И на двете Браво-та пластмасите на предните фарове са напукани и мат дупки. На малкото Браво по-зле е десният фар, а на голямото - левия.По-силно засеганите фарове имат дупки колкото 50 стотинки, когато вали или времето е влажно фаровете образуват конденз отвътре на стъклото и свети по-слабо.Как да покрия/залепя тези дупки по пластмасите на фаровете. Тези които са по-малко засегнати ще ги налепя отгоре с малко силикон и предполагам ще е достатъчно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фарове Браво 1.6 16V и 2.0 20V
Collapse
X
-
HumppaЕтикети: –
-
Моят съвет е да ползваш "Поксипол"-не може да не си гледал рекламата му.Около 4 лв. е опаковката,ккоято предполагам,че ще ти стигне.На малки слоеве постепенно запълваш дупката(съхне бързо), а и преди това те съветвам да подсушиш фаровете като извадиш фасонките на крушките и със сгъстен въздух духнеш вътре или ги оставиш така за известно време.След това с финна шкурка и нужния цвят спрейче довършваш работата :D Същия съвет бях дал и на някой от форума за гумените детайли на дръжките на Браво/аSKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
-
Humppa
Ще стане ли запълването на дупката с Покспиол. Мислех да подложа някава пластмаса върху дупката и тогава да лепя и слагам силикон.
Коментар
-
Ами няма причина да не стане!Нищо не ти пречи да пробваш,а и все пак материалите не са скъпи.Просто нанеси лепилото на 2-3 пъти на малки пластове.Иначе със силикон няма да добие същата форма както преди а и като го боядисаш,боята ще падне от силикона.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
mitkomar написа:и при мен е същия проблем.аз обаче се чудя следното как да махна стъклото защото вътре е доста мръстно и искам да почиста фара от вътре.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Абе то това не би трябвало да е силикон,а уплътнителна гума.Най-вероятно от натиска да е залепнала за стъклото и корпуса на фара.Пробвай се с нещо даги разделиш(н.р. с отвертка), но няма да е хубаво ако се скъса.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Humppa
Залепих фаровете на двете Браво-та като залепих върху дупките парчета от пластмасова разпределителна кутия за електрически мрежи (черна на цвят). Първо почистих контактните повърхности на фара и пластмасовите "донори", след това нанесох тънък слой бързосъхнещо лепило, разбърках малко прозрачен "Поксипол" и положих върху фаровете и "донора", 3-4 минути внимателно натискане и - готово :PБеше ме страх да разглабям фаровете, за да не объркам нещо...
Коментар
-
damianoff написа:Абе то това не би трябвало да е силикон,а уплътнителна гума.Най-вероятно от натиска да е залепнала за стъклото и корпуса на фара.Пробвай се с нещо даги разделиш(н.р. с отвертка), но няма да е хубаво ако се скъса.
Коментар
-
mitkomar написа:и при мен е същия проблем.аз обаче се чудя следното как да махна стъклото защото вътре е доста мръстно и искам да почиста фара от вътре.Brava JTD ELX
105 к.с.99"
Коментар
-
Humppa
mitkomar написа:и при мен е същия проблем.аз обаче се чудя следното как да махна стъклото защото вътре е доста мръстно и искам да почиста фара от вътре.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар