи ти светят на таблото постоянно който са тези две над лампата за индикация на сложен предпазен колан!

Коментар

Тия копчета нямат оправия.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз съм чел за тия на вратата, за ел.стъклата, огледалата и т.н., че могат да се изчистят и да станат черна пластмаса без да се прецакат стрелкичките на тях, защото след време и те имат същото покритие, което се разлага както долната част на таблото, и там на таблото си ги изчистих с обезмаслител, че дясното ми коляно, ми отидоха дънките :D

Коментар

Working...
                                X