Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гарнитура на картера?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гарнитура на картера?

[size=24]Здравейте колеги. От скоро се регистрирах в форума на Фиат и мението ми е, че може да се научат много неща свързани с марката. Карам Фиат Типо 2.0.ие GT.Проблема за който искам да ви попитам е следния: преди време си смених филтри(маслен,горивен,въздушен,поленов) смених масло до тук добре.Като купих колата капеше масло от гарнитурата на картера. След смяната и всичко беше ок докато не мина период от време и пак прокапа. По разпитах за въпросната гарнитура която е коркова и разбрах, че за нищо не стават и след време изгаряли (спичат) и почват да сълзят! Искам да попитам от какъв материал да си търся гарнитура за да я сменя тъй като капките от масло капят на тръбите на колекторите и това ме дразни като запуши! Съвсем леко капе но е дразнещо Благодаря на всички които биха могли да ми помогнат[/size]
    now. BMW E39 523i '98 170hp
    ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
    ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

В магазина на Стамболииски 155 има гарнутури за картер от корк и от гума Моита също сълзеше и я смених със коркова и няма след 3-4 месеца пак прокапа...Сложих си гумена и за сега нямам проблеми 6 месец...Интересното е че цената беше една и съща и за 2-те гарнитури. по 6 лв Успех с ремонта
    Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
    IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
    1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
    2.Audi B4 1.6 (ежедневка)

Коментар

мойта капе вече шеста година. със същия мотор съм. за да се смени гарнитурата трябва да се свалят и скороктите. аз поне така си карам и наистина е гадно като капе върху изпускателните тръби, но пък труда е над 60 лв. и чакам като трябва да се прави нешто друго (съединител или скорости) и тогава ще сменям.
      TEMPRA 2.0 i.e. SW Suite 159A6046

Коментар

Тя смяната на гарнитурата е ясна ами с маслото, какво да правя?Аз го смених преди 5 месеца и съм минал 3000 км Сега ново ли да слагам и пак да сменям маслен филтър.......?Браво на колегата който кара 6 г. :P явно аз съм по нетърпелив с отстраняването на проблема :D Благодаря за мненията ви колеги!

Коментар

Така, гарнитура намерих за 7 лв но имам и един друг въпрос свързан с гарнитури за двигател(на разпределителните валове"горна и долна"тоест 4 броя за Фиат Типо 2.0 двувалка!Днес един приятел ме пита да проверя каква им е цената. В Русе цената на кмплек гарнитури е 120 лв възможноли е това чудо или тоя продавач се е объркал?Как вървят цените на гарнитурите за разпределителните валове ...?

Коментар

dimmX написа:
            Така, гарнитура намерих за 7 лв но имам и един друг въпрос свързан с гарнитури за двигател(на разпределителните валове"горна и долна"тоест 4 броя за Фиат Типо 2.0 двувалка!Днес един приятел ме пита да проверя каква им е цената. В Русе цената на кмплек гарнитури е 120 лв възможноли е това чудо или тоя продавач се е объркал?Как вървят цените на гарнитурите за разпределителните валове ...?
            Гарнитурата на капака на клапаните ти е 6лв. а под конзолата 12лв - виж в сайта www.axm-auto.com!

Коментар

Благодаря hit-ko :D доста полезна информация има в линка който ми предостави!!!

Коментар

Working...
              X