Stoyan_68 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ангренажен ремък и мотор!
Collapse
X
-
Nino написа:Stoyan_68 написа:Това ли са въпросните "вкопавания"?Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Стояне, по-точно казаното е горивна предкамера... или още вихрова камера, като камерата може да бъде разположена и в главата на двигателя.В никакъв случай това което показваш не служи за предпазването на съприкосновение между бутало и клапан.Не знам какво точно показва е-пера, но който е виждал бутало ще разбере за какво става дума.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Re: Въпрос за ангренажен ремък и мотор!
lungov написа:Здравейте колеги!Имам колега с Форд.Скъса му се ремъка-и мотора-мармалад!800лв. за ремонт-нова глава,разп.вал и др.Друг с Опел Астра също скъса ремък,но никакви последствия!Та въпроса ми е какво се случва с нашите Фияти?По специално с Пунто 1,2/75кс.Искам да поясня-Като се скъса ремъка и мотора угасне най естесвено е според мен да посегнеш отново да запалиш!Откаде да знаеш,че се е скъсал ремъка!
Коментар
-
Re: Въпрос за ангренажен ремък и мотор!
hit-ko написа:lungov написа:Здравейте колеги!Имам колега с Форд.Скъса му се ремъка-и мотора-мармалад!800лв. за ремонт-нова глава,разп.вал и др.Друг с Опел Астра също скъса ремък,но никакви последствия!Та въпроса ми е какво се случва с нашите Фияти?По специално с Пунто 1,2/75кс.Искам да поясня-Като се скъса ремъка и мотора угасне най естесвено е според мен да посегнеш отново да запалиш!Откаде да знаеш,че се е скъсал ремъка!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Брава/о 1.6 16V, няма проблем при прескачане на зъб, вследствие на "пишман майстори" и неправилен монтаж, без нужния инструмент. Колата си запали, загасна, пак запали(по-трудно), но вече работеше като дизел. След правилно поставяне, се наложи само центровка.1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ
Коментар
-
Ако е един зъб грешката при монтажа на новия ремък,клапаните намя да се срещнат с буталата,но работата на двг. става една такава нестабилна,харчи повече...Аз попитах за двг. на тва Пунто ще стане ли мармалада,вие ми говорите за някакви "FIRE" двигатели...аз прочетох в менуала за Пунто и го цитирах,че води до големи щети късането на ремъка...Не знам...
Коментар
-
Днес си карам пунтото(1.1S) изведнъж колата изгасва в движение.Пробвам да запаля в движение, не става,спирам въртя ключа и стартера прави звук все едно не е изхвърлен бендикса.Вкарах я на канал прегледах всички причини за които се сетих,нищо.Не знам какво ме накара да повдигна капака на ремъка,но видях само шайбата.Ремъка е здрав,ролката е аут от нея е паднал и каиша.Аз направо бях Та мисълта ми беше че маи верно пунто имат някаква защита :DНе съм я отварял де но ме съмнява да е напраило мотора на "салата"без да усетяП.С имам въпросче за центровката но ще пусна тема.в търсачката не мога да намеряко да направя човек....не работи
Коментар
-
maniakas написа:Днес си карам пунтото(1.1S) изведнъж колата изгасва в движение.Пробвам да запаля в движение, не става,спирам въртя ключа и стартера прави звук все едно не е изхвърлен бендикса.Вкарах я на канал прегледах всички причини за които се сетих,нищо.Не знам какво ме накара да повдигна капака на ремъка,но видях само шайбата.Ремъка е здрав,ролката е аут от нея е паднал и каиша.Аз направо бях Та мисълта ми беше че маи верно пунто имат някаква защита :DНе съм я отварял де но ме съмнява да е напраило мотора на "салата"без да усетяП.С имам въпросче за центровката но ще пусна тема.в търсачката не мога да намеряPunto SX 1.1 55
Коментар
-
lu40 написа:sachma написа:Но интересното е, че двувалката има.Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F
Коментар
-
Да добавя само, че в повечето случаи няма чисто скъсване на ремък. Дори прескачане на 5..6 зъба не би довело до удар на повечето двигатели (бензинови). Удара е гарантиран само ако ремъка е скъсан изцяло и коляновият вал успее да направи поне 1 пълен оборот - тоест всяко бутало да стигне до ГМТ. При това разпределителният вал трябва да е останал в положение при което поне част от клапаните са изцяло отворени. В много случаи това просто не се случва. Всичко е вероятности и късмет.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
maniakas написа:Днес си карам пунтото(1.1S) изведнъж колата изгасва в движение.Пробвам да запаля в движение, не става,спирам въртя ключа и стартера прави звук все едно не е изхвърлен бендикса.Вкарах я на канал прегледах всички причини за които се сетих,нищо.Не знам какво ме накара да повдигна капака на ремъка,но видях само шайбата.Ремъка е здрав,ролката е аут от нея е паднал и каиша.Аз направо бях Та мисълта ми беше че маи верно пунто имат някаква защита :DНе съм я отварял де но ме съмнява да е напраило мотора на "салата"без да усетяП.С имам въпросче за центровката но ще пусна тема.в търсачката не мога да намеря
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар