можете ли да ми кажете къде се намира и дали е на достъпно място, че ми писна да ми играе температурата, ама искам да го купя и аз да си го сменя, да не набутвам пари и на майстори?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.8 16V термостат
Collapse
X
-
По моите скромни разбирания тръгваш от горния край на радиатора по маркуча дето е захванат към радиатора и той ще те отведе право на термостата.Задачата на термостата е да отвори клапана си и да пусне антифриза към радиатора при достигане на определена температура примерно 80градуса.И това е начина да видиш дали ти работи термостата като запалиш колата с ръка да пипаш от време на време този маркуч и ако той се затопля едновременно с другите значи термостата ти е постоянно отворен а когато работи то този маркуч е студен докато другите топлят и то доста .
Коментар
-
Re: Браво 1.8 16V термостат
lulinsquad написа:можете ли да ми кажете къде се намира и дали е на достъпно място, че ми писна да ми играе температурата, ама искам да го купя и аз да си го сменя, да не набутвам пари и на майстори?TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
Термостатът е в отделно тяло, закрепен за корпуса на двигателя - не се открива трудно, но така е при мен - не знам дали е същото при останалите двигатели. Сменя се за половин час и не е сложна операция, но все пак в Итал Сервиз ми взеха 40 лв за труд Разбира се, оказа се, че моят термостат е по-скъп от останалите, което и се очакваше, де, та цялата операция ми излезе около 110 лв.Alles in Ordnung
Коментар
-
Zaphod написа:Термостатът е в отделно тяло, закрепен за корпуса на двигателя - не се открива трудно, но така е при мен - не знам дали е същото при останалите двигатели. Сменя се за половин час и не е сложна операция, но все пак в Итал Сервиз ми взеха 40 лв за труд Разбира се, оказа се, че моят термостат е по-скъп от останалите, което и се очакваше, де, та цялата операция ми излезе около 110 лв.ex Fiat Bravo GT
Коментар
-
lulinsquad написа:Zaphod написа:Термостатът е в отделно тяло, закрепен за корпуса на двигателя - не се открива трудно, но така е при мен - не знам дали е същото при останалите двигатели. Сменя се за половин час и не е сложна операция, но все пак в Итал Сервиз ми взеха 40 лв за труд Разбира се, оказа се, че моят термостат е по-скъп от останалите, което и се очакваше, де, та цялата операция ми излезе около 110 лв.ФИАТ ТЕМПРА 1.9TD
Коментар
-
Re: Браво 1.8 16V термостат
stef написа:lulinsquad написа:можете ли да ми кажете къде се намира и дали е на достъпно място, че ми писна да ми играе температурата, ама искам да го купя и аз да си го сменя, да не набутвам пари и на майстори?ex Fiat Bravo GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар