Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Носи в ляво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Носи в ляво

Здравейте колеги, скоро смених гумите и колата започна да носи много силно в ляво. Тя и преди си носеше но не толкова предполагам заради износването на гумите. Ходих да направя реглаж но от там ми казаха че дясната гума е крива по вертикала - нещо такова и затова носи в ляво. За да се оправи ми казаха че трябвало да се разшири някаква дупка на десния амортисьор. Изглежда ми много странно и мисля да отида и за второ мнение но исках да ви чуя и вас ако някои е имал подобен проблем. Предварително благодаря

Карай в дясно :D :D :D Sorry ама не се сдържах да го напиша.

Коментар

тц

Колега, препоръчвам ти да смениш майсторите Според мен може да не е направен качествено баланса или крива гума!
      Истината е някъде там!

Коментар

Щом не са могли да я регулират,значи е била джаскана отпред и затова са ти казали,че трябва да се пробива дупка.Потърси и второ мнение,де.Най-простото,което можеш да направиш е да обърнеш гумите - лявата да стане дясна...и да видиш дали ще дърпа пак в ляво...
        1.4, 12V, 80к.с., ноем.'95, на газ

Коментар

Звучи невероятно :D Наистина трябва да смениш майсторите!За сервиза телефони: 8683044 8680533 8680433Търси Стефан !Човека е точен. Има си и тенекеджия, ще ти каже дали имаш проблеми с геометрията на предницата!
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

По принцип, когато гумата е крива, предницата не носи на една страна, а играе наляво-надясно.
            N.Y. State of Mind

Коментар

Dinko, я сложи задните гуми отпред да видим дали пак ще тегли.
              Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
              Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

я извади и резервната... :D малко Fun

Коментар

Виж проблема ти може да идва и от крив носач ако си минал през зверска дупка!ако направиш това което ти каза колегата горе /да размениж предните гуми / и отново да ти дърпа вляво,значи проблема не ти е в гумите.Избери си добър майстор за реглаж на преден мост,гледай да е всичко на компютърна техника а не ония отживелици с огледалата :D .Аз самия ходих при един такъв тъпанар дет само ми взе парите и нищо не оправи,но същия ден намерих друг майстор точно с компютър, малко повечко ми взе но проблема изчезна. успех!
                  Tipo 1.6 i.e. '94

Коментар

Най-вероятно е нарушена геометрия на предния мост-дупка или удар.Ако са греди или бомбета по-добре вярно да разширят дупка за болт на макферсон че е най-лесно и евтино
                    FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Абсурт е от крива гума да носи на една страна, ще има вибраций по време на движение ако е крива гумата, освен това тя трябва да е много крива, та чак да и личи. Като я слага не я ли балансираха? Това с амортесьора също не звучи логично, той няма отношение към ъглите на разходимост на предницата, старите гуми равномерно ли са ти износени?Виж ги и тях, ако са повече износени в някой участък това е показател за разцентрована предница. Най-добре иди някъде да ти направят реглаж на преден мост.
                      In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                      Фиат Стило 1.6

Коментар

носене

При мен доскоро носеше надясно оказа се че предишния /Майстор /е сменил на амортесьора /лагера и тампона отгоре - шапката де /но го е завъртял на 180 градуса сега е оправено и като пусна волана карам на право -не носи преди са ми правили стенд и ми казаха че има отклонение 1 градус вдясно от удър но сега се оправи от повторен стенд.
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

при мен също носи на ляво. появи се миналата зима, ходих на комп. стенд на предницата и ми казаха че всичко е о.к. момчето ме посъветва да обърна гумите, но не само предните а и задните, дори да разменя предни и задни. на мен обаче също ми се стори невероятно да е от задните и затова въртях само предните. носенето си остана. и когато сложих летните гуми веднага изчезна. сега ноември като поставих пак старите зимни пак носи на ляво, въпреки че са добре балансирани. така че възможно е и при теб да е от задните гуми. при мен са доста старички. май наистина всичко е от значение.
                          TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Може да си носи от крива гума и още как....личен опит.Дърпаше на дясно,гумите бяха стари пирели...С чисто нови гуми-заспа!

Коментар

100 процента не от гумите чисто нови са. И те говореха за някакъв болт на Макферсон ама нали хал хабер си нямам и само въртя геврека.........

Коментар

Working...
                              X