Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гасне в завой??!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гасне в завой??!

Колеги, вчера ми изгасна колата в остър завой! Овладях волана и си я запалих в движение и си продължих на втора. Движех се с около 30. Спрях, погледнах нещо очевидно да няма - нищо! Нито някакви шумове.....нищо! Палих няколко пъти след това, даже взех колата и си минах около 30 км вчера. Няма проблеми. Днес паля, към медицинска, правя един остър завой - изгасна! Едвам овладях колата! Тя е със серво, не е лесно в завой без серво!От какво може да е?
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Re: Гасне в завой??!

само в завой ли го прави ?! Без значение посоката ?!

Коментар

Сега като се замисля - наляво и двата пъти.Понакога ми спада лявата гума, но вчера беше ок.

Коментар

баце гасненето и спадането на гумата за момента нямат права зависимост, но първо отиди виж гумата, после отиди на диагностика да я видят. свещи туй онуя сменял ли си

Коментар

На газ ли си? Ако си на газ и изпарителя ти е монтиран по посока на движението (което е правилно) е нормално да изгтсне при рязък обратен завои, защото мембрааната на изпарителя от центробежните сили се измества в обратната посока и ти затваря газта, Оправия няма, просто няма да завиваш като на състезание Ако нямаш газ тва вече е друг въпрос ще го мислим пак!
          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Все ми се мота из главата, че подобен проблем вече беше обсъждан, ама кой знае къде е пропаднала темата...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Slavi_Lancia написа:
              На газ ли си? Ако си на газ и изпарителя ти е монтиран по посока на движението (което е правилно) е нормално да изгтсне при рязък обратен завои, защото мембрааната на изпарителя от центробежните сили се измества в обратната посока и ти затваря газта, Оправия няма, просто няма да завиваш като на състезание Ако нямаш газ тва вече е друг въпрос ще го мислим пак!
              Нямам газ, на бензин съм си. Аз си мисля за 2 неща. Едното е че се бях засилил да сменявам горивен филтър, щото само това никога не е сменяно, и го подозирам в диверсия. Отвреме навреме се чуват някакви звуци от сервото преди потегляне. Като размърдам кормилото се оправят. Понякога и на кръстовище ги чувам.Преди няколко дена също, като запаля се чуваше нещо доста странно- каточели моторче ( мисля че е това на духалката на парното) извива на умрело и спира. Оня ден обаче престана да го прави от самосебе си. Забелязах, че мога да си пусна докато вие парното и то си духа, което ме навежда на мисълта че не е от него. Виенето продължаваше около минута. Започне ли да загрява колата - звука спира. Сега, пак казвам - нищо такова няма.Всички показатели са си ок, масло за сервото има, другото масло и антифриза са ок...гумите са наред...това проверих...колата си върви....

Коментар

Не че нещо ама погледни си кабела от ламбда сондата дето минава покраи мотора и купето,и се миндилка там, да не се е протъркала изолацията и в завои да омасява , малко странен дефек но на дедрата на един колега така ставаше , като завие на дясно и гасен , кви ли не сервизи, кво ли не смени и няма оправия докато един ден не се навряхме да сменяме бенз.филтър и при рутинен оглед отдолу видяхме че кабела на сондата е опирал в една греда и се е протрил. оправихме го и краи с гасненето.
                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ха! Може да се окаже че е от ламбда сонда показателя дето съм си направил! Ще го огкача да видя какво ще стане!Так или иначе отнесе няколко ритника, и сего нещо не показва точно.

Коментар

Working...
                  X