PUNTO_S55 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ангренажен ремък и мотор!
Collapse
X
-
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
слагат ремъци вместо вериги, поради няколко причини:1. ремъка се сменя и поддръжката му е значително по-скъпа/като честота на обслужване/2. по-евтин е при първоначално вграждане3. вече не е нужно една машина да може да издържи 20 години с минимално средства за поддръжка, залага се на идеята, че трябва да изкара до към 200 000 безпроблемно, след това почват малко по малко проблемитеа ангренажа че се отпуска отпуска се, но затова има ролки да го обтегнат. по въпроса защо се удрят клапаните при фиат си мисля, че просто това е политикаа на фиат, да не се застраховат от такива неща, да не се изпипват детаилите, иначе не би имало разлика с мерцедесLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
ремък
Нали и при Пунтото има вдлъбнатини на всеко бутало та като стане нещо да не удра по буталото .И найстина няма гаранция каква марка е колата .На колега на Вектрата 94 год като му се скъса румъка чисто нов 1000км не минал и ремонт за 500 лв .при мен на Ситроена се откачи ремъчната шайба и ремонт за 250 лв пак нов ремък .
Коментар
-
sachma написа:tinalex написа:Ми тогава защо изобщо са почнали да слагат ремъци и не си останаха с вериги като едно време.Хората са го казали ясно-ремъка издържа толкова километри,след това трябва да се смени заедно с ролките,при което не е лошо да се смени и водната помпа.Разбира се ремъкът и ролките се купуват от производител който знае какво произвежда и има право да го прави.Ако се спазват тези простички правила няма да има никакво значение дали буталата удрят клапаните при скъсване на ремъка и при кой производител е или не е и т.н.................Нали така?FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
Nino написа:pakumba,би ли написал тук моделите и марките на автомобилите които при скъсване на ангренажен ремък или верига /щото и тя се къса/, клапаните няма да срещнат буталата?? За ВАЗ 2105 и прословутият Голф знаем, би ли продължил нататък?!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
sachma написа:Но интересното е, че двувалката има.Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
sachma написа:Лъчо-можеш да си сигурен в това, което ти казвам.Познавам човек с двувалка, скъса ремък, смени го и колата литна пак.А самият човек работи в сервиз и е доста на "ти" с моторите по принцип.Двувалка не помила клапани.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
бе а никой неказа че на пунто фаяр моторите имат защита от скъсване на ремъка за др мотори не знам как са на фият ма за пунтото тва го знам не искам да го изпробвам но ако ми се случи ще ви докладвам подробноLybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
nasty написа:бе а никой неказа че на пунто фаяр моторите имат защита от скъсване на ремъка за др мотори не знам как са на фият ма за пунтото тва го знам не искам да го изпробвам но ако ми се случи ще ви докладвам подробноTEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Punto SX написа:PUNTO_S55 написа:Абсолютно!Май освен Опел,няма други двг. дето да не стане мармалад при скъсан ремък/верига!Punto SX 1.1 55
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар