Имам Браво 1.8 16v което ми дава разход градско 9,5 на 100 км. , а извън градско 7,0 на 100 км. Искам да ме посъветвате дали има смисъл да си слагам газова уредба, колко струва за моя двигател такава. Какви са недостатъците на газта и какви са предимствата й? Аз никога не съм имал кола на газ и като цяло не съм привърженик на газта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Газова уредба на Браво 1.8 16v предимства-недостатъци
Collapse
X
-
и аз карам същата кола, и моя съвет е да не я разваляш с газ, моя разход между другото също се върти 9-10, което мисля че е добре за динамиката която има, информативно съм питал за Ловато 600лв без да лъже ECU-то, тоест без емулатор, и 800 лв с него, сигурно има и по-тънки оферти не съм се интересувал.., преди 3-4 години карах Сиера 1.8 карбуратор на газ и мога да заявя че щом не е направена в завода за газ значи не трябва да се слаге (може ми газовия инжекцион има смисъм но там и цената си е доста смислена.. )P.S.кво стана с тия джанти..ex Fiat Bravo GT
-
Зависи колко караш колата!Ако я караш събота и неделя основно до село или някъде на разходка-няма смисъл.Обаче ако не я спираш-с газова разходите за гориво ти спадат на половина :D .Аз месечно минавам по около 2000-2500 км. и ми е по изгодно на газ.Ама направо не слизам от колата А и ми излиза по евтино и от градския транспорт,дори включваики и поддръжката.Та съвета ми е ако караш много-сложи си,ако не-по добре на бензин.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
mitkomar написа:Карам доста. Откакто сам я купил Април месец съм минал 5000 км. и точно за това се чудя дали да си сложа газ.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
значи момчета тая цена на бензина почна да ме задушава и мене, и днеска ходих да питам в един сервиз където ходят една камара познати и са много доволни, и пича ми сервира следната оферта:браво 1.8 в колектора имало някакви гумички, които можело да се избият от детонация и да ми преебат дебитомера, можел да ми сложи газ ама без да ми даде гаранция, а 1.6 нямал изобщо дебитомер и слагал без проблеми газ, а колектора ми е метален и мислех че ще е по лесно, а и доколкото знам ламбда контрола на газовата ако се сложи такъв не е ли точно за да пази дебитомера озадачен съм и притиснат от тъпата цена на бензина и не знам какво да права, има ли някой такова 1.8 на газ тука??ex Fiat Bravo GT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар