Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с газовата? сутрин не пали и после гасне. ОПРАВЕНО

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с газовата? сутрин не пали и после гасне. ОПРАВЕНО

здавеийте колеги, мисля че проблема ми е за раздел газови уредби, но тука повече хора четат..така проблема е следния: симптом Сутрин когато запаля колата на бенз. и прехвърля на газ прави някаква магария която доста ме нерви. Значи минал съм на газ и си тругвам за работа и след 5 метра колата загасва, като забелязах че се чува едно цък, и според мен някакво реле се изключва(включва) след което колата загасва.......това става само на газ и никога на бензин., освен това колата не иска да запали след това на газ. (представяте ли си какво става когато съм на кръстовище и колата загасне ) Но определено си мисля че това става след намесата на някакво реле.след като покарам и колата си загреее мога да кажа, че това не се случва, но ми се струва че това реле изключва не защото колата е загряла. причини; според мен де Имам някакви съмнения относно акомулатора.... в смисъл, че сутрин примерно е паднал докато е стоял през ноща и тока пада при ранното палене при което понеже карам винаги на фарове и с музика тока пада някак си и това реле ми спира газта.... баси незнам, понеже не разбирам много от токове и от газови, но според мен проблема е свързан някак си с ел. система и релета, клапани или каквото има при газови уредби Или пък има някакъв стоп клапан за газта който се затваря (незнам те дали дефектират, и какъв им е принципа)и последен симптом ако мога да направя картинката по пълна, от известно време колата пали много трудно на газ особенно при първи старт, после по се ядва. (сменени са свещи и филтри, имам за смяна синия температурен датчик, но не вярвам заради него да гасне.)Ами това е, иначе Темпрата е самолет, но това ме дразни от 2-3 седмици, ама сега съм по цял ден в унивеситета и нямам време, нали съм студент веченАми давайте идеи, бирата от мен (и точно седмица преди да се появи този проблем, ходих да ми проверят газовата как е ситуацията и ми казаха, че всичко е супер, не се наложи да пипат нищо, освен това колата си върви повече от перфектно, и разхода и е добре, абе с 2 думи веднъж да тръгне и ако не загасне си е супер. )
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

глас самотен, глас в пустиня.........
    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Колега не съм фен на газовите уредби но много коли съм карал на гас и не мисля че проблема ти идва от акумолатора,гаста дава много отлагане на графит и от там работата на клапанчетата се влошава .Иди на газаджия обесни си проблема и те знаят точно кое реле да пипнат иначе ти трудно можеш да го разбереш.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Моята правеше същия номер. Беше паднал антифриза , долях и се оправи.
        Punto 55 SX

Коментар

Това гаснене само при студен двигател ли е? Моята също сутрин, ако е по-студено времето пали на газ, но след 2-3 минути започва да работи неустойчиво и гасне. Това е защото не се подгрява изпарителя и той замръзва от изпарението на газта. След като загрее двигателя няма проблем. За това в такива случаи превключвам за малко на бензин и после пак на газ.
          Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
          двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

Не, .....по принцип го прави само на студен двигател, в смисъл само сутрин, после цял ден не я паля но вечерта като се прибираме не го прави въпреки че мотора е изстинал.....Освен това според мен не е проблема, че изпарителя е студен, понеже се чува едно тцък , след което загасва. В смисъл че нещо се изключва(включва) в следствие на което загасва. Оборотите са си супер, колата си работи напълно устойчиво и не дава никакви признаци че иска да загсва, след което тцък и край . А това с антифриза е , имам си достатъчно и не е мръднал, невярвам да има връзка.
            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

значи това писаното нагоре го изключвам, освен ако не си халюцинираш за цъкането на реле. ако обаче си го внушаваш е възможно да замръзва изпарителя. както и да е проверката е лесна- палиш на бензин, обръщаш на газ, отваряш капака и кесиш пипаш изпарителя замръзва ли, слушаш за цъкването и после да гасне. ако стане така значеи клапана на газта нещо сееееее такоа, виж го стегнат ли е добре за масата, как му +. във всички случай палиш и наблюдаваш няма друг изход
              Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
              Fiat Bravo'97 1,6 16v
              Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

мерси, утре ще стоя и ще се ослушвам, но все пак доста е топло да замръзва каквото и да е , освен това миналата зима цяла зима нямах бенз. помпа и никога не ми е правила този проблем,винаги е палила от раз(като фиат)и после никакви проблеми, термостата ми е сменен и на 5-та минута духа топло в колата, но ще стоя и слушам може да го изхващам проблем, имам съмнения за този клапан дето казваш
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

100% ти замръзва изпарителя, а цъкването е като загасне мотора (по скоро в момента в който мног паднат оборотите) ти затваря притока на газ да не изтича на вятъра - всички са така. Почисти си изпарителя и може да се оправи. Обикновено като започне да замръзва, означава че е събрала вода и боклуци в изпарителяа. Другото е че замръзването само по себе си скапва мембраните на изпарителя. Така че сутрин най добре зимата я пали на бензин, да поработи 1-2 минути - само да отвърне водата, и си минавай на газ спокойно. Виж също да нямас въздушна възглавница на водата до изпарителя и като е студена да не развърта вода през него. Целта на водата която минава през изпарителя е да го ТОПЛИ, т.е. да не му дава да замръзва, а и като е загрял по-добре изпарява газта.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

нееее това го прави и доста след като е загряла колата просто докато сляза на работа и е някакво мъчение почти целия път го минавам на бензин, и след като тръгна към ТУ вече не гасне но дотогава отдавна е загряла колатавсе пак може и да е нещо задръстен изпарителя, но важното е че след като е загряла пак така става но след 30 мин. каране бенз, газ после вече не гасне, освен това оборотите са винаги 900, и никаква идея че ще загасва, просто го отрязва, цък и край, дори след като е загряла, но не повече от 30 мин. след тръгването
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Здравей мога само да ти препоръчам майстора на газостанцията зад ОМВ на автогарата.
                      Fiat Tempra, 1.6, 1991

Коментар

оф как мразя майстори.........ама май ще се наложи, просто не ми се слушат глупостите на някой всезнайко от рода на " Колата се е счупила, ко ша прайм ся", ........."трябва да се смени............" половината кола, и накрая не решават проблема
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

здравейте,и аз имам подобен проблем. Днес запалих на бензин и оставих да позагрее минута, две(а времето е доста хубаво и е топло навън!). След което тръгнах бавно по улицата все още на бензин и в края на улицата превключих на газ. Колата продължи да се вдижи нормално и след около още 50 метра изгасна. Чу се споменатото цъкване, но предполагам че се чува защото колата изгасва и автоматично минава на бензин. После запалих адски трудно. Задържах повече ключа и припали на адски ниски обороти и се тормозеше, в момента в който натисна газта колата не вдига обороти а се мъчи. След около 10тина секунди колата стабилизира оборотите на 1000, но при подаване на газ те падат Имам чувството, че се дави.След още 20тина секунди в опит да форсирам двигателя успявам, но като натисна газта и оборотите не се качват плавно а на пресекулки и след това се нормализират. След което на по-висока скорост вече извън малките улички минах на газ и колата си работеше нормално. Това ми се случи и онзи ден когато заредих с газ. Някой да се с сблъсквал с подобен проблем? Много странно ми е това поведение на двигателя и газовата като цяло.
                          Fiat Punto '98 1.1 6Speed.
                          Fiat Stilo '02 1.6 16V

Коментар

Ако проблема е в "цъкането" намери кабела, който подава захранване към електромагнитния клапан на изпарителя, който спира притока на газ. Направо подай + към клапана за да не се влияе от други смущения и да е постоянно отворен.Виж как ще се държи. Ако няма проблеми, значи причината е в подаване на напрежение до клапана и трябва да се насочиш на там. Моят ключ за газта е автоматичен - първо пали на бензин и после превключва на газ. Аз намерих кабела за електромагнита и с едно ключе му подавам + и така паля само на газ.
                            Tempra 1.8 i.e. SX SW 1995 г.
                            двигател 836А5.000 MPI-WEBER- MARELLI IAW 8F

Коментар

е поне не съм сам.....събота се надявам да разнищя този проблем и веднага ще кажа какво е излязло....дано да успея де, че то нали знаете точно тогава всичко ще е ок и няма да има и следа от проблема ама така е фасони ще ми прави....утре ще я заплаша вербално пък да видим
                              ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Working...
                              X