Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запотяване на стъклата. Защо?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как се чисти ? Защо само задните стъкла, защото като пуснеш парното и духа в стаклото става пастичка ?

Коментар

bscsystem написа:
      Как се чисти ? Защо само задните стъкла, защото като пуснеш парното и духа в стаклото става пастичка ?
      незащото предните не ми се потятпотят се задните и то като има хора на задните сезалкизадните като реша си ги чистя с препарат за прозорци и парцал/вестник за 5 мин
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

megamuscle написа:
        Мерси колеги. Намерих къде е прослувутия филтър. Един приятел ми показа къде е, но нямаше никакъв филтър. Сега ще ходя да купувам и да сложа. Надявам се да се оправи.
        Виж то липсата на филтър не е причина да се запотяват стъклата! На мойто старото браво също нямаше филтър, но понеже беше пълно с листа и кал в улея, водата не можеше да се оттича и даже някой път ми влизаше и в купето. След като го изчистих не съм слагал филтър и никога не са се запотявали.
        Bravo HGT 2001

Коментар

v_a_c_h_o_o написа:
          Виж то липсата на филтър не е причина да се запотяват стъклата! На мойто старото браво също нямаше филтър, но понеже беше пълно с листа и кал в улея, водата не можеше да се оттича и даже някой път ми влизаше и в купето. След като го изчистих не съм слагал филтър и никога не са се запотявали.
          Значи според теб няма смисъл да слагам филтър. Само да изчистя отвора където е от боклуците, така ли?
          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Сигурно наличието на филтър няма отношение към изпотяването на стъклата (освен ако не е мокър), но според мен е лоша идея да го няма - определено спира всичкия този прахоляк, който иначе безпрепятствено влиза по въздуховодите и в купето. Защо? Заради 10-15 лв. ли?Я сега да подхвърля друга една идея по темата: а дали основният проблем с изпотяването на стъклата не се дължи на лош изходящ поток? Къде се намират при Брава/о отворите за изходящия въздух? Я който знае, да сподели!
            ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
              Сигурно наличието на филтър няма отношение към изпотяването на стъклата (освен ако не е мокър), но според мен е лоша идея да го няма - определено спира всичкия този прахоляк, който иначе безпрепятствено влиза по въздуховодите и в купето. Защо? Заради 10-15 лв. ли?Я сега да подхвърля друга една идея по темата: а дали основният проблем с изпотяването на стъклата не се дължи на лош изходящ поток? Къде се намират при Брава/о отворите за изходящия въздух? Я който знае, да сподели!
              На третата врата, от двете страни отгоре. Ама не съм 100 % сигура, дали тези отвори са за това.
              Прикачени файлове
              Настоящата - Ford Focus ST
              Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
              Франкенщайн - R.I.P.
              Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

megamuscle написа:
                v_a_c_h_o_o написа:
                Значи според теб няма смисъл да слагам филтър. Само да изчистя отвора където е от боклуците, така ли?
                Това със сигурност ще реши проблема ти, но е хубаво да имаш филтър, особено ако си с климатик, а и да нямаш поне ще спира праха от иначе "чистите" ни пътища.
                Bravo HGT 2001

Коментар

Ясно значи ще си сложа. Само да питам, понеже Bravo-то е с климатик, ако го пусна по-добре ли ще е или няма да има разлика.
                  Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Korun написа:
                    На третата врата, от двете страни отгоре. Ама не съм 100 % сигура, дали тези отвори са за това.
                    Хъм! Ще трябва да се проучи. Ама, ако наистина само оттам се отвежда въздуха... Абе ето тема за консултативна среща в неделя! :D
                    ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Pecho написа:
                      Korun написа:
                      Хъм! Ще трябва да се проучи. Ама, ако наистина само оттам се отвежда въздуха... Абе ето тема за консултативна среща в неделя! :D
                      Вече съм даже 100% сигурен. Днес проверих - за това са. А от там през рамката на вратата към 4-те клапанчета от външната страна ( на които май обикновенно им липсват гумичките, поне при мен на трите липсват) потока излиза навън.
                      Настоящата - Ford Focus ST
                      Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
                      Франкенщайн - R.I.P.
                      Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

qnisZ написа:
                        Здравей най-вероятно ти пропуска радиатора на парното и от там се изпотяват стаклата.
                        Аз съм на същото мнение. При мен парното пушеше, сложих добавка за запушване на радиатор, сега не пуши, но все още губя по малко антифриз,а когато вали се налага да пускам климатика за да изчисти стъклата иначе се запотяват ужасно много, май ще трябва да сменям радиаторчето няма как.
                        Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г

Коментар

Колеги смених филтъра на купето, но нямаше никакъв ефект. Кажете какво друго да направя, че е ужасно просто.
                          Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Изчисти си проьорците. Мръсотията задържа доста влага. Аз ги чистя с спрей за монитори DCS от Метро преди година си го купих. Представлява пласмасов спрей - светло синьо и бяло. Не оставя нищо след себеси. Повечето препарати за прозорци оставят т.н. ,,филм’’ на почистената повърхност който в много случаи блести неприятно.
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD Alfa Romeo 145 1.6 TS

Коментар

Здравей приятел и аз имах същия проблем, но пусках да духа отвътре , отвън все тая.Най вероятно моторчето което отваря и затваря клапанчето е счупено, не се заблуждавай че го чуваш как работи. просто отвори под предната чистачка където то е филтъра за парното, под него се намира този клапан, виж дали се движи,ако не се двийи го застопори да е отворен.Аз така си реших проблема.Успех!!!!!
                              1.6 16V

Коментар

Мерси колеги. Ще пробвам и дано стане.
                                Fiat Bravo SX 1.6 16V

Коментар

Working...
                                X