Как се чисти ? Защо само задните стъкла, защото като пуснеш парното и духа в стаклото става пастичка ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запотяване на стъклата. Защо?!
Collapse
X
-
megamuscle написа:Мерси колеги. Намерих къде е прослувутия филтър. Един приятел ми показа къде е, но нямаше никакъв филтър. Сега ще ходя да купувам и да сложа. Надявам се да се оправи.Bravo HGT 2001
Коментар
-
v_a_c_h_o_o написа:Виж то липсата на филтър не е причина да се запотяват стъклата! На мойто старото браво също нямаше филтър, но понеже беше пълно с листа и кал в улея, водата не можеше да се оттича и даже някой път ми влизаше и в купето. След като го изчистих не съм слагал филтър и никога не са се запотявали.Fiat Bravo SX 1.6 16V
Коментар
-
Сигурно наличието на филтър няма отношение към изпотяването на стъклата (освен ако не е мокър), но според мен е лоша идея да го няма - определено спира всичкия този прахоляк, който иначе безпрепятствено влиза по въздуховодите и в купето. Защо? Заради 10-15 лв. ли?Я сега да подхвърля друга една идея по темата: а дали основният проблем с изпотяването на стъклата не се дължи на лош изходящ поток? Къде се намират при Брава/о отворите за изходящия въздух? Я който знае, да сподели!ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Pecho написа:Сигурно наличието на филтър няма отношение към изпотяването на стъклата (освен ако не е мокър), но според мен е лоша идея да го няма - определено спира всичкия този прахоляк, който иначе безпрепятствено влиза по въздуховодите и в купето. Защо? Заради 10-15 лв. ли?Я сега да подхвърля друга една идея по темата: а дали основният проблем с изпотяването на стъклата не се дължи на лош изходящ поток? Къде се намират при Брава/о отворите за изходящия въздух? Я който знае, да сподели!Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
megamuscle написа:v_a_c_h_o_o написа:Виж то липсата на филтър не е причина да се запотяват стъклата! На мойто старото браво също нямаше филтър, но понеже беше пълно с листа и кал в улея, водата не можеше да се оттича и даже някой път ми влизаше и в купето. След като го изчистих не съм слагал филтър и никога не са се запотявали.Bravo HGT 2001
Коментар
-
Pecho написа:Korun написа:На третата врата, от двете страни отгоре. Ама не съм 100 % сигура, дали тези отвори са за това.Настоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
qnisZ написа:Здравей най-вероятно ти пропуска радиатора на парното и от там се изпотяват стаклата.Bravo 1.6 SX 16V 76kW/103hp '96г
Коментар
-
Изчисти си проьорците. Мръсотията задържа доста влага. Аз ги чистя с спрей за монитори DCS от Метро преди година си го купих. Представлява пласмасов спрей - светло синьо и бяло. Не оставя нищо след себеси. Повечето препарати за прозорци оставят т.н. ,,филм’’ на почистената повърхност който в много случаи блести неприятно.Alfa Romeo 156 1.9 JTD Alfa Romeo 145 1.6 TS
Коментар
-
Здравей приятел и аз имах същия проблем, но пусках да духа отвътре , отвън все тая.Най вероятно моторчето което отваря и затваря клапанчето е счупено, не се заблуждавай че го чуваш как работи. просто отвори под предната чистачка където то е филтъра за парното, под него се намира този клапан, виж дали се движи,ако не се двийи го застопори да е отворен.Аз така си реших проблема.Успех!!!!!1.6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар