Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ах тези Фиати-малко въпроси

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ах тези Фиати-малко въпроси

Здравейте колеги,Някой може ли да ми помогне с информация по следните въпроси:1)Какви са предавателните числа и какъв е модела на скоростната кутия на Фиат Брава 1.4/12V2)Като погледнах колата отдолу видях,че на пружините има зелени ленти (маркировка).Знам,че това говори за твърдостта и типа на окачването,но какво означават различните цветове.Погледнах и на една Мареа комби,там пружините бяха с жълти и оранжеви ленти ???3)Прави ми впечатление,че много често включва вентилатора на радиатора.С нов термостат съм,но и преди беше така.Веднага щом стрелката отмине средната черта на уреда за температурата и сработва перката.Нормално ли е ???4)Двигателя е много спънат в ниските обороти.Като изкачвам голям наклон и включа от 1-ва на 2-ра,много трудно поема.Трябва да кача над 3000-3500 об/мин на 1-ва,за да поеме добре на 2-ра.Е стига толкова въпроси на този етап.Ще съм благодарен за всяко изказано мнение.Успехи !!!

О.К

Колеги,Поне бихте ли споделили какъв цвят са вашите пружини,като споменете и модела на автомобила ви.Ще чакам отговори по въпросите.Успехи !!!

Коментар

Моите мисля че бяха жълти ,което да си кажа честно не знам какъв тип значи че са :D
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

здравей , не съм гледал за такива означения по пружините, ще погледна някой път (стана ми интересно) , по 3-ти въпрос мога да ти отговоря че нормално ти се пуска перката на вентилатора, когато стрелката мине средната чертичка се пуска спира и т.н., когато си в движение го прави по рядко , при задръстванията в София и седенето на някой светофар по-честичко, за динамиката е добре да ти отговори някой с 1.4 двигател
        FIAT Stilo 1.4 16V
        FIAT Bravo 1.6 16V (преди)

Коментар

Re: Ах тези Фиати-малко въпроси

milky написа:
          Здравейте колеги,Някой може ли да ми помогне с информация по следните въпроси:4)Двигателя е много спънат в ниските обороти.Като изкачвам голям наклон и включа от 1-ва на 2-ра,много трудно поема.Трябва да кача над 3000-3500 об/мин на 1-ва,за да поеме добре на 2-ра.
          Провери си изпреварването на запалването, ако е много рано преди ГМТ автомобила прегрява бързо и няма мощност на ниски обороти.
          минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения
          Tipo 1.4 карбуратор 350 000km без ремонт на двигателя. По последни данни-вероятно достоверни, но не 100%, май километрите са 250 000км.

Коментар

Интересно,

А ако кажеш и как да го проверя и регулирам на моноинжекция,ще бъда благодарен.Иначе има логика в това което казваш,ама май си е такъв мотора с малък въртящ момент в ниските обороти.

Коментар

1)Какви са предавателните числа и какъв е модела на скоростната кутия на Фиат Брава 1.4/12V 2)Като погледнах колата отдолу видях,че на пружините има зелени ленти (маркировка).Знам,че това говори за твърдостта и типа на окачването,но какво означават различните цветове.Погледнах и на една Мареа комби,там пружините бяха с жълти и оранжеви ленти ??? 3)Прави ми впечатление,че много често включва вентилатора на радиатора.С нов термостат съм,но и преди беше така.Веднага щом стрелката отмине средната черта на уреда за температурата и сработва перката.Нормално ли е ??? 4)Двигателя е много спънат в ниските обороти.Като изкачвам голям наклон и включа от 1-ва на 2-ра,много трудно поема.Трябва да кача над 3000-3500 об/мин на 1-ва,за да поеме добре на 2-ра.
              1. Скоростната кутия на 1.4/12 е сьвсем различна от останалите Браво/Брава, най вече в предавателното число на главното предаване/диференциала/ и всички останали предавки, без 1-ва. Това е причината за липсата на взаимозаменяемост.2.Цвета на пружините не означава точно определена товароносимост: 100,150,или 200кг. Цвета е за обозначаването на комплементарни двойки, подбрани по еднакви характеристики, при което е недопустимо поставянето на 2 пружини с различен цвят в един автомобил! Различните цветове, са различна твьрдост но в тесни рамки.3.Има вече отговор!!4.Моят сьвет в този случай е пьрво да провериш сьстоянието на гьрбиците на разпределителния вал. Мазането на този вал е по-различно от 1.6, 1.8, 2.0, и малко капризно по навременната смяна на масло и то подходящо!!! Сваля се капака на разпр. вал и се проверява сьстоянието на гьрбиците- те не трябва да имат забележимо износване!!! Ако там всичко е ОК, ще те насоча и за други неща. Успех!

Коментар

Working...
              X