Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Газова уредба на Браво 1.8 16v предимства-недостатъци

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Газова уредба на Браво 1.8 16v предимства-недостатъци

Имам Браво 1.8 16v което ми дава разход градско 9,5 на 100 км. , а извън градско 7,0 на 100 км. Искам да ме посъветвате дали има смисъл да си слагам газова уредба, колко струва за моя двигател такава. Какви са недостатъците на газта и какви са предимствата й? Аз никога не съм имал кола на газ и като цяло не съм привърженик на газта.

и аз карам същата кола, и моя съвет е да не я разваляш с газ, моя разход между другото също се върти 9-10, което мисля че е добре за динамиката която има, информативно съм питал за Ловато 600лв без да лъже ECU-то, тоест без емулатор, и 800 лв с него, сигурно има и по-тънки оферти не съм се интересувал.., преди 3-4 години карах Сиера 1.8 карбуратор на газ и мога да заявя че щом не е направена в завода за газ значи не трябва да се слаге (може ми газовия инжекцион има смисъм но там и цената си е доста смислена.. )P.S.кво стана с тия джанти..
    ex Fiat Bravo GT

Коментар

За джантите. Не успях да отида да ги взема миналата седмица, но утре заминавам и понеделник ще им пусна снимка

Коментар

Чети назад във форума.Има една анкета за видовете газови уредби. И по назад има, чети.По мое мнение е много по изгодно, ако ти направят газовата инсталация читаво. Намалява се мощността, но разхода в пари и километри пробег се увеличава двойно.
        Tipo, 1,8 DOHC, 105 hp

Коментар

Зависи колко караш колата!Ако я караш събота и неделя основно до село или някъде на разходка-няма смисъл.Обаче ако не я спираш-с газова разходите за гориво ти спадат на половина :D .Аз месечно минавам по около 2000-2500 км. и ми е по изгодно на газ.Ама направо не слизам от колата А и ми излиза по евтино и от градския транспорт,дори включваики и поддръжката.Та съвета ми е ако караш много-сложи си,ако не-по добре на бензин.
          SKODA 105L '78
          PUNTO 1.2 MPI ELX '94
          FIAT 126p '89
          TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
          GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Карам доста. Откакто сам я купил Април месец съм минал 5000 км. и точно за това се чудя дали да си сложа газ.

Коментар

mitkomar написа:
              Карам доста. Откакто сам я купил Април месец съм минал 5000 км. и точно за това се чудя дали да си сложа газ.
              Ами според мен няма какво да се чудиш след като караш толкова много!За 10 000 км си си избил парите за АГУ-то!
              SKODA 105L '78
              PUNTO 1.2 MPI ELX '94
              FIAT 126p '89
              TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
              GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

А пластмасови или алуминиеви са колекторите ти на тая Брава 1.8?
                Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

значи момчета тая цена на бензина почна да ме задушава и мене, и днеска ходих да питам в един сервиз където ходят една камара познати и са много доволни, и пича ми сервира следната оферта:браво 1.8 в колектора имало някакви гумички, които можело да се избият от детонация и да ми преебат дебитомера, можел да ми сложи газ ама без да ми даде гаранция, а 1.6 нямал изобщо дебитомер и слагал без проблеми газ, а колектора ми е метален и мислех че ще е по лесно, а и доколкото знам ламбда контрола на газовата ако се сложи такъв не е ли точно за да пази дебитомера озадачен съм и притиснат от тъпата цена на бензина и не знам какво да права, има ли някой такова 1.8 на газ тука??
                  ex Fiat Bravo GT

Коментар

Working...
                  X