Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

свети лампата за маслото между 1500 и 3500 оборота

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

свети лампата за маслото между 1500 и 3500 оборота

абе колеги свети ми лампата на маслото ама не постоянно а само между 1500 и 3500-4000 оборота ако някои има идея на какwо може да се дьлжи? А и забелязвам че оставя и петна от масло в гаража , ама нивото пьк показва че е догоре. Да кажа че колата е Брава 1.4 на около 123хил км а преди месец смених масло филтри маслен и вьздушен ремьци ролки абе всички консумативи уж
    nema cel jivot s gluposti da se zanimavam!!
    ama pone polovinata...

Виж дали ти е затегнат масления филтър.

Коментар

ще го погледна ама почти сьм сигурен че не е той преди малко бях долу ама не ми направи впечатление там да има масло, някой от колегите може ли да ми каже дали не се отнася за легендарния проблем с вала
      ama pone polovinata...

Коментар

И на мен започна да примигва от няколко дни. Утре ще ходя да я видят специалисти и ще ти пиша за какво става въпрос. Само че на мен ми светка само на първата и втората предавка. На трета, четвърта, пета или свободна не светка на каквито и да е обороти.
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

беше разнестена някаква жичка или букса и даваше някъде маса. За това е светела лампичката.Сега всичко е ОК.
          M-Benz E 250 TD 150hp
          M-Benz 200d 75 hp

Коментар

виж масления датчик.може да е фиросал.
            punto 1.2 16v sporting

Коментар

Пиши, когато оправиш повредата. Какъв е бил проблема и т.н.
              M-Benz E 250 TD 150hp
              M-Benz 200d 75 hp

Коментар

ще я водя на сервуз чак на 7ми чак (пьрвата вьзможна дата, не сьм в Бг и тука сьс сервизите е мьтна и кьрвава) и ще ву кажа кво и е.А междувременно видя че е текло масло отдолу и то доста има, а иначе показва че е догоре де. Наи тьпото е че ми трябва и не мога да не я карам.Дано до 7ми да не я скапя сьвсем.
                ama pone polovinata...

Коментар

plamen_pentchev написа:
                  ще я водя на сервуз чак на 7ми чак (пьрвата вьзможна дата, не сьм в Бг и тука сьс сервизите е мьтна и кьрвава) и ще ву кажа кво и е.А междувременно видя че е текло масло отдолу и то доста има, а иначе показва че е догоре де. Наи тьпото е че ми трябва и не мога да не я карам.Дано до 7ми да не я скапя сьвсем.
                  Не мога да разбера - как така хем "доста е текло", хем нивото на маслото е до горе? Извинява, без да се обиждаш - как си мериш нивото на маслото? Оставяш ли колата поне половин час да престои преди да провериш нивото? Щом е текло доста би следвало да се вижда от къде тече? Гарнитура на картера, главата, клапаните...? Да не ти меша маслото и водата и да ти се "увеличва" нивото на маслото?
                  Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                  --- в сърцето завинаги... ---
                  Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Working...
                  X