Пускам тази анкета, вдъхновен от тази тема и от чисто любопитство.Ето и две полезни страници за масла:The Engine Oil BibleMotor Oil World
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво моторно масло използвате?
Collapse
X
-
Pecho написа:Със сигурност не могат да се изброят всички марки масла в една анкета (аз например съм с АCDelco). Затова трябва да има и отговор "Друго".Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Скромно SELENIA GOLD - ама на колицата такова и пише у кинигите....А дотук за около 6000км не е хапнала видимо нищо... А дали е добро или не - е как човек да разбере освен по разхода на масло - иначе тиха си е колата, добре работи - май требе от моторо ин-тервю да се земе...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Селения Голд. Вече 3-та смяна с него. На мойто карбураторче изкарва по 12к км без да усетя дори най-малка разлика в звука или работата на двигателя, ама просто не смея да го оставям за повече от 12к км, иначе като го сменям и го разтъркам м/у пръстите си е мазно.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Селения 20К.В момента в двигателя има Тутела 10W40, но ситуацията е временна до отстраняване на проблема с излизащите гумички на клапаните. Надявам се след намесата на hit-ko нещата да се променят и да си налея Селения 20К-това ми дават в owner handbook-а, пък и засега все още не съм чувал за ментета на селенията. Обаче като гледам резултатите от ситроен форума и текущите в нашия, изобщо няма да се учудя ако някой колега скоро изпищи от селения менте. Врага само това чака, да види че някое масло се търси повече и.... Мисля, че подобно нещо се случи с вноса на кастрол преди няколко години.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар