Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лампата за маслото ми намига закачливо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Лампата за маслото ми намига закачливо

Днес забелязах, че когато тръгвам на първа лампата светва за момент, но не всеки път. Също така и на другите предавки, когато при отпускане на съединителя дам малко повечко газ, за да я вкарам в по - високи обороти. А някой път по светофарите ми губи 100-200 оборота докато чакам. Преди месец сменях машинката за ниските обороти, разпределителен вал и кобилици. Преди да разбера "Сюрприза" ми правеше същите номера - http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...E8%F8%EC%E0%ED. Опасявам се, че пак не качва достатъчно масло до горната част на двигателя. Моля, дайте съвет. Благодаря.
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

пусни търсячка, има дискутирана тема кога качва кога не качва и кога свети лампата. иначе освен да си провериш нивото на маслото не знам какво друго може да направиш
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

май ще ти се наложи да сменяш маслена помпа. според признаците които обясняваш ти е ниско налягането на маслото( то си се мери по налягане не по ниво )другия вариянт е да ти е калпаво маслото( когато му падне вискозитета става по " течливо " и при загряване на двигателя датчика не отчита не обходимото налягане и започва да "смига" лампата за маслото) случвало ми се е веднъж на 5600км сменях масло поради тая причина, като маслото не беше куча марка. Затова препоръчвам на всеки да не си купува Валволин и Шел все пак живеем в България!

Коментар

Колега, зползвам само Селения Голд. Все пак, опасно ли е да карам така?
        M-Benz E 250 TD 150hp
        M-Benz 200d 75 hp
        Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Да, опасно е. Най-добре незабавно посети сервиз. Там може да се замери налягането на маслото и да се установи какъв е проблема. Иначе знаеш какво става с вала.
          Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
          Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Working...
          X