NikMar написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за ангренажен ремък и мотор!
Collapse
X
-
Верно големи бисери тука....единственния начин за защита е,като буталото се "вкопае",т.е. не е с глако чело ,а там където има вероятност клапана да удари буталото,то просто е по-издълбано!няма никви прибирания или не знам какво си на самото бутало...виждал съм на Опел бутало от двг. с 4 клапана/цилиндър,ми просто там има четири вдлъбнатини,за да не се ударят бутало и клапан.сигурно системата я има и на други двигатели,всеки производител си го указва това.А най-сигурната защита срещу късане на ремък е веригата!
Коментар
-
PUNTO_S55 написа:А най-сигурната защита срещу късане на ремък е веригата!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
NikMar написа:Ей че хубава тема стана! Ама никой не се сети да намери някъде чертеж на бутала или размери на ход на бутало и клапани та да се види аджеба дали ще се цункат двете или не и да спрем спора, а да се информираме компетентно. За тези които още се чудят защо някой се чупят а други не, има 2 варианта единия с освободени/ вкопани бутала - напримвер ВАЗ 2105 / а другия вариант е в зависимост от хода на буталото и клапана. Не виждам какво има да се чудим и спорим за останалите глупости.sachma написа:При това обяснение аз си зададох следният въпрос-защо тогава при Типо 1.6 едновалов двигател се помила всичко, а при Типо 1.6 двувалов-не?Имам предвид факта, че и двата двигателя са с еднакъв обем и не би следвало да има разлика в дължината на хода на буталото, а според спецификацията разликата в диаметъра на буталото е следната:едновалов мотор-86.360мм.двувалов:86.410мм.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:PUNTO_S55 написа:А най-сигурната защита срещу късане на ремък е веригата!
Коментар
-
Ок, за двата модела Типо-ход на буталото 67.4мм.Но леко заядливата ти реплика пак не дава отговор на това, което питах, а именно-при еднакви параметри на ход на буталото при едновалов и двувалов мотор(и при двете диаметъра на буталото е по-голям от хода му)-едновалот помила клапани, а двувалов-не.Защо?N.Y. State of Mind
Коментар
-
Ей че хубава тема стана! Ама никой не се сети да намери някъде чертеж на бутала или размери на ход на бутало и клапани та да се види аджеба дали ще се цункат двете или не и да спрем спора, а да се информираме компетентно. За тези които още се чудят защо някой се чупят а други не, има 2 варианта единия с освободени/ вкопани бутала - напримвер ВАЗ 2105 / а другия вариант е в зависимост от хода на буталото и клапана. Не виждам какво има да се чудим и спорим за останалите глупости.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
PUNTO_S55 написа:Ами има една тенденция сред новите автомобили...бензиновите ги правят с верига,а дизелите повечето са с ръмък...Що ли така Тъй че нищо лошо няма във веригатаSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:PUNTO_S55 написа:Ами има една тенденция сред новите автомобили...бензиновите ги правят с верига,а дизелите повечето са с ръмък...Що ли така Тъй че нищо лошо няма във веригата
Коментар
-
Ми тогава защо изобщо са почнали да слагат ремъци и не си останаха с вериги като едно време.Хората са го казали ясно-ремъка издържа толкова километри,след това трябва да се смени заедно с ролките,при което не е лошо да се смени и водната помпа.Разбира се ремъкът и ролките се купуват от производител който знае какво произвежда и има право да го прави.Ако се спазват тези простички правила няма да има никакво значение дали буталата удрят клапаните при скъсване на ремъка и при кой производител е или не е и т.н.................Нали така?FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
tinalex написа:Ми тогава защо изобщо са почнали да слагат ремъци и не си останаха с вериги като едно време.Хората са го казали ясно-ремъка издържа толкова километри,след това трябва да се смени заедно с ролките,при което не е лошо да се смени и водната помпа.Разбира се ремъкът и ролките се купуват от производител който знае какво произвежда и има право да го прави.Ако се спазват тези простички правила няма да има никакво значение дали буталата удрят клапаните при скъсване на ремъка и при кой производител е или не е и т.н.................Нали така?N.Y. State of Mind
Коментар
-
Taka e!Предимството на ремъка е,че е по-безшумен от веригата,а и не тежи толкова.Въпрос на избор...Аз карам Нисан(Пунтото е на приятелка,ама аз му бера дертовете) и там рамъци НЯМА(говоря конкретно за Примера)!А в Хайнес менюала за Pунтото пише :" The function of the timing belt is to drive the camshaft and coolant pump. Should the belt slip or break In service, the valve timing will be disturbed and piston-to-valve contact will occur, resulting In serious engine damage.
Коментар
-
на двуваловите мотори размера на клапаните е по-голям,вероятно с по малък ход на клапанане съм запознат в подтобности удря ли клапан или не,а това с веригата е малка крачка на зад,моторите с верига са по-шумни,веригата се разтяга,почват да се разместват фази на газоразпределение ,необходим е оптегач и гасител на колебанията,ако мотора е с горен вал . просто устройство е ако е с долен вал,с повдигателни пръти,кобилици.американските коли са такива+ не обслужване на мотора през гаранционния период(евентуално реглаж на хлабина клапани)сипваш и карашама там законодателството не ограничава големите кубици и коне,а и гаранцията която дават на колите е голяма като пробег-не е подходящо за вадене на много мощност от малко кубици.на новите модели на опел също удрят клапан при късане на ремък,ама там с ремъка се сменя и водна помпа ,а аз на типото сменям ролка за 10лв и ремък за 16лв,за 3 години и 35000 кмбяха за смяна-ролката хъркаше леко,по ремъка имаше леки напуквания м/у зъбите ,вероятно щяха да изкарат около 10-15 000 ама страх лозе пази,пък така или иначе бях отворил мотора....типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар